EURO 2024

Ερευνα της UEFA σε βάρος του Ντεμιράλ

ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 9:09

Τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος κατά τον προχθεσινό αγώνα της ομάδας του πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», ανακοίνωσε η UEFA.


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του ποδοσφαιριστή. Η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» θεωρείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ακροδεξιά και υπερεθνικιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες.
Η έρευνα της UEFA ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεάσει τελικά τη συμμετοχή του 26χρονου ποδοσφαιριστή, στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Ολλανδίας, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Υπενθυμίζεται, ότι στον παίκτη της Αλβανίας Μιρλίντ Ντάκου επιβλήθηκε αποκλεισμός δύο αγωνιστικών, επειδή στον αγώνα εναντίον της Κροατίας φώναζε μαζί με οπαδούς συνθήματα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας.
Τη χειρονομία του Μερίχ Ντεμιράλ επέκρινε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ:
«Τα σύμβολα των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας. Η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη. Οι αρχές ασφαλείας μας παρακολουθούν στενά τους Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές στη Γερμανία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass