Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 7:27

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δρόμο για το όνειρο της συμμετοχής του «Δικεφάλου» του Βορρά στο League Stage του Champions League.

Το πρώτο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας με την θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 31 του μήνα, στην Μπάνια Λούκα. Γνωστός είναι και ο διαιτητής της αναμέτρησης. Η UEFA όρισε τον Σλοβένο, Νταβίντ Σμάιτς, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Νταβίντ Γκάμπρονετς και Τόμας Τσέρνε. Χρέη τέταρτου θα εκτελέσει ο Ντέγιαν Μπάλατσιτς.
Οι «ασπρόμαυροι», λοιπόν, έμαθαν χθες τα ξημερώματα (18/7) το όνομα της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν στον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, η οποία θα είναι τελικά η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, μετά την επικράτησή της στα πέναλτι με 4-1 επί της Εγκνατία.
Η ρεβάνς-θρίλερ των δύο ομάδων στην «Ελμπασάν Αρένα» του Ελμπασάνι κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, μιας και το ματς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση βρήκε νικήτρια την Εγκνατία με 2-1 (στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει οι Βόσνιοι με 1-0). Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με τους φιλοξενούμενους να δέχονται 7 κάρτες, με τον Ζίζοβιτς να αποβάλλεται στο 94ο λεπτό της παράτασης (δεν θα παίξει στο πρώτο παιχνίδι με τον «δικέφαλο).
Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Champions League πήραν άλλες πέντε ομάδες.
Ο λόγος για τις Λουντογκόρετς (παρά την ήττα της με 1-0 από τη Ντιναμό Μπατούμι), Πετροκούμπ (νίκησε 1-0 την Ορντάμπασι), Κλάκσβικ (0-0 στο Λουξεμβούργο με την Ντιφερντάνζ) και RFS, που έκανε «πάρτι» στη Βόρεια Ιρλανδία με τη Λαρν (4-0). Η Λουντογκόρετς θα παίξει στην επόμενη φάση με τη Ντιναμό Μινσκ, η Πετροκούμπ με τον ΑΠΟΕΛ, η Κλάκσβικ με την Μάλμοε και η RFS με την Μπόντο/Γκλιμτ. Τον «χορό άνοιξε» η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία πέρασε με νίκη (2-1) και από την έδρα της Στρούγκα (Β. Μακεδονία) και στον Β΄ προκριματικό του Champions League θα τεθεί αντιμέτωπη με τη σλοβένικη Τσέλιε, η οποία χθες απέκλεισε τη Φλόρα Ταλίν.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΝ Γ’ ΠΡOΚΡΙΜΑΤΙΚΟ
Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League.
Υπό την προϋπόθεση, πάντα, πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεπεράσουν στο Β’ Προκριματικό την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Εγκνάτια-Μπόρατς Μπάνια Λούκα.
Τα ζευγάρια από τα οποία οι Θεσσαλονικείς θα ... τραβήξουν αντίπαλο στον Γ’ γύρο είναι τα εξής:
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Δυναμό Μινσκ (Λευκορωσία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Πετροκούμπ (Μολδαβία)
Μάλμε (Σουηδία)-Κλάκσβικ (Νησιά Φερόες)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
Μίντιλαντ (Δανία)-Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)
Παναβέζις (Λιθουανία)-Γιαγκελόνια (Πολωνία)
Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (22/7), δύο ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια για τη νέα σεζόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass