Μέρες ΓΣΛ στη Γαλλία

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2024 10:01

Του Σωτ. Κέλλα
Μια φωτογραφία αποκλειστικά για την «Ε» μας θύμισε τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας του 1999. Ήταν τότε που γυμναστής ήταν ο Ανδρέας Γκατζούλης και παίκτης, νέος τότε στην ομάδα ερχόμενος με τον τίτλο του πρωταθλητή εφήβων με τον Κεραυνό, ο Βασίλης Σπανούλης.


Στη Λιλ λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Παρίσι όπου σήμερα αντιμετωπίζει τη Γερμανία για την προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων στο άθλημα του μπάσκετ, ο Σπανούλης παίρνει αγκαλιά τον Γκατζούλη και πάνε μαζί βόλτα στο χωριό που έμειναν οι αποστολές... Εκεί όπου ο πρώτος στόχος η πρόκριση στην οκτάδα επιτεύχθηκε χάρη στη νίκη επί της Αυστραλίας.
Συζητάνε για την κοινή πορείας τους στο ΓΣΛ, το Μαρούσι, τον Ολυμπιακό και τώρα με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και θυμούνται και τα γραφόμενα γι’ αυτούς.
Ο Βασίλης Σπανούλης δέχθηκε αυστηρή κριτική μετά τις δύο ήττες από τον Καναδά και την Ισπανία. Τη στιγμή που παίζει με ομάδες μεγαθήρια που πρωταγωνιστούν σε Ευρώπη (Ισπανία πρωταθλήτρια ), σε παγκόσμιο στερέωμα (Καναδάς, τρίτος στο περσινό Μουντομπάσκετ) ή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Αυστραλία, τρίτη θέση στο Τόκιο).
«Τίποτα δεν είναι εύκολο , τίποτα δεν μας χαρίζεται, ειδικά όταν είσαι στην ελίτ του μπάσκετ».
Και σήμερα παίζει με την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία που κέρδισε τις ΗΠΑ με 113-111.
Ο Γκατζούλης που ξέρει από μικρό παιδί τον Βασίλη, πιστεύει ότι θα αφήσει εποχή και σαν προπονητής. Μιλούσαν και για τους Σέρβους που κέρδισαν την ομάδα του Σουδάν, ενώ σήμερα ξέρουν το δύσκολο έργο με τους Γερμανούς, αλλά πιστεύουν και οι δύο στους παίκτες της ομάδας.
Η αποστολή της εθνικής, όπως όλες οι αποστολές των ομάδων μπάσκετ, μένει σε ξενοδοχείο και όχι σε Ολυμπιακό Χωριό. Ο λόγος είναι απλός. Στο Ολυμπιακό Χωριό υπάρχουν διαμερίσματα όπου σε κάθε δωμάτιο μένουν δύο άτομα, ενώ όλοι οι διαμένοντες στο διαμέρισμα έχουν κοινή τουαλέτα. Αντίθετα στο ξενοδοχείο είναι σαφώς καλύτερες οι συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες κάνουν το ίδιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass