ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Ο Καραλής προκρίθηκε εύκολα στον τελικό του επί κοντώ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 7:30

Ο Εμμανουήλ Καραλής επιβεβαίωσε την εξαιρετική περίοδο που διανύει και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό (20:00 ώρα Ελλάδας) των Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενούνται στο Παρίσι.
Ο «Μανόλο» αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (5.40μ.), ενώ πήρε το «εισιτήριο» με χαρακτηριστική άνεση, καθώς είχε επιτυχημένα άλματα με την πρώτη προσπάθεια στα 5.60μ, στα 5.70μ και στα 5.75 μέτρα.


Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ο Σουηδός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 6.24μ, Αρμάντ Ντουπλάντις, ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό, καθώς υπερέβη τα 5.75 μέτρα με την πρώτη προσπάθεια (σ.σ. είχε ακόμη μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 5.60μ.), περνώντας περίπου 40 (!) εκατοστά πάνω από τον πήχη.
Υπενθυμίζεται ότι το όριο πρόκρισης ήταν πέντε μέτρα και 80 εκατοστά, ωστόσο δεν χρειάσθηκαν προσπάθειες σ΄αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η πρόκριση κρίθηκε χαμηλότερα (5.75μ.).
Οι επικοντιστές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:
Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα)
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία)
Βάλτερ Κρέϊς (Λετονία)
Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία)
Ερσού Σασμά (Τουρκία)
Μένο Φλούν (Ολλανδία)
Τζον Ερνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες)
Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ)
Ολεγκ Τσέρνικελ (Γερμανία)
Μποκάϊ Χουάνγκ (Κίνα)
Μπο Κάντα Μπέρε Λίτα (Γερμανία)
ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ
Η Ελλάδα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στους Κροάτες, όμως κάποια λάθη στην άμυνα της στοίχησαν, με αποτέλεσμα να ηττηθεί για πρώτη φορά στον όμιλό της με 14-13. Στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ιταλία με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Εθνική ομάδα πόλο να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια την Κροατία να προηγείται με 3-1. Με δύο σερί τέρματα η Εθνική μας ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, συνεχίζοντας το σερί αυτό και στο δεύτερο μέρος.
Έτσι, διευρύνοντας το σερί στα τέσσερα γκολ η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου γύρισε το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα πέναλτι που κέρδισε παίρνοντας προβάδισμα με 3-5.
Η Ελλάδα κράτησε τη διαφορά στο +2 μέχρι το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, το οποίο έκλεισε 4-6. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Κροάτες να είναι καταιγιστικοί και την Εθνική ομάδα να πληρώνει τα λάθη της άμυνας.
Οι Κροάτες με δύο γκολ του Κράγκιτς ισοφάρισαν σε 6-6, με τον Φουντούλη στη συνέχεια να παίρνει την εκδίκησή του για το πέναλτι που έχασε λίγο νωρίτερα και να κάνει το 6-7.
Οι παίκτες του Ίβιτσα Τούτσακ αύξησαν την πίεση και κατάφεραν για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα να πάρουν προβάδισμα με γκολ του Βουκίτσεβιτς για το 9-8.
Η Ελλάδα ισοφάρισε με ένα πανέμορφο και δύσκολο γκολ του Νικολαΐδη, όμως με δύο σερί τέρματα των Μπούκιτς και Κράγκιτς οι Κροάτες προηγήθηκαν με 11-9.
Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Ελλάδα. Η Κροατία έμεινε με πέντε παίκτες για τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή του Μπίλιακα, ενώ ο Αργυρόπουλος ευστόχησε από τα 5μ, κάνοντας το 11-10.
Η «γαλανόλευκη» έφερε το ματς στα ίσια με τον Καλογερόπουλο, κάνοντας στα μισά της τελευταίας περιόδου το 12-12, όμως οι Κροάτες με δύο γκολ του Χάρκοφ προηγήθηκαν με 14-12, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει στο τελευταίο λεπτό σε 14-13.
ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 4-6, 11-9, 14-13
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Ζουβέλα, Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Χάρκοφ 4, Πόπαντιτς.
ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εμμανουέλα Κατζουράκη στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκητ της σκοποβολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στο Σατορού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τη χθεσινή προσπάθειά της με 72/75 βολές (24/25, 24/25 και 24/25) και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του προκριματικού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σήμερα(10:30), με τις πρώτες έξι της κατάταξης να παίρνουν το «εισιτήριο» για τον απογευματινό τελικό (16:30).
ΣΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ
Με την 6η θέση συμβιβάστηκε ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με επίδοση 7:02.05. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, αν και βρέθηκε στην 3η θέση στα 1.000 μέτρα, είδε τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος να τον προσπερνά στα 1.500, αλλά από 4ος εν τέλει πέρασε 6ος και τελευταίος τη γραμμή του τερματισμού.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Όλιβερ Τσάιντλερ (6:37.57), το ασημένιο ο Λευκορώσος Γιαουχένι Ζαλάτι (6:42.96) και το χάλκινο μετάλλιο ο Σάιμον Φαν Ντορπ (6:44.72) από την Ολλανδία.
*Εν τω μεταξύ ο Ντούσκος ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας και του προπονητή: «Με έχουν στενοχωρήσει κάποια πράγματα, κοιμήθηκα τρεις ώρες πριν τον τελικό», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΕΚΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ Η ΔΡΑΚΟΥ
Η Νόρα Δράκου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά των 50 μέτρων στο ελεύθερο, καθώς τερμάτισε με χρόνο 24.80, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έμεινε εκτός ημιτελικών, καθώς δεν μπόρεσε να τερματίσει στην 16άδα που θα της έδινε την πρόκριση.
Πρώτη τερμάτισε η Σάρα Σόεστρομ από τη Σουηδία με χρόνο 23.85.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΑΡΚΟΣ
Ο Δημήτρης Μάρκος κατέλαβε την πρώτη θέση στην 1η προκριματική σειρά στα 1.500μ. ελεύθερο με χρόνο 15:11.19 κολυμπώντας κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (έχει 15:07.61), όμως παρά την καλή του εμφάνιση, έμεινε εκτός συνέχειας, στους Αγώνες του Παρισιού. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος χρόνος δεν ήταν αρκετός να του εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, παίρνοντας συνολικά τη 19η θέση από όσους πήραν μέρος σε όλες τις προκριματικές σειρές.
Σημειώνεται πως την κορυφαία επίδοση με 14:40.34 πέτυχε ο Ιρλανδός Ντάνιελ Γουίφεν, που θα αναζητήσει το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στο Παρίσι, μετά από τα 800μ.
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι (ΕΡΤ2) θα αγωνιστεί ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, ενώ ο τελικός των κρίκων όπου θα πάρει μέρος ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 (ΕΡΤ2).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass