Νίκη της ΑΕΛ (1-0) σε... καρτοφιλικό

Χθες επί της Κηφισιάς με γκολ του συνήθους υπόπτου Κώστα Παπαγεωργίου (89’)

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2024 11:34

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε (;) τις φιλικές υποχρεώσεις χθες στο Ael Fc Arena υπό το φως των προβολέων, κερδίζοντας την Κηφισιά με 1-0 χάρη σε γκολ του ...συνήθους υπόπτου από πέρυσι Κώστα Παπαγεωργίου στο 89’, ύστερα από υπέροχη «κομπίνα» σε φάουλ με τον Ακόστα και σαφώς έμπνευση του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη.


Το χθεσινό φιλικό ήταν... εχθρικό αν κρίνουμε από τα πολύ σκληρά (και μερικές φορές αντιαθλητικά…) μαρκαρίσματα με απόρροια τις πολλές κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής Μπουρουτζίκας (δεν είχε καθόλου καλή απόδοση αν και Super League 2) ύστερα από το σκληρό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.
Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά δυνατό και έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο ο προπονητής της ΑΕΛ όσο και ο τεχνικός της Κηφισιάς Σεμπάστιαν Λέτο.
Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο, αν κρίνουμε ότι η ΑΕΛ έχασε περισσότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και αυτοί φάσεις που θα μπορούσαν να σημειώσουν τέρμα. Και οι δύο ομάδες είχαν από μία κραυγαλέα ευκαιρία, η ΑΕΛ με τον Μωραΐτη και η Κηφισιά με τον Σωτηράκο, που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες, καθώς και τις δύο φορές η μπάλα κατέληξε άουτ.
Οι φίλοι της ΑΕΛ πανηγύρισαν τη νίκη και με δεδομένο ότι οι πρώτες υποχρεώσεις της ομάδας είναι για το Κύπελλο Ελλάδος, ζήτησαν για τρίτη φορά κύπελλο στον Πηνειό, βάζοντας υψηλούς στόχους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κηφισιά να απειλεί με ένα σουτ του Μάρτινς (4’) μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 Η ΑΕΛ απάντησε εις... διπλούν χάρη στον πολύ καλό Μούργο (πολυτέλεια για την κατηγορία ο παίκτης) που στο 7’ κάνει σέντρα από δεξιά και ο Βαφέας πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που μπλοκάρει ο Νικοπολίδης, ενώ στο 12’ κάνει κάθετη πάσα στον Μωραΐτη που βγαίνει μόνος με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Από κει και πέρα βλέπαμε μόνο σκληρά μαρκαρίσματα και κακή ποιότητα ποδοσφαίρου.
Φθάσαμε στο 39’, όποτε ένα σουτ του εξαιρετικού Τριμμάτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
Στο 42’ η ΑΕΛ είχε μία ακόμα καλή στιγμή, όταν το σουτ Στίνα έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο γκολκίπερ της Κηφισιάς σε κόρνερ.
Συμπερασματικά, η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν σαφώς ανώτερη.
Στο δεύτερο μέρος, εκτός από ένα δίλεπτο που έγιναν δύο φάσεις, δεν είδαμε τίποτα άλλο μέχρι το… 88’ (ίσως λόγω των πολλών διακοπών λόγω μαρκαρισμάτων και αλλαγών).
Στο 50’ ο Μποτία τροφοδοτεί τον Σωτηράκο, το σουτ του οποίου από το σημείο του πέναλτι (μόνος και αμαρκάριστος) στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 88’ ο Παντελίδης δεν προλαβαίνει την μπάλα σε μια κάθετη μπαλιά προς την εστία της ΑΕΛ και στο 89’ γίνεται το 1-0. Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ πλασαριστά στον Κώστα Παπαγεωργίου που με υπέροχο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Από την ΑΕΛ μάς άρεσαν οι Βαφέας, Ηλιάδης, Τριμμάτης, Μπαριέντος, Κ. Παπαγεωργίου και ο Μούργος, ενώ από την Κηφισιά καλοί ήταν οι Μάναλης, Μποτία και Εμπό.
Οι δύο ομάδες ευχήθηκαν την επόμενη περίοδο να δώσουν φιλικό έχοντας ανέβει κατηγορία!

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με τρομερά λάθη ο διαιτητής Μπουρουτζίκας, όπως και ο δεύτερος βοηθός Δεδικούσης. Πολύ καλός ο Μάνος.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος (67’ Περντέου), Τριμμάτης (67’ Θ. Παπαγεωργίου), Κοσσονού (67’ Παπαδόπουλος), Βαφέας (67’ Στάμου), Ηλιάδης (67’ Γιανναράκης), Οικονόμου (67’ Παναγιωτίδης), Μπαριέντος (67’ Γιαξής), Μούργος, Στίνα (46’ Κ. Παπαγεωργίου), Πασάς (67’ Φατάι), Μωραΐτης (67’ Γραββάνης).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Σεμπάστιαν Λέτο): Νικοπολίδης, Κωνσταντόπουλος, Νταβίντ, Ρότσα, Μποτία, Παντελίδης, Εμπό, Σωτηράκος, Πέιος, Σόουζα, Μάναλης.
Έπαιξαν και οι Μιούλερ, Σιλά, Σμπώκος, Μαζουλουξής, Παυλακης, Χαχούλης, Σπίνος.

 

Τιμήθηκε ο Στέφανος Κοτσόλης

Λίγο πριν την αναμέτρηση τιμήθηκε ο Στέφανος Κοτσόλης, ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2007, κάτι που συνέβη και πριν δύο χρόνια σε ανάλογο φιλικό!
Στα αξιοσημείωτα ότι η είσοδος των ομάδων έγινε υπό τους ήχους του «ΑΕΛ γερά» του αείμνηστου Νίκου Οικονομίδη ενώ προχθές συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τον θάνατό του.

 

Μετά από 15 χρόνια…

Ο πρώην φυσικοθεραπευτής της ΑΕΛ Γιώργος Ζαχαρής ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα, καθώς μετά από δεκαπέντε χρόνια στον... πάγκο βρέθηκε στην… κερκίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass