Ανεπανάληπτος Τεντόγλου: Για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ευρώπης

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 10:01

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση (κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν), διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μία βραδιά που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η κυριαρχία του.

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης και «πετώντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα «κλείδωσε» την πρώτη θέση του βάθρου, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για εφέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60μ.). Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Τη δεύτερη θέση με 8,38μ. κατέλαβε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ενώ στην τρίτη με 8,31μ. βρέθηκε ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ.
«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΙ»
«Και τώρα Παρίσι». Αυτό -μεταξύ άλλων- είπε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το θρίαμβό του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.
«Σίγουρα κατάλαβα πως ήταν ένα πολύ μεγάλο άλμα. Στα σημάδια στην άμμο δεν μπορείς να το υπολογίσεις με σιγουριά πόσο είναι η επίδοση. Είμαι χαρούμενος, σίγουρα θα ήθελα να έχω κάνει και το πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, δε με ενοχλεί που δεν τα κατάφερα. Ο Φουρλάνι πηδούσε πολύ ωραία. Θα μπορούσε να έχει κάνει μια επίδοση που θα με απειλούσε και θα με οδηγούσε στο να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Έχω σεβασμό για τον Φουρλάνι, θα γίνει μεγάλος αθλητής», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής. Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε και στο τι του είπε ο Πομάσκι μετά το πέμπτο άλμα:
«Μου είπε μπες και κάνε το και εγώ του είπα κόουτς «έχω κάνει πέντε άλματα στα 8,50 μέτρα έχω κουραστεί». Στο τέλος του αγώνα ήρθε και ο Εμιγιάν και μου μίλησε και μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε πως στο Παρίσι θα του πάρω το ρεκόρ. Σίγουρα σκέφτομαι και το Παρίσι, όμως εκεί θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Όλοι θα είναι πεινασμένοι για να κυνηγήσουν το χρυσό».
Όσο για το πρώτο άλμα που τελικά ήταν έγκυρο είπε: «Το έκανα αντίστροφα. Έκανα ένα σίγουρο άλμα στο πρώτο και στη δεύτερη προσπάθεια έκανα τις δοκιμές μου. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Μου έδωσαν φοβερή ώθηση στη διάρκεια του αγώνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass