Κ-14

Πρωταθλητής ο Ηρακλής Λάρισας

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔ. ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1 κ.α.)

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2024 12:07

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τον τίτλο του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της Κ-14 πανηγύρισε ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος επικράτησε στον χθεσινό τελικό στο γήπεδο Φιλιππούπολης της Πρότυπης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολύμπικ με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κ.α.).
Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, προσφέροντας συγκινήσεις και το οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος.


Αγωνιστικά η Ακαδ. Ολύμπικ έδειξε καλύτερα στοιχεία και κινήθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Λάρισας αξιοποίησε κυρίως τις ικανότητες του επιτελικού μέσου Βουτσιλά, που με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε από απευθείας κόρνερ στο 42’ ισοφάρισε σε 1-1 και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι.
Η Ακαδημία Ολύμπικ προηγήθηκε στο 14’ με τον Ι. Κουρδή μετά από ασίστ του Τζιότζιου, ενώ με την εκπνοή του πρώτου μέρους ο σκόρερ βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό πλασέ (μετά από απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ του Ντανούσι), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο πρώτο μέρος οι «κυανόλευκοι» είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Αθανασόπουλο στο 30’, αλλά η μπάλα χτύπησε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής –όπως προαναφέρθηκε- έφτασε στην ισοφάριση στο 42’ με τον Βουτσιλά, ενώ στη συνέχεια η Ακαδ. Ολύμπικ πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά στάθηκε άτυχη.
Συγκεκριμένα στο 54’ ο Ντανούσι μετά από ενέργεια του Ι. Κουρδή, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι, ενώ στο 68’ χάθηκε διπλή ευκαιρία με τους Ντανούσι και Χατζή. Η τελευταία καλή στιγμή σημειώθηκε στο 89’ με τον Ντανούσι να μην μπορεί να βρει από καλή θέση τον δρόμο προ τα δίχτυα.
Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.
Η σειρά των πέναλτι -με πρώτη την Ακαδ. Ολύμπικ- έχει ως εξής:
Τζιότζιος    1-0
Βουτσιλάς    1-1
Αδαμόπουλος    1-1 (άουτ)
Αθανασόπουλος    1-2
Ντανούσι    1-2 (απόκρουση)
Γώγος    1-3
Αβραμούλης    2-3
Μεκιάρης    2-4
*Αμέσως μετά τον τελικό ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη, τον αντιδήμαρχο κ. Τζατζάκη, τους διοικητικούς της ΕΠΣΛ κ. Έξαρχο και Καρκατσέλα και το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Βαλιώτη.
Διαιτητές του τελικού ήταν οι κ. Σκριάπας, Στεργιακούλης και Ν. Κοτούμπας.
ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΚ (1) (Κουτσιάκης-Κουκουλιαύκας): Τζίτζιρας, Κορονάτσε, Κουρδής Ι., Αβραμούλης, Μπουτζέτης, Αλβανός, Ντόντος, Τζιότζιος, Ντανούσι, Αδαμόπουλος, Κουρδής Δ. (Χατζής)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος-Ι. Χρηστίδης): Τσουράκης, Γκιάστας, Μπεκιάρης, Γώγος, Νταφόπουλος, Βουτσιλάς, Παπαμαργαρίτης, Γεωργάκης, Αθανασόπουλος, Τσιτρούλης, Ζιώγας (Ξαρχουλάκος, Ευαγγέλου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass