Γιοβάνοβιτς: Η Εθνική ομάδα εκφράζει όλους τους Ελληνες

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 10:28

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά χθες το πρωί ενόψει των αναμετρήσεων με τις Φινλανδία και Ιρλανδία, στο πλαίσιο του Nations League.


Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παίκτες που γνώριζε από το πρόσφατο παρελθόν και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ με κάποιους άλλους συνομίλησε για πρώτη φορά.
Ο Σέρβος προπονητής με το... καλημέρα προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό, επισημαίνοντάς τους ότι άξιζαν να βρίσκονται στο Euro της Γερμανίας και πως πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητές τους. Ξεχώρισε η αναφορά του στον Κώστα Φορτούνη, μίλησε για την κλήση του Χρήστου Ζαφείρη, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συγκεκριμένη «φουρνιά» ποδοσφαιριστών με τους οποίους και θα συνεργαστεί.
Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού έχουν ως εξής:
«Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης, αλλά είναι και ο Κουρμπέλης. Μίλησα με αυτά τα δύο παιδιά και καταλαβαίνω τις θέσεις τους αυτό το καλοκαίρι. Το σκηνικό γύρω από τη μεταγραφή τους πήρε αρκετό χρόνο. Είμαι χαρούμενος που και οι δύο είναι σε ομάδα.
Υπολογίζω και τους δύο, εύχομαι να είναι στην επόμενη κλήση μαζί μας. Οι σκέψεις μου είναι αισιόδοξες, είναι μία καινούρια πρόκληση και για εμένα.
Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro, παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά. Άξιζε να πάει στο Ευρωπαϊκό βάσει της εικόνας της στα παιχνίδια πριν από αυτό. Είναι κρίμα για τα παιδιά, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια.
Πέρασαν αρκετά χρόνια που δεν εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους.
Η Εθνική ομάδα εκφράζει όλους τους Έλληνες. Η δουλειά η δική μου είναι, αν μπορέσω, να εκμεταλλευτώ το κομμάτι που χαρακτηρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, να έχουμε μία εικόνα ομάδας που θα μας εκφράζει όλους.
Ελπίζω να τα καταφέρω. Να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στον αγωνιστικό χώρο, να προσπαθήσουμε αυτή η γενιά να έχει παρουσία σε μία μεγάλη διοργάνωση.
Ο Έλληνας έχει και τον εγωισμό, την πίστη και το κουράγιο, για να το καταφέρει. Αυτό χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες παίκτες, αρκεί να τους βοηθήσω να το βγάλουν στο γήπεδο.
Μέσα σε λίγες μέρες θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα στιλ παιχνιδιού που θα μας ταιριάζει. Αυτή είναι βασική μου προτεραιότητα…
…Ήξερα τον Ζαφείρη ως παίκτη. Με εντυπωσίασε η διάθεσή του να παίξει στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαδικασία. Έγινε αυτό που ήθελε ο ίδιος. Χαίρομαι που ένας παίκτης 21 ετών ήθελε να παίξει μόνο στην Εθνική Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass