ΑΕΛ

Τα φιλικά μετατρέπονται σε αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας…

ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 11:00

Του Σωτ. Κέλλα
Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας που αρχίζει 1η Σεπτεμβρίου φέρνει ανακατατάξεις στα φιλικά παιχνίδια της ΑΕΛ, αφού δύο προγραμματισμένα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Καβάλα εντός έδρας είναι ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα διεξαχθεί και το Κύπελλο Ελλάδας.


Η ΑΕΛ πάντα είχε ενδιαφέρον για το Κύπελλο Ελλάδας και λογικά με δεδομένο ότι στη δεύτερη φάση (ξεκινάει 7/8 Σεπτεμβρίου) θα μετέχουν ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, σημαίνει ότι και στην τρίτη φάση 14-15 Σεπτεμβρίου θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Μέχρι τώρα επίσημα δεν υπάρχει ανακοίνωση, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτά τα φιλικά παιχνίδια θα ματαιωθούν και δεν πρόκειται να τροποποιηθεί και το πρόγραμμα των φιλικών αφού ανάμεσα σε 8 και 15 Σεπτεμβρίου υπήρχε και εντός έδρας φιλικός αγώνας με την Παναχαϊκή. Μάλιστα η λαρισινή ομάδα αν κληρωθεί με κυπελλούχο ΕΠΣ τότε θα παίξει εκτός έδρας.
Αναλυτικά τα σίγουρα φιλικά της ΑΕΛ:
Κυριακή 11/08/2024,
18:30 Πανσερραϊκός-ΑΕΛ
Παρασκευή 16/08/2024,
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ
Σάββατο 24/08/2024, ΠΑΟΚ Β’-ΑΕΛ
Τετάρτη 28/08/2024, Καμπανιακός-ΑΕΛ
Κυριακή 01/09/2024, 20:00 ΑΕΛ-Κηφισιά
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Η έναρξη για το Κύπελλο Ελλάδας σύμφωνα με το αρχικό πλάνο θα γίνει στη 1 Σεπτεμβρίου 2024 με τις συμμετοχές των ομάδων που κατέκτησαν τα κύπελλα των ΕΠΣ, ενώ στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 θα μπούνε στη διοργάνωση οι ομάδες της Superleague 2 μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ ΑΕΛ και συγκεκριμένα στη 2η φάση. Οι ομάδες της Super League 1, πλην αυτών που θα πάρουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, στην 4η φάση (25, 26/09). ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο από την 5η φάση (29-31/10, 03-05/12), από την οποία οι αγώνες θα είναι διπλοί μέχρι και την ημιτελική φάση. Για τον τελικό αγώνα προβλέπεται να είναι μονός με ημερομηνία διεξαγωγής τη 17η Μαΐου 2025.
2η Φάση (07-08/09/2024)
Θα συμμετέχουν οι δεκαπέντε (15) νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση, οι είκοσι τρεις (23) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και οι δεκαοκτώ (18) ομάδες της Super League 2. Από αυτή τη φάση ξεκινάει η ΑΕΛ.
Σύνολο Ομάδων: πενήντα έξι (56).
Μετά από κλήρωση αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν είκοσι οκτώ (28) νικήτριες Ομάδες. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.
Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με Κυπελλούχο Ομάδα των Ε.Π.Σ. τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Κυπελλούχου Ομάδας των Ε.Π.Σ.
Σύνολο αγώνων: είκοσι οκτώ (28).
Συνολικά προκρίνονται είκοσι οκτώ (28) ομάδες.
Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.
3η Φάση (14-15/09/2024)
Θα συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες από την 2η Φάση.
Σύνολο Ομάδων είκοσι οκτώ (28).
Μετά από κλήρωση θα προκύψουν δέκα τέσσερα (14) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με Κυπελλούχο Ομάδα των Ε.Π.Σ. τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Κυπελλούχου Ομάδας των Ε.Π.Σ.
Σύνολο αγώνων: δέκα τέσσερις (14).
Συνολικά προκρίνονται δέκα τέσσερις (14) ομάδες.
Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.
4η Φάση (25-26/09/2024)
Συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση και οι δέκα (10) ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες Α.Ε.Κ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ Α.Ο.-Π.Α.Ο.Κ.). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.
Σύνολο αγώνων: δώδεκα (12).
Προκρίνονται: δώδεκα (12) ομάδες.
Στην 1η 2η 3η 4η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι).
Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 5η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 6ης Φάση (προημιτελική) και την 7η Φάση (ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.
Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Την απόκτηση του πρώην παίκτη και αρχηγού της ΑΕΛ Κωνσταντίνου Θεοδωρόπουλου ανακοίνωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Αναλυτικά:
«Ο Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο. Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1990 και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Τοξότη Λάρισας, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ιωνικό. Φόρεσε τη φανέλα των Δόξα Δράμας, Οικονόμου Τσαριτσάνης, Α.Ο. Χανίων, Αστέρα Τρίπολης, Πανιωνίου, Απόλλωνα Πόντου και Λαμίας. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Α.Ε. Λάρισας. Να σημειωθεί πως μετρά 4 συμμετοχές σε προκριματικά και 6 σε ομίλους του Europa League αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης.
Κωνσταντίνε καλώς όρισες στην μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass