Μπορούσε, αλλά... δεν προκρίθηκε

Η ΑΕΛ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ - ΚΑΛΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 11:19

Η φετινή πορεία της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώθηκε χθες, καθώς οι «βυσσινί» ηττήθηκαν στο AEL FC Arena με 1-0 (Μπετανκόρ 8’) από τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του θεσμού.


Η λαρισινή ομάδα μπορούσε να κερδίσει, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, είχε ευκαιρίες, ήταν καλή στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά πλήρωσε ξανά μια στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, όπως έγινε και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Super League 2 με την Καβάλα. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, κάτι που δημιουργεί έντονο προβληματισμό.
Ωστόσο, οι «ζημιές» για την ΑΕΛ μετά τον αποκλεισμό είναι περισσότερο οικονομικές παρά αγωνιστικές, καθώς μια καλή κλήρωση με τους «Ευρωπαίους» του ελληνικού ποδοσφαίρου Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του θεσμού θα γέμιζε τα ταμεία της ΠΑΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πανσερραϊκός σκόραρε στην πρώτη του οργανωμένη επιθετική ενέργεια στο 8ο λεπτό, όταν ο Ντέλετιτς βρήκε χώρο στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΛ, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπετανκόρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι «βυσσινί» πήραν τα ηνία του αγώνα, έπαιξαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με τον Κρητικό κυρίως να είναι στο α’ μέρος παραγωγικός στην επίθεση και έχασαν τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τους Παπαγεωργίου (27’), Παναγιωτίδη (34’) και Κρητικό (42’), ενώ ο Πανσερραϊκός απείλησε στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με τον Σαλαζάρ.
Στην επανάληψη η ΑΕΛ διατήρησε την κυριαρχία της (είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 10 λεπτά το παιχνίδι παίζονταν κάτω από το μισό του γηπέδου), ωστόσο ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και «πάγωσε» τον ρυθμό της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΛ είχε μία ακόμα μεγάλη στιγμή στο 70’ με τον Φατάι (και δύο αξιόλογες φάσεις με τους Μωραΐτη 52’ και Στίνα 78’), αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.
Στο 79’ ο Πανσερραϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Πεταυράκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Στο χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος. Έξι ήταν τα νέα πρόσωπα στη βασική 11άδα (Σουλούκος, Στάμου, Τριμμάτης, Γιαξής, Παναγιωτίδης, Κρητικός), ενώ αλλαγή είχαμε και στον αγωνιστικό σχηματισμό από 4-4-2 σε 4-2-3-1.
Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σουλούκος, στο κέντρο της άμυνας οι Ηλιάδης και Στάμου, στα άκρα Τριμμάτης (δεξιά) και Κοσσονού (αριστερά), αμυντικά χαφ οι Γιαξής και Παναγιωτίδης, πιο μπροστά στον άξονα ο Κ. Παπαγεωργίου, στα άκρα οι Ακόστα (δεξιά) και Κρητικός (αριστερά) και στο κέντρο της επίθεσης ο Μωραΐτης.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8’: Ο Μπετανκόρ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά γράφει το 1-0.
10’: Η ΑΕΛ προσπαθεί να απαντήσει με τον Παπαγεωργίου, αλλά η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
27’: Πολύ μεγάλη στιγμή για την ΑΕΛ με τον Παπαγεωργίου, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα από τον Κρητικό μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά ο Πεταυράκης με το πόδι προ της γραμμής έδιωξε σε κόρνερ.
30’: Χέρι αμυνομένου των φιλοξενουμένων σε σουτ του Κρητικού, αλλά ο διαιτητής συνεχίζει το παιχνίδι.
34’: Δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Παναγιωτίδη (μετά από σέντρα του Τριμμάτη) να σουτάρει και τον Δεληγιαννίδη να απομακρύνει προ της γραμμής και προ του Μωραΐτη.
42’: Ο Κρητικός μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο Κατσίκας απέκρουσε σε κόρνερ.
43’: Μακρινό σουτ του Ακόστα μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
45’+2’: Ο Σαλαζάρ βγήκε στην αντεπίθεση, σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
52’: Κεφαλιά του Μωραΐτη στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Ακόστα άουτ.
70’: Η πιο μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ στην επανάληψη, με τον Φατάι (μετά από γύρισμα του Κρητικού μέσα στη μεγάλη περιοχή) να σουτάρει, αλλά ο Κατσίκας απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.
78’: Η τελευταία καλή στιγμή για την ΑΕΛ, με τον Στίνα να σουτάρει από καλή θέση άουτ (ύστερα από συνδυασμό με τον Τριμμάτη).

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους κ. Παπαδάκη (Ηρακλείου) και Στεφανή (Καρδίτσας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Τσακάλης (Ηλείας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Καρασαλίδης (26’), Τριμμάτης (29’), Τομάς (44’), Φατάι (72’) και την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη κάρτα) ο Πεταυράκης στο 79’ (την πρώτη κίτρινη κάρτα την είχε δεχτεί στο 49’).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Κοσσονού, Τριμμάτης, Γιαξής, Παναγιωτίδης (77’ Σγουρός), Ακόστα (55’ Μούργος) Παπαγεωργίου (62’ Στίνα), Μωραΐτης (62’ Φατάι), Κρητικός (77’ Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Καρασαλίδης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (76’ Βαγκέ), Πεταυράκης, Λιάσος, Στάικος (63’ Ζελέν), Τομάς (57’ Χατζηστραβός), Ντέλετιτς, Σαλαζάρ (57’ Τέρζιτς), Μπετανκόρ (76’ Γίγκιτς).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ως εξής:
Εθνικός-Άρης    0-1
Απόλλων Κρύας Βρύσης-Βόλος    0-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναχαϊκή    0-2
Αιγάλεω-Καμπανιακός    3-2
Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα    3-4 πέν. (0-0 κ.α.)
Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών    1-2
ΟΦΗ-Παναιτωλικός    2-1
Ζάκυνθος-Παναργειακός    2-0
Κηφισιά-Λαμία    1-0
Νέα Ιωνία-Πανιώνιος    1-2 πέν. (0-0 κ.α. και παρ.)
ΑΕΛ-Πανσερραϊκός    0-1
Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα-Αστέρας Τρ. (Δεν έχει οριστεί ακόμη*)
*Ο συγκεκριμένος αγώνα θα οριστεί απ’ την ΕΠΟ, όταν πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου (15:00) ο αγώνας Αιγέας Πλωμαρίου-Καβάλα που εκκρεμεί απ’ την 3η φάση της φετινής διοργάνωσης.
*Οι «Ευρωπαίοι» ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, βάσει προκήρυξης, θα μπουν στο Κύπελλο Ελλάδας απ’ την 5η φάση.

 

Αλ. Βεργώνης: Γιατί δεν ήρθα στην ΑΕΛ

Μιλώντας στην «Ε» ο Αλέξης Βεργώνης αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε από την ΑΕΛ, αλλά και στον λόγο που δεν ήρθε στους «βυσσινί».
«Ναι, μου έκανε πρόταση η ΑΕΛ και θα την αποδεχόμουν, αλλά ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού ζήτησε να παραμείνω ως συνεργάτης τους και βέβαια, δεν μπορούσα να αρνηθώ, γιατί ξεκίνησα φέτος τη σεζόν εκεί. Η ΑΕΛ μου άρεσε, είναι πολύ καλή ομάδα και εύχομαι να πετύχει τον στόχο της» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Βεργώνης.

 

Ο κ. Καλατζής «σφυρίζει» στο ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου

Ο κ. Στέφανος-Βάιος Καλατζής της ΕΠΣ Θεσσαλίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου, που θα διεξαχθεί στο Ael Fc Arena μεθαύριο Κυριακή 29/09 (15:00), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2. Βοηθοί του θα είναι ο κ. Πάνου (Φλώρινας) και η κ. Τσικλητάρη (Πιερίας), 4ος διαιτητής ο κ. Ασβεστόπουλος (Κιλκίς) και παρατηρητής διαιτησίας η κ. Γκόγκου (Μακεδονίας).
*Εν τω μεταξύ, σε παιχνίδια του 1ου Ομίλου της Super League 2 ορίστηκαν οι εξής Λαρισαίοι διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας:
ΠΑΣ Γιάννινα - Π.Ο.Τ. Ηρακλής: Δραγάτης (Ανατ. Αττικής), Μάνος (Λάρισας), Σακκάς (Θεσσαλίας), 4ος Μαργαρίτης (Κέρκυρας), παρ. Λιόλιος (Λάρισας).
Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β’: Φουστάνας (Μακεδονίας), Μίχος (Λάρισας), Φίλος (Βοιωτίας), 4ος Μπακογιάννης (Αθηνών), παρ. Καρακελίδης (Πέλλας).
Καβάλα 2024 - N. Κεραμίδι: Κόκκορης (Εύβοιας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χρυσαΐδης (Χαλκιδικής), 4ος Μπουρουζίκας (Λάρισας), παρ. Σπύρου (Καστοριάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass