ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε για την Εθνική

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ 84-77 - ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 7:40

Σ’ έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για την υπόθεση πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, η Εθνική, αν και επέστρεψε από το -16 ισοφαρίζοντας σε 71-71, ηττήθηκε από την Ισπανία, με 84-77, στη Λιλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου.


Τα 15/31 τρίποντα της «Φούρια Ρόχα» (11/17 στο α’ μέρος) αποτέλεσαν την αιτία της ήττας της Εθνικής. Την ίδια ώρα, η άμυνα ζώνης των Ισπανών υποχρέωνε τους Έλληνες διεθνείς να παίρνουν μακρινά σουτ, έχοντας 12/35 έξω από τα 6.75. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μεγάλο παιχνίδι για μία ακόμα φορά, με 27 πόντους (12/16 δίποντα, 3/5 βολές), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Βασίλης Τολιόπουλος με 4/6 τρίποντα και σημειώνοντας τους 8 πόντους από τους 14 που πέτυχε στην 4η περίοδο ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής της Εθνικής, αλλά μετά το 71-71, το σερί 8-0 της Ισπανίας από Λορένζο Μπράουν, Γιουλ και Αλντάμα αποδείχτηκε μη αναστρέψιμο. Ο ΝΒΑερ της Ισπανίας Σάντι Αλντάμα ήταν ο MVP του αγώνα, σημειώνοντας 19 πόντους και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ. Ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα, 11 πόντους ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ (με 7 ριμπάουντ) και 10 πόντους ο Ρούντι Φερνάντεθ με 3/6 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 49-35, 62-56, 84-77.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μπράουν 7 (1), Πραδίγια 7 (1), Φερνάντεθ 10 (3), Λόπεθ-ΑροστέγΚι, Αλντάμα 19 (3), Μπριθουέλα 3 (1), Ντίαθ 3, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 3 (1), Ουίλι Ερνανγκόμεθ 11, Γκαρούμπα, Αμπρίνες 8 (2), Γιουλ 13 (3).
ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Ουόκαπ 5 (1), Λαρεντζάκης 5 (1), Τολιόπουλος 14 (4), Καλάθης 8 (2), Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου 9 (3), Αντετοκούνμπο 27, Μήτογλου 4.
ΔΩΡΟ... ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Ο Καναδάς πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στον 1ο Όμιλο, κερδίζοντας αυτήν τη φορά την Αυστραλία με 93-83 και έκανε δώρο... ελπίδας στην Εθνική Ελλάδας, η οποία μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να προκριθεί στους «οκτώ»..., αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει τα «καγκουρό» μεθαύριο Παρασκευή (2/7, 14:30).
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με... μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.
ΚΑΚΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ Ο ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ
Για έντονο πόνο στα πλευρά παραπονέθηκε ο Νικ Καλάθης, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Ο διεθνής γκαρντ είχε δεχτεί αγκωνιά στη διάρκεια του αγώνα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Ο παρακλινικός έλεγχος που έγινε, με ακτινογραφία και υπέρηχο, ήταν αρνητικός για εμφανή εστία κατάγματος και έδειξε κάκωση στα μαλακά μόρια και ενδιάμεσα στα τελευταία πλευρά.
Ο Νικ Καλάθης ακολουθεί ήδη παυσίπονη αγωγή και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Στην Εθνική ελπίζουν να είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Αυστραλία μεθαύριο Παρασκευή (2/8, 14:30), στον οποίο η «επίσημη αγαπημένη» χρειάζεται νίκη για να προκριθεί στους «8», μετά τις δύο ήττες από Καναδά και Ισπανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass