Πρωταθλητές Κ-15 οι Ατρόμητοι/Θύελλα

* ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΑΕΛ (1) ΜΕ 2-1

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 12:02

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κ-15 κατέκτησαν οι Ατρόμητοι/Θύελλα οι οποίοι επικράτησαν στον χθεσινό τελικό της ΑΕΛ (1) με 2-1. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο Φιλιππούπολης παρουσία πλήθους γονέων, αλλά και φιλάθλων του τοπικού ποδοσφαίρου.
Οι Ατρόμητοι/Θύελλα προηγήθηκαν στο σκορ στο 24’ με το εντυπωσιακό σουτ του Τενεκέ στο δεξιό «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας. Στο 25’ ο Δέλλας έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των Ατρομήτων, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζάρτας ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΛ.


Στο 28’ ο Βασιλόπουλος είχε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι για τους Ατρόμητους, ενώ στο 31’ η ΑΕΛ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπόλη (έδιωξαν οι αμυνόμενοι με τα πόδια προ της γραμμής του τέρματος). Οι Ατρόμητοι/Θύελλα πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ στο 38’ όταν από φάουλ του Βασιλόπουλου, ο Τουρσουνίδης «κυνήγησε» τη φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 2-1. Οι «βυσσινί» στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα πίεσαν για την ισοφάριση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία στιγμή τη φάση του 47ου λεπτού όταν ο Μπόλης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τζάρτας, αλλά ο Μπαντούλης απέκρουσε την μπάλα. Στην επαναφορά ο Μπόλης πήρε το ριμπάουντ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο έδαφος (ο διαιτητής και ο β’ βοηθός έκριναν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή και ως εκ τούτου το παιχνίδι συνεχίστηκε).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόδειξη του διαιτητή κ. Τσένου για πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο των Ατρομήτων που αρχικά σκέφτηκαν να αποχωρήσουν από το παιχνίδι, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε.
Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια στη συνέχεια, με τους «βυσσινί» να πιέζουν για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Το καινούργιο στοιχείο ήταν οι συνεχείς διακοπές λόγω τραυματισμών (κυρίως κράμπες). Έτσι το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους Ατρόμητους/Θύελλα να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.
*Αμέσως μετά τον τελικό έγιναν οι απονομές σε νικητές και ηττημένους από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη και τους διοικητικούς κ. Έξαρχο και Στεργιούλα, ενώ τους διαιτητές βράβευσε από πλευράς ΕΔ/ΕΠΣΛ ο κ. Αντ. Βαλιώτης.
ΑΕΛ (Ι. Βασιλείου): Κωστόπουλος, Αγραφιώτης, Αμίτσας, Ιωσηφίδης, Φετβατζής, Σφόρτσας, Βασιλείου, Τσούμαρης, Τζάρτας, Μπόλης, Αναγνώστου (Τζήμας, Γκόβαρης, Τσιανάβας, Κοψαχείλης, Κοταρέλας)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ (Δ. Βασιλόπουλος): Μπαντούλης, Παπαδημητρίου, Μπουρντένας, Ζαχαριάς, Τοπουζίδης, Κουματζέλης, Τενεκές, Βασιλόπουλος, Τσανογιάννης, Τουρσουνίδης, Δέλλας (Νινίκας, Σταθάκος, Μπελιμέζης, Σαμαράς)

 
Αναδείχτηκαν παθογένειες
Για μία ακόμα φορά ένας αγώνας του πρωταθλήματος ακαδημιών ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης και έντονων αντιπαραθέσεων. Δυστυχώς κάποια πράγματα βγήκαν στην επιφάνεια και οι παθογένειες των «μικρών» πρωταθλημάτων αναδείχτηκαν. Τα έντονα παράπονα των «βυσσινί» για τη διαιτησία, οι διαφωνίες και οι έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπευθύνων των δύο ομάδων κυριάρχησαν μετά τη λήξη του τελικού, διαμορφώνοντας μια εικόνα που κάθε άλλο παρά προάγει τα ιδεώδη του αθλητισμού και τους σκοπούς του παιδικού ποδοσφαίρου. Ακούστηκαν πολλά μπροστά σε μικρά παιδιά και σε γονείς που ήρθαν για να απολαύσουν μία ποδοσφαιρική γιορτή. Και το ερώτημα είναι γιατί; Ίσως όμως το σκηνικό αυτό να αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα προς τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να πάρει άμεσα μέτρα και να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτήν την κατάσταση, ενόψει της νέας αγωνιστική περιόδου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass