ΠΑΟΚ

Ξεκίνημα με Σλάβια Πράγας, αντίπαλος της Μάντσεστερ Γ.

ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2024 7:45

Τους αντιπάλους του στη League Phase του Europa League έμαθε χθες ο ΠΑΟΚ, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα υποδεχθούν τις Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), ενώ θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Σοσιεδάδ (Ισπανία), Γαλατασαράι (Τουρκία) και RFS (Λετονία).


Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ καλή για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς θα δώσει στην Τούμπα τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν... μεγαθήρια, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικήσει το «4 στα 4», ενώ οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν στη Λετονία τη RFS που είχε συμπεριληφθεί στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης. Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα δώσει εκτός έδρας τα πολύ δύσκολα παιχνίδια του στη League Phase, κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σοσιεδάδ και Γαλατασαράι. Και μολονότι -θεωρητικά τουλάχιστον- αυτές οι αναμετρήσεις είναι... χαμένες για τους πρωταθλητές Ελλάδας, εξαιτίας της δυναμικότητας των αντιπάλων του, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να... ονειρεύονται ότι θα διεκδικήσουν (και θα αποσπάσουν) ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Ολντ Τράφορντ», το «Ανοέτα» (σ.σ. νυν «Reale Arena») και το «Αλί Σαμί Γεν» («Rams Park»).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά των αγώνων θα γίνει γνωστή σήμερα (31/8). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσει το πρώτο παιχνίδι της στις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον ενιαίο Όμιλο της League Phase στις 30 Ιανουαρίου 2025.
Από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ θα υποδεχθεί τη Σλάβια Πράγας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με τη φημισμένη αγγλική ομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν απευθείας στη League Phase του Europa League, καθώς κατέκτησαν την παρελθούσα σεζόν το Κύπελλο Αγγλίας. Όσον αφορά τη Σλάβια Πράγας, ο ΠΑΟΚ την αντιμετώπισε στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2002-03. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 1-0 στην Τούμπα, αλλά ηττήθηκαν 4-0 στην Τσεχία και αποκλείστηκαν. Η Σλάβια τερμάτισε δεύτερη στο περσινό Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να «βγει» στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Απέκλεισε τη Στεάουα Βουκουρεστίου με συνολικό σκορ 4-3, αλλά το «εμπόδιο» της Λιλ στα πλέι οφ αποδείχθηκε πολύ... ψηλό για την ομάδα από την Τσεχία.
Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας είναι η Σοσιεδάδ και η Φερεντσβάρος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει... προϊστορία με την ομάδα από την Ισπανία. Η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν «μπήκε» απευθείας στη League Phase του Europa League, καθώς κατετάγη έκτη στο περσινό ισπανικό Πρωτάθλημα. Επίσης, οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τη Φερεντσβάρος. Η ουγγρική ομάδα κατέκτησε πέρυσι το Πρωτάθλημα και ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου απέκλεισε τους Ουαλούς της Δε Νιού Σέιντς. Στον 3ο γύρο η Μίντιλαντ από τη Δανία απέκλεισε τη Φερεντσβάρος, η οποία... συνέχισε στα πλέι οφ του Europa League, όπου νίκησε στα πέναλτι την Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Η Γαλατασαράι και η Βικτόρια Πλζεν είναι οι αντίπαλοι των Θεσσαλονικέων από το 3ο γκροουπ δυναμικότητας. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Γαλατασαράι. Η «Τσιμπόμ» στέφθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια στην Τουρκία και πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Champions League, όπου γνώρισε δύο ήττες από την ελβετική Γιουνγκ Μπόις, με αποτέλεσμα να... υποβιβαστεί στη League Phase του Europa League. Επίσης, δεν υπάρχει προϊστορία ούτε στο «ζευγάρι» του ΠΑΟΚ με τη Βικτόρια Πλζεν, η οποία κατετάγη τρίτη στο περσινό Πρωτάθλημα Τσεχίας, με αποτέλεσμα να πάρει το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί απέκλεισε με δύο νίκες την ουκρανική Κρίβμπας, ενώ στα πλέι οφ ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Χαρτς από τη Σκωτία.
Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Στεάουα Βουκουρεστίου και την RFS από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1986. Η ομάδα του (σ.σ. πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ) Ηλία Χαραλάμπους κατέκτησε πέρυσι το Πρωτάθλημα στη Ρουμανία και «βγήκε» στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Συνέτριψε με συνολικό σκορ 11-1 τη Βίρτους από το Σαν Μαρίνο, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με συνολικό σκορ 2-1. Όμως, στον 3ο γύρο αποκλείστηκε από τη Σπάρτα Πράγας με συνολικό σκορ 4-3 και συνέχισε στα πλέι οφ του Europa League, όπου ξεπέρασε το «εμπόδιο» της αυστριακής Λίντσερ με συνολικό σκορ 2-1. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει... παρελθόν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη RFS, η οποία ιδρύθηκε το 2016.
Πέρυσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη Λετονία και «βγήκε» στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Απέκλεισε με συνολικό σκορ 7-0 τη Λαρν από τη Βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο στον 2ο γύρο υπέκυψε στην ανωτερότητα της νορβηγικής Μπόντο Γκλιμτ με δύο ήττες (4-0 και 3-1), με αποτέλεσμα να... ξεπέσει στον 3ο προκριματικό του Europa League. Εκεί απέκλεισε με συνολικό σκορ 9-0 τη UE Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα, ενώ στα πλέι οφ απέκλεισε στα πέναλτι τον ΑΠΟΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass