ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Η Εθνική έχασε μία... ιστορική ευκαιρία

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ «4» ΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 76-63

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2024 7:12

Η πρόκριση στους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για πρώτη φορά στην Ιστορία της... δεν επήλθε για την Εθνική, που παρά ένα «μαγικό» πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 11-21, ηττήθηκε με 76-63, από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, στον προημιτελικό.


Η Εθνική μετρούσε τρεις διαδοχικές πέμπτες θέσεις σε Ολυμπιακούς, αλλά με 18 πόντους ο Φραντς Βάγκνερ είπε «όχι» στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη. Με 22 πόντους, πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Οι Γερμανοί πήραν 32 πόντους από τον... πάγκο, έναντι 8 της Εθνικής. Τα 15 λάθη (10 η Γερμανία) ήταν, επίσης, τομέας που «πλήγωσε» την «επίσημη αγαπημένη», η οποία πάλεψε μέχρι το 36ο λεπτό, αλλά οι Φραντς Βάγκνερ, Τάις και Σρέντερ μετέτρεψαν το 65-57 σε 72-57 με σερί 7-0 και στα 1:51’’ που απέμεναν το -15 ήταν μη αναστρέψιμη διαφορά για την Εθνική Ελλάδας.
Ο αρχηγός της Εθνικής Κώστας Παπανικολάου είχε συγκομιδή 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Ουόκαπ πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ 7 πόντους σημείωσε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Μήτογλου που ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά υπέρ της Εθνικής στην 1η περίοδο, δυστυχώς έμεινε στους 2 πόντους στον υπόλοιπο χρόνο που αγωνίστηκε, ενώ και ο Καλάθης έμεινε στους 5 πόντους που πέτυχε στο 1ο δεκάλεπτο. Αρνητικός ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 0/3 και μηδέν ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Μπονγκά 9 (3), Βάιλερ-Μπαμπ 5 (1), Φόιγκτμαν 7 (1), Φ. Βάγκνερ 18 (1), Τάις 6, Μ. Βάγκνερ 8, Σρέντερ 13 (3), Τίμαν 10, Ομπστ
ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Ουόκαπ 12 (2), Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος 7 (1), Καλάθης 5 (1), Καλαϊτζάκης 1, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου 10 (2), Αντετοκούνμπο 22, Μήτογλου 6.
Β. ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Βασίλης Σπανούλης χαρακτήρισε «καταπληκτική πορεία» αυτή που έκανε η Εθνική τόσο στο Προολυμπιακό Τουρνουά όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Παλέψαμε πολύ, παίξαμε εκπληκτική άμυνα σχεδόν σε όλο το τουρνουά, το ίδιο και απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Τους πήγαμε σε ένα σκορ που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν, αλλά είναι ομάδα με πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Κάποιες φορές χρειάζεται κάποια μεγάλα σουτ, κάποια έξτρα πράγματα και το μομέντουμ. Το είχαμε στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, αλλά κάποια σουτ που εμείς χάσαμε και εκείνοι έβαλαν άλλαξαν το μομέντουμ, κάτι το μεγαλύτερο βάθος που είχαν εκείνοι ήρθε η ήττα. Είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, για τη χώρα μας και που παίξαμε έναν προημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων» επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass