Μετά το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα για την ΑΕΛ

Από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το ματς με την Καβάλα - Περντρέου: Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 11:28

Η ΑΕΛ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας με 3-1 τον Μακεδονικό, καθώς στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το αποτέλεσμα ήταν 0-0.


Ήρωας της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο γκολκίπερ Κλέτον Περντρέου, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και οδήγησε τους «βυσσινί» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις 120 λεπτά και με δέκα παίκτες περίπου τη μισή διάρκεια. Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου που παλέψανε σαν λιοντάρια για την πρόκριση παρά τις αντιξοότητες που είχαμε. Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Το ταξίδι σήμερα ξεκινά. Ήταν περίεργο συναίσθημα να παίζεις αντίπαλος με την προηγούμενή σου ομάδα και ειδικά να φτάνεις στα πέναλτι», τόνισε στις δηλώσεις του ο τερματοφύλακας των «βυσσινί», ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε και τους φιλάθλους για τη συμπαράσταση.
Τις θερμές της ευχαριστίες εξέφρασε και η ΠΑΕ ΑΕΛ στους εκατοντάδες φίλους , που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Μακεδονικό, ταξιδεύοντας από τη Λάρισα και όχι μόνο.
Η συμβολή των φιλάθλων καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν καθοριστική. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και ότι η ΑΕΛ βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για την τελική επιτυχή έκβαση του αγώνα.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΒΑΛΑ
Μετά τις υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδος, από σήμερα ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα της Super League 2, όπου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα και στο AEL FC ARENA την ομάδα της Καβάλας και θέλει να ξεκινήσει με νικηφόρο αποτέλεσμα τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

 

ΑΥΡΙΟ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ 4ης ΦΑΣΗΣ
Αύριο το μεσημέρι και ώρα 14:00, θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νικητές της 3ης φάσης και 10 ομάδες της Super League.
Οι ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση είναι οι, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία, Βόλος, Ατρόμητος, Καλλιθέα, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός και οι 14 σύλλογοι που προκρίθηκαν από την 3η φάση της διοργάνωσης.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε το Αιγάλεω για να αποκλείσει τον Ηρακλή, στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Την πρόκριση, εκτός από το «Σίτι», πήρε με τον ίδιο τρόπο και η Ζάκυνθος, ενώ στην επόμενη φάση πέρασαν, μεταξύ άλλων, και οι Πανιώνιος, Εθνικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναχαϊκή, ενώ η Νίκη Βόλου αποκλείστηκε από την Κρύα Βρύση.
Αιγάλεω και Ηρακλής δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στα 90 ούτε στα 120 λεπτά, αφού ο Θόδωρος Τσιριγώτης (24’) «ακύρωσε» το γκολ του Γιώργου Νταβιώτη (11’), με το οποίο το «Σίτι» είχε προηγηθεί. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία το Αιγάλεω επιβλήθηκε με 4-3 ενώ πιο… άνετα, με 4-1, το ίδιο έκανε κι η Ζάκυνθος απέναντι στον Άρη Αβάτου μετά το 1-1 των 120 λεπτών κανονικής διάρκειας και παράτασης.
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή κερδίζοντας με 2-0 τον Πανθρακικό, ενώ την παράταση χρειάστηκε η Παναχαϊκή για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλαμάτας. Το μοναδικό γκολ στο Παμπελοποννησιακό ντέρμπι σημείωσε ο 23χρονος Ρώσος εξτρέμ Βαλεντίν Ζέκοφ στο 109’.
Μετά τα 11 γκολ στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, αφού φιλοδώρησε με επτά γκολ την ΑΕ Ερμιονίδας, με τους Φεντερίκο Τζίνο, Στεφάν Τσέποβιτς και Αλέξανδρο Νικολιά να πετυχαίνουν από δύο γκολ - το πρώτο ο Κάρλες Σόρια. Ο πολύπειρος Βαγγέλης Πλατέλλας σκόραρε λίγο μετά το ημίωρο, χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στη Νέα Ιωνία επί της Αναγέννησης Άρτας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
Κηφισιά - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου     1-0
Καμπανιακός - Ηλιούπολη     1-0 παρ.
Μακεδονικός - ΑΕΛ 1-3 πέν. (0-0 κ.α., 0-0 παρ.)
Πανθρακικός - Πανιώνιος     0-2
Θύελλα Καμαρίου - Διαγόρας Ρόδου     0-2
Παναχαϊκή - Καλαμάτα     1-0 παρ.
Εθνικός - Μανδραϊκός     2-1
Νέα Ιωνία - Αναγέννηση Άρτας     1-0
Απόλλων Κρύας Βρύσης - Νίκη Βόλου     2-1
ΑΕ Ερμιονίδας - ΠΑΣ Γιάννινα     0-7
Τρίκαλα - Παναργειακός     1-3
Αιγάλεω - Ηρακλής 4-3 πέν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)
Άρης Αβάτου - Ζάκυνθος 1-4 πέν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass