ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Κέρδη και φιλοδοξίες

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 12:44

Η λαρισαϊκή διαιτησία ποδοσφαίρου διατήρησε απόλυτα τις δυνάμεις της κατά τις αξιολογήσεις που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, ενώ - πέρα από το ότι δεν κατέγραψε καμία απώλεια - κέρδισε μία θέση βοηθού διαιτητή στην 2η κατηγορία και περιμένει την οριστική σύνταξη των πινάκων (μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών δοκιμασιών) για να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της.


Στην πρώτη κατηγορία παραμένει ως διαιτητής ο Θανάσης Τζήλος, ο οποίος από το 2015 που «σφύριξε» στην Super League μετρά ήδη 84 αγώνες, αποτελώντας έναν εκ των εμπειροτέρων του πίνακα. Θα τον πλαισιώσουν και φέτος ως βοηθοί οι Κώστας Στάικος και Αχιλλέας Νίκζας (για τον δεύτερο εκκρεμούν - προς το παρόν - τα αγωνιστικά τεστ, λόγω τραυματισμού).
Στη δεύτερη κατηγορία η Λάρισα εκπροσωπείται από την Ανδρομάχη Τσιοφλίκη και τον Θωμά Μπουρουζίκα ως διαιτητές, ενώ στους ήδη υπάρχοντες βοηθούς Γρηγόρη Δεδικούση, Βασίλη Μάνο, Δημήτρη Μίχο και Δημήτρη Παραφέστα προστέθηκε ο προερχόμενος από την 3η ταλαντούχος Θωμάς Βαλιώτης. Πρέπει να τονιστεί, πάντως, ότι η ΚΕΔ έχει υπ’ όψιν της την Τσιοφλίκη μεταξύ των υποψηφίων να προαχθούν σύντομα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η ίδια που βρίσκεται στη Super League 2 από το 2018 έχοντας διευθύνει 27 αγώνες της θα βραβευθεί και ως η καλύτερη της περυσινής περιόδου, σύμφωνα με την ψήφο των εκπροσώπων (προπονητών και αρχηγών) των ομάδων της.
Μεταξύ των βοηθών ο πιο έμπειρος είναι ο Μάνος που επίσης φιλοδοξεί για άνοδο.
Πολυπληθής είναι η παρουσία των Λαρισαίων στην 3η κατηγορία, όπου διευθύνουν αγώνες οι Αλεξάνδρα Δεληγιάννη, Κώστας Δημεράς, Θεόδωρος Κοντογεώργος, Χρήστος Νίτσας, Γιάννης Ντελέζος και Γιώργος Φακής, ενώ καθήκοντα βοηθών ασκούν οι Δημήτρης Δίχρης, Γιάννης Μπασινός, Μιλτιάδης Μπουρονίκος, Χρήστος Νάκας, Κώστας Στεργιακούλης, Μηνάς Τοπαλσάββας.
Πάντως, από τους προαναφερθέντες στη συγκεκριμένη κατηγορία την πρόθεσή τους να αποσυρθούν έχουν εκδηλώσει οι Νίτσας και Μπουρονίκος, κάτι που αναμένεται να πιστοποιηθεί με τη μη προσέλευσή τους στα αντίστοιχα σεμινάρια.
Αξιολογημένοι ως διαιτητές προχωρημένου σταδίου (Κ4) είναι οι Αστέριος Κοσμάνος και Κώστας Σκάρπας, ενώ σε επίπεδο γυναικών αγώνες διευθύνει και η Αναστασία Κοσμέτου (πέρα από τις δύο αξιολογημένες στα ανδρικά πρωταθλήματα), έχοντας ως βοηθούς την Τάνια Κουτίνα και την Αγαθή Μπέη.
Στον επίλογο της συγκεκριμένης αναφοράς, αξίζει να επισημανθεί ότι η χρησιμοποίηση των Λαρισαίων διαιτητών από την απελθούσα ΚΕΔ/ΕΠΟ ήταν η καλύτερη δυνατή, ενώ βάσιμα πιστεύεται ότι η ίδια τακτική θα συνεχιστεί και κατά την νέα περίοδο, ανεξαρτήτως των ριζικών αλλαγών που επήλθαν στην συγκρότηση του συγκεκριμένου οργάνου από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass