Ετρεξαν στα ορεινά μονοπάτια των Μυρμιδόνων στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 11:00

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με ανοιξιάτικο καιρό ολοκληρώθηκε ο “3ος Μυρμιδόνων Άθλος” χθες στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 161 αθλητών, τρέχοντας 21 χιλιόμετρα στο αλσύλλιο της πόλης και σε άλλα αξιοθέατα πλησίον αυτού, δίνοντας ζωντάνια σε μονοπάτια, αρχαιολογικά – ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία της περιοχής.


Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.
Οι αθλητές έτρεξαν πλησίον του Πύργου Καραμίχου, από τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής Κατράνα, των παραδοσιακών δεξαμενών του “Βαρουσίου” την Ακρόπολη και τα αρχαία τείχη της, τα εκκλησάκια του προφήτη Ηλία και της Αγίας Κυριακής και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την πόλη των Φαρσάλων.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων Γιάννη Δημακόπουλο. Σε όλα τα σημεία βοηθούσαν τους αθλητές, σταθερές ομάδες εθελοντών αλλά και υπάλληλοι του Δήμου. Αρκετοί ήταν οι σύλλογοι της επαρχίας που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εθελοντικά τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Φαρσάλων, οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Μικρασιατών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, η Κοινότητα Βαμβακούς, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς – σύλλογοι και υπάλληλοι του Δήμου Φαρσάλων. Επίσης πολύτιμες υπηρεσίες πρόσφεραν, ο ΕΟΔΥΑ, το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο η ομάδα του φυσικοθεραπευτή Βασίλη Καραδήμα και ο γιατρός του αγώνα Φωτής Θωμάς. Για ακόμη μια χρονιά πολυπληθέστερη ομάδα αναδείχθηκε ο «ΣΜΝ Λάρισας», ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του «Farsala Running Team» και αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Παναγιώτης Μακρίδης (DRC Athens) με χρόνο 1:48:59, στη δεύτερη θέση ο Γεώργιος Μπρίζης 1:52:38, ενώ στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Βλιώρας 1:52:45 (Δρομείς Τυρνάβου). Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Κατερίνα Μποσκοπούλου με χρόνο 2:08:19 (BALIOTIS NATURE TRAIL), στη δεύτερη θέση η Κρυσταλία Κουτσιμάνη 2:12:19 (VASKOS TRAINING- ΣΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ) και στην τρίτη θέση η Αγγελική Δέλλα 2:35:27 (Σ.Δ.Υ ΑΓΙΑΣ). Πρώτος Φαρσαλινός ο Απόστολος Νικολάου με χρόνο 1:56:49, στη δεύτερη θέση ο Σωτήρης Παίσιος Φωτογιάννης με χρόνο 2:08:06.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών ανά ηλικιακή κατηγορία. Τις βραβεύσεις έκαναν αιρετοί του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και ο διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας που ήταν ο χορηγός του αγώνα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετός ήταν ο κόσμος που χειροκρότησε τους αθλητές στην αφετηρία και στον τερματισμό του αγώνα που παρακολουθούσε είτε όρθιος, είτε από τα μαγαζιά της πόλης. Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο δημοσιογράφος της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass