Η ΑΕΛ, η Αστυνομία και η Καβάλα...

Πρώτη νίκη, πρώτη σύλληψη και η αδικαιολόγητη ανακοίνωση των φιλοξενουμένων

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2024 11:30

Του Σωτ. Κέλλα
«Δεν ξέρω αν κρατάτε στατιστική 7-1 ήταν οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο, 9-0 στο δεύτερο. Θα ήταν αδικία από αυτό το παιχνίδι να μην πάρουμε τους τρεις πόντους» είπε μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-Καβάλα 2-1 ο τεχνικός της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης αφού η Λαρισινή ομάδα είχε υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι στη μια και μοναδική τους ευκαιρία πέτυχαν τέρμα.


Γενικά η Λαρισινή ομάδα ήταν καλύτερη, της έλειπε η κάθετη πάσα ίσως από το γεγονός ότι η τετράδα της μεσαίας γραμμής ήταν σε ευθεία και όχι σε ρόμβο όπου βοηθάει τον Κώστα Παπαγεωργίου να παίζει πίσω από τους επιθετικούς.
Σίγουρα από τον Βοσνιάδη δεν μπορεί κανείς να ζητάει να μάθει την ομάδα σε δύο μέρες που είναι προπονητής.
Αλλά δεν υπάρχει και πολύς χρόνος καθώς την Πέμπτη η Λαρισινή ομάδα έχει αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και ακολουθεί το παιχνίδι με τον Διαγόρα Ρόδου για το πρωτάθλημα.
Αγώνας δεν παίχθηκε μόνο στο γήπεδο αλλά και εκτός, καθώς υπήρξαν επεισόδια οπαδών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρχε μια σύλληψη (ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα), με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας να ανακοινώνει τα παρακάτω: «Συνελήφθη, προχθές (21-09-2024) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απόπειρα σωματικής βλάβης και απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, προχθές στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, φίλαθλοι εξήλθαν από κερκίδα του γηπέδου στον περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο αυτού, και αναίτια άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα (πέτρες, μπουκάλια κ.ά.) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση ενδεδειγμένων μέσων, κατάφεραν να τους απωθήσουν.
Πραγματοποιήθηκαν 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ 1 εξ αυτών συνελήφθη και σε βάρος του, καθώς και σε βάρος άγνωστων -μέχρι στιγμής- ατόμων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».
Προχθές σε ανάλογη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ κράτησε θέση υπέρ των φιλάθλων αναφέροντας: «Μοναδική παραφωνία στη σημερινή ημέρα με τα έντονα ποδοσφαιρικά συναισθήματα, ήταν η στάση μερίδας των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ. Προφανώς κάποια στελέχη της ελληνικής αστυνομίας στην προσπάθειά τους να τηρήσουν τον νόμο και την τάξη έχασαν την ψυχραιμία τους, αγνοώντας ότι εντός των θυρών των οργανωμένων οπαδών υπήρχαν μεταξύ άλλων γονείς και παιδιά.
Είμαστε από εκείνους που πιστεύουμε πως η ύπαρξη ενδεχόμενων αντεγκλήσεων δεν πατάσσεται με τη βία, πόσω μάλλον όταν ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων δεν έχει εξαντληθεί!»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια, εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση που υπήρξε από την ομάδα της Καβάλας, υποστηρίζοντας ότι το γκολ ξεκίνησε από ανύπαρκτο κόρνερ. Η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων δεν δικαιολογεί τέτοια ανακοίνωση για τη διαιτησία, για την οποία αναφέρει ότι δεν είχε πρόθεση.
Χαρακτηριστικά λέει: «Εχθές το απόγευμα η ομάδα μας ξεκίνησε το ταξίδι της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 στη Λάρισα κόντρα στην τοπική ΑΕΛ.
Δυστυχώς για εμάς η αναμέτρηση είχε αρκετά “μελανά” σημεία, καθώς είδαμε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις κατά της ομάδας μας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από ένα τέρμα των γηπεδούχων στο 89’ μετά ένα ανύπαρκτο κόρνερ καθώς ξεκάθαρα δεν υπήρχε καμία επαφή της μπάλας με ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.
Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα εκτιμά πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση της διαιτητικής ομάδας για τα συγκεκριμένα λάθη και ευελπιστούμε πως στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου θα εκλείψουν».
Μια τέτοια ανακοίνωση δημιουργεί κλίμα σε βάρος της ΑΕΛ, αλλά επειδή το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό ο κόσμος έχει την πραγματική εικόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass