«Λυτρωτής» Σπόραρ

*Χάρισε στον Παναθηναϊκό το τρίποντο στο 90’+6’ (1-0 τον Λεβαδειακό)

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2024 10:50

Επί 96 λεπτά ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» με μία δεύτερη σερί (κι οδυνηρή) «γκέλα» στο ΟΑΚΑ, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα απ’ τον Αστέρα με 1-0 και ο Λεβαδειακός κρατούσε το 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Η «λύτρωση» για τους «πράσινους» ήρθε στο 90’+6 από τον «φευγάτο» Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος έκανε με κοντινό πλασέ το 1-0 και χάρισε στον Παναθηναϊκό την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Πολύ κακή κι αναιμική εικόνα των «πράσινων» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, που σώθηκαν χάρις στην επιμονή τους ως το φινάλε, αποφεύγοντας νέα απώλεια βαθμών.
Ο Λεβαδειακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να αιφνιδιάσει και μόλις στο 1ο λεπτό «ακούμπησε» το 0-1, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλτσι από τα δεξιά, ο Γιαννιώτας με υπέροχο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά μαζί με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού.
Στο 3’ από κάθετη πάσα του Μαντσίνι, ο Γερεμέγεφ βγήκε απέναντι από τον Γκροφ, τσίμπησε την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Ο Λεβαδειακός άρχισε να κλείνει κι άλλο τις γραμμές του, με τον Παναθηναϊκό να αργεί πολύ μέχρι να βρει την επόμενη τελική του. Αυτή ήρθε 20 λεπτά μετά (στο 23’) όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Μαξίμοβιτς, Μπακασέτα και Γερεμέγεφ, ο Τσέριν βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Γκροφ, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έκανε θαυμάσια επέμβαση.
Στο 41’ από φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι έφτασε στον Πελίστρι, ο οποίος από πολύ πλάγια σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου δύο φορές οι «πράσινοι» έκαναν λάθος γυρίσματα προς τον Ντραγκόφσκι τα οποία δεν τους... κόστισαν, αλλά έφεραν «γκρίνια» και μουρμούρα απ’ την εξέδρα.
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ όταν από φάουλ του Μπακασέτα με πολλά φάλτσα, ο Σένκεφελντ δεν ακούμπησε την μπάλα για... εκατοστά για να την στείλει στα δίχτυα.
Στο 54’ ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο τελείωμα του Γιαννιώτα από γύρισμα του Όζμπολτ, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε καθώς ο τελευταίος ήταν οριακά εκτεθειμένος την ώρα της πάσας, όπως επιβεβαίωσε και το VAR. Στο 90’+1’ ο Γκροφ έκανε θαυμάσια επέμβαση στο γυριστό σουτ του Μαξίμοβιτς και στη συνέχεια ο Γερεμέγεφ ολομόναχος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ.
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων σε εκτέλεση φάουλ του Τετέ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Γκροφ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (90’+6’) ήρθε η «λύτρωση» για τους «πράσινους». Από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Τετέ έπιασε κεφαλιά την οποία «έβγαλε» ο Γκροφ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι ο επερχόμενος Σπόραρ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε έξαλλούς πανηγυρισμούς.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)
Κίτρινες: 37’ Μπακασέτας - 45’+1’ Κωστή, 89’ Μπάλτσι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (59’ Σπόραρ), Πελίστρι (59’ Τετέ), Μαντσίνι (60’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Κάσσος, Παπαδόπουλος, Τσάπρας, Βήχος, Κωστή (60’ Λαμαράνα), Πλέγας (77’ Μεχία), Μπάλτσι, Πεντρόσο (77’ Ρόμο), Γιαννιώτας (82’ λ.τρ. Γιοκέ), Όζμπολτ (60’ Συμελίδης).
«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΜΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ
Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Παναιτωλικού στο γήπεδο της Τούμπας, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για το πρωτάθλημα της Super League. Ζόαν Σάστρε (51’) και Ταρίκ Τισουντάλι (79’) σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που, ωστόσο, είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος, όπου τα «καναρίνια» έδειξαν πως θα μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο υπέκυψαν στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ελλάδας.
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Καμαρά - Ντίαζ, Τσάβες, Μπελεβώνης, Κοντούρης, Παντελάκης.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά (72’ Οζντόεφ), Μουργκ (72’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (71’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85’ Σορετίρε), Τσάλοφ (72’ Τισουντάλι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62’ Μαΐντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (74’ Λουίς), Μπουζούκης (62’ Κοντούρης), Μπελεβώνης (62’ Λαχούντ), Ντίαζ (78’ Νικολάου), Λομονάκο.
Ο ΒΟΛΟΣ «ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕ»
ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ
Ο Βόλος προσγείωσε απότομα τον Αστέρα Τρίπολης, που προερχόταν από την εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού, στην πρεμιέρα της Super League. Χάρη σε γκολ του Κόστα στο 12’, η θεσσαλική ομάδα επικράτησε 1-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, και έκανε... σεφτέ για το φετινό πρωτάθλημα.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Αλβαρες, Ρούμπεν Γκαρσία, Γιαμπλόνσκι - Κόστα, Σιαμπάνης, Ασλανίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Αλάγκμπε (46’ Σιμόν), Ρούμπεν Γκαρσία (77’ Μάντζης), Αλβαρες, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς), Μουνιόθ, Μπαρτόλο (59’ Παλάσιος), Κρεσπί (77’ Φαράι), Καλτσάς, Ανταμ
ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Φεράρι, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Αλτμαν (82’ Ασλανίδης), Ασεχνούν (67’ Μεντιέτα), Κόστα (66’ Κόντε)
ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
Η ΑΕΚ... φλέρταρε με την ήττα στην «OPAP Arena», στο πρώτο ματς μπροστά στους φιλάθλους της στη φετινή Super League (κεκλεισμένων το ματς της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ), αλλά εν τέλει απέφυγε τα χειρότερα κόντρα στη Λαμία (1-1) χάρη στις διορθωτικές κινήσεις του Ματίας Αλμέιδα και το γκολ του Άρολντ Μουκουντί στο 87’. Η Λαμία είχε προηγηθεί στο 39’ με τον Γκουστάβο Φουρτάδο στην πρώτη τελική της έως εκείνη τη στιγμή. Η Ένωση έγινε πιο επιθετική στο β’ μέρος, αλλά παρά τις πολλές τελικές δεν είχε καλά τελειώματα μέχρι να... μιλήσει ο Μουκουντί. Στο τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και δύο δοκάρια, μετά από γύρισμα του Ελίασον στο 90+2’ και με τον Κοϊτά στο 90+6’.
Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Κίτρινες: Μάνταλος - Κόστιτς, Μπίκοβ, Τερεζίου, Φουρτάδο
AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68’ Ουντουμπάγιο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (68’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα), Άμραμπατ (58’ Άμραμπατ), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78’ Τσούμπερ), Γκαρσία
ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (76’ Ντεντάκης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76’ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84’ Τερεζίου), Μέκιτς (90’ Σιμόνι), Φουρτάδο, Μπίκοβ, Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο, ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Χάρη σε γκολ του Σιφουέντες στο 34’, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης επικράτησαν 1-0 στις Σέρρες του Πανσερραϊκού και τον υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες.
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Κίτρινες: Στάικος, Ντέλετιτς, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ - Γκαρθία, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σίστο, Μάγιο, Μόντσου
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Πεταυράκης (77’ Φαρές), Χαντάκιας, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (86’ Κουτσογούλας), Λιάσος (64’ Περούτσι), Στάικος (64’ Κάπτουμ), Σαλαζάρ, Τομάς, Ντέλετιτς (77’ Γκίγκιτς), Μπετανκόρ
ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μόντσου, Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Μορόν (89’ Σαμόρα), Σίστο (74’ Σαβέριο), Ντιαντί, Σιφουέντες
ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ονειρικό ντεμπούτο στη Super League έκανε ο 19χρονος Δημήτρης Καλοσκάμης, που χάρισε στον Ατρόμητο το βαθμό (1-1) στο 90’+2, στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου. Οι Κρήτες είχαν προηγηθεί στο 9’ με τον Μπόρχα Γκονζάλες και βρίσκονταν «αγκαλιά» με τη νίκη, αλλά ο νεαρός τους στέρησε τη χαρά και φρόντισε ούτως ώστε η ομάδα του Περιστερίου να... διπλασιάσει τις ισοπαλίες της.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση και με τρεις αποβολές, δύο για τον Ατρόμητο και μία για τον ΟΦΗ, καθώς οι Μανσούρ, Κίνι και Ισέκα είδαν δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα χάσουν το επόμενο ματς των ομάδων τους.
Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπάκιτς, Καραχάλιος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Ισέκα, Μαρινάκης, Γκαγέγκος - Αθανασίου, Μανσούρ, Βρακάς, Κίνι
Κόκκινες: Ισέκα (2η κίτρινη, 90+10’) - Μανσούρ (2η κίτρινη, 90+7’), Κίνι (2η κίτρινη, 90+10’)
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπ. Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν (71’ Χριστόπουλος), Λαμπρόπουλος, Καραχάλιος (83’ Μαρινάκης), Αποστολάκης (83’ Κουτεντάκης), Μπάκιτς (71’ Νας), Γκαγέγκος, Ριέρα (62’ Χιμένεθ), Ισέκα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Αθανασίου, Ε. Γκονζάλες (83’ Καλοσκάμης / 90+9’ Σταυρόπουλος), Ουάρντα, Μίχορλ (58’ Βρακάς), Φαν Βέερτ (58’ Γιουμπιτάνα), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού (58’ Καρλίτος), Μανσούρ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΚΟΡΕΡ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στη Super League:
*ΟΦΗ–Ατρόμητος    1-1
(9’ Γκονθάλεθ, 90+2’ Καλοσκάμης)
*Πανσερραϊκός–Άρης    0-1
(34’ Σιφουέντες)
*ΑΕΚ–Λαμία    1-1
(87’ Μουκουντί - 39’ Φουρτάδο)
*Αστέρας Τρίπολης–Βόλος    0-1
(12’ Κόστα)
*ΠΑΟΚ–Παναιτωλικός    2-0
(51’ Σάστρε, 79’ Τισουντάλι)
*Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός    1-0
(90+6’ Σπόραρ)
ΣΗΜΕΡΑ
20:30 Ολυμπιακός – Athens Kallithea
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
ΠΑΟΚ    5-2    6
Άρης    2-1    4
ΑΕΚ    4-1    4
Λαμία    2-1    4
Ολυμπιακός    2-0    3
Βόλος    1-2    3
Αστέρας Τρίπολης    1-1    3
Παναθηναϊκός    1-1    3
Ατρόμητος    2-2    2
Λεβαδειακός    0-1    1
Athens Kallithea    0-0    1
ΟΦΗ    1-4    1
Παναιτωλικός    0-3    0
Πανσερραϊκός    2-4    0
*Ολυμπιακός και Athens Kallithea έχουν από ένα παιχνίδι.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(3η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8
19:30 Λαμία-Ολυμπιακός ΔΑΚ «Αθ. Διάκος»
20:00 Αρης-Αστέρας Τρίπολης «Κλ. Βικελίδης»
22:00 Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός Γηπ. Παναιτωλικού
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9
19:00 Λεβαδειακός-ΑΕΚ Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς
19:30 Βόλος-ΟΦΗ Πανθεσσαλικό Στάδιο
20:30 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ Δημ. Στάδιο Περιστερίου
22:00 Athens Kallithea-Παναθηναϊκός «Απ. Νικολαϊδης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass