ΑΕΛ

Είχε κιΝΙΝΟ για τη ΝΙΚΗ

*ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90’+4’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 2-1

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 13:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Ένα γκολ του Μάρκο Νίνο στο 90’+4’ αποτέλεσε φάρμακο (δραστικό σαν το κινίνο

που στις αρχές του 20ού αιώνα θεράπευε την ελονοσία) για την ΑΕΛ, ώστε να περάσει το εμπόδιο της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, κερδίζοντας με 2-1 στην προτελευταία αγωνιστική του Βόρειου Ομίλου της Super League 2. Η λαρισινή ομάδα συνεχίζει την καταδίωξη του Λεβαδειακού στη μάχη της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Το σκορ άνοιξε στο 48’ ο Φατάι και ισοφάρισε προσωρινά ο Πέττας στο 63’.
Οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες στα πλέι οφ, εκεί που όπως όλα δείχνουν εκτός του Λεβαδειακού θα βρεθούν και οι δεύτερες ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ δεν ικανοποίησε για μία ακόμα φορά, αλλά υπήρχε ως δικαιολογία το άγχος της νίκης, σε συνδυασμό με την εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη τόνωσε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.
Η ουσία είναι ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στη μάχη των πλέι οφ με τρεις βαθμούς διαφορά. Η ΑΕΛ θα χρεαστεί να κερδίσει ένα παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και να μη χάσει το άλλο.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο προπονητής της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης δεν είχε κάποια έκπληξη. Ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1, έχοντας τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (αριστερά), Ηλιάδη, Γιανναράκη (σέντερ μπακ) και Μαϊδανό (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Πλέγα και Αντράντα και πιο μπροστά τους Πεντρόσο (αριστερά) Στίνα (σαν «δεκάρι») και Μαυριά (δεξιά) και κορυφή ο Φατάι.
Για τη Νίκη Βόλου στο 4-3-3 του Δημήτρη Ελευθερόπουλου τερματοφύλακας ήταν ο Γκαραβέλης, στην άμυνα οι Κάσσος (δεξιά), Ανδρέου, Στίκας (σέντερ μπακ) και Αναστασίου (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Κυριακίδης, Παναγιωτίδης και Γαβριηλίδης, και στην επίθεση οι Μιράντα, Πέττας και Πολίτης.
Η πρώτη καλή φάση ανήκει στους γηπεδούχους, όταν στο 16’ από σέντρα του Κυριακίδη ο Στίκας έκανε κεφαλιά και μπλόκαρε ο Σουλούκος.
Η ΑΕΛ απάντησε στο 25’, όταν ο Γκαραβέλης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ εντός περιοχής του Φατάι στη σέντρα που έκανε από δεξιά ο Μαυριάς.
Στο 32’ η Νίκη Βόλου έφθασε κοντά στο 1-0, όταν από φάουλ του Πολίτη ο Κάσσος κάνει προβολή και αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Σουλούκος.
Η ΑΕΛ μετά από αυτήν τη φάση άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, καθώς στο 37’ σουτ του Στίνα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου, ενώ σε γέμισμα του Μαυριά στο 39’ προς τον Αντράντα που σούταρε αδύναμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.
Στο πρώτο μέρος ήταν άσχημο ποιοτικά το παιχνίδι, με λίγες φάσεις και τη Νίκη Βόλου να φαίνεται πιο κινητική.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 47’ ένα φοβερό σουτ του Πεντρόσο εκτός μεγάλης περιοχής ο Γκαραβέλης το  αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Στίνα, στο πρώτο δοκάρι πήρε κεφαλιά προς το δεύτερο ο Ηλιάδης και ο Φατάι πρόλαβε την άμυνα της Νίκης και με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1.
Η ΑΕΛ πήρε τα «πάνω» της και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ. Στο 52’ δυνατό σουτ του Αντράντα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, ενώ στο 60’ νέο σουτ του Στίνα ήταν υπερβολικά άστοχο.
Τελικά στο 63’ το παιχνίδι αλλάζει μορφή, όταν ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Στίκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα πήγε στον Πέττα, που με ανάποδο «ψαλίδι» κάνει το 1-1.
Από κει και πέρα το παιχνίδι έγινε «ρώσικη ρουλέτα», με τις δύο ομάδες να επιζητούν το γκολ της νίκης… Στο 68’ ο Φατάι τροφοδοτεί τον Κ. Παπαγεωργίου, που πήγε να βγει τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 73’ ο Κυριακίδης πέρασε κάθετα για τον Κρητικό, που από τα αριστερά έβγαλε σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Πέττα, που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτυών.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μιράντα έκανε σέντρα, η μπάλα έφθασε στον Λίταινα, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει άουτ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΛ πίεσε για το διπλό σε συνδυασμό με την είσοδο επιθετικογενών παικτών. Στο 90’+1’ το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κ. Παπαγεωργίου μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, ενώ στο 94’ έγινε το 1-2 . Ο Κώστας Παπαγεωργίου έδωσε στον Πλέγα, ο Γκαραβέλης μπερδεύτηκε με τον μοιραίο Στίκα και ο Νίνο σχεδόν σε κενή εστία έκανε το 1-2.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ
Από την ΑΕΛ το παιχνίδι άλλαξε όταν μπήκε ο Κώστας Παπαγεωργίου, που ίσως έπρεπε να περάσει νωρίτερα στον αγώνα. Βοήθησε ο Νίνο που μπήκε σε όλες τις φάσεις. Από τους υπόλοιπους, Ηλιάδης και Γιανναράκης πήγαν πολύ καλά, όπως και ο Καλουτσικίδης, ενώ δεν ήταν άσχημος ο Μαϊδανός. Ο Πλέγας για μία ακόμα φορά πολύ καλός, όχι όμως ο Αντράντα. Ο Στίνα «πατούσε» καλά, ενώ Μαυριάς και Πεντρόσο δεν πήγαν καλά. Ο Φατάι πέτυχε ένα γκολ και γενικά δείχνει σημάδια προσαρμογής.
Ο Θωμαΐδης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται, όπως και ο Κόσιτς. Ο Κοσσονού δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα ήθελε, γιατί ταλαιπωρείται από τραυματισμό.
Από τη Νίκη Βόλου ο Γκαραβέλης ήταν καλός μέχρι να δεχθεί το δεύτερο γκολ που έχει μαζί με τον Στίκα μεγάλη ευθύνη. Πολύ καλός ο Κυριακίδης και ακολούθησε ο Πέττας. Οι δύο Λαρισαίοι, Λίταινας και Κρητικός, δεν τα πήγαν άσχημα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ανδρέας Βλάχος, από την Ένωση Ανατολικής Αττικής, πήγε πολύ καλά. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Μιχάλης Νιδριώτης και Παναγιώτης-Γιώργος Αραβίδης, από την Ένωση Αθηνών.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Πέττας, Κυριακίδης, Πεντρόσο, Αντράντα, Γιανναράκης, Πλέγας, Μαϊδανός και Νίνο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Κάσσος (51’ λ. τρ. Τοπαλίδης), Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (46’ Λίταινας), Μιράντα, Πολίτης (62’ Κρητικός), Πέττας (85’ Μακατσάρια).
ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (77’ Θωμαΐδης), Στίνα (67’ Κ. Παπαγεωργίου), Πεντρόσο (67’ Κοσσονού), Μαυριάς (77’ Νίνο), Φατάι (89’ Κότσιτς).
Με ακόμα μία νίκη ολοκλήρωσε ο Λεβαδειακός τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του Α’ Ομίλου της Super League 2. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ Β’ στη Λιβαδειά και, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, περιμένει πλέον την έναρξη των πλέι οφ, όπου θα μπει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Παρά τη χθεσινή ήττα από την ΑΕΛ, η Νίκη Βόλου «σφράγισε» την παρουσία της στα πλέι οφ, όπως και η ΑΕΚ Β’, που νίκησε 2-0 τον Αιολικό στη Μυτιλήνη. Αντίθετα, ο Μακεδονικός ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τον Καμπανιακό και κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στην πρώτη πεντάδα από τον ΠΑΟΚ Β’ (ο «Δικέφαλος του βορρά» βρίσκεται στο -3, αλλά υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία). Ο ΠΟΤ Ηρακλής έχασε 1-0 στην Κοζάνη από την τοπική ομάδα και θα είναι οριστικά στα πλέι άουτ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχουν ως εξής:
Κοζάνη – ΠΟΤ Ηρακλής    1-0
Αιολικός – ΑΕΚ Β’    0-2
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ Β’    3-1
Μακεδονικός – Καμπανιακός    0-1
Νίκη Βόλου – ΑΕΛ    1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Πόντου    4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 21 αγώνες)
1. Λεβαδειακός    55 - 22 αγ.
2. ΑΕΛ    46
3. Νίκη Βόλου    32
4. ΑΕΚ Β’    31
5. Μακεδονικός 30
6. ΠΑΟΚ Β’    27
7. Αναγέννηση Καρδίτσας    26
8. ΠΟΤ Ηρακλής    26
9. Κοζάνη    24 - 22 αγ.
10. Καμπανιακός    23
11. Αιολικός    19
12. Απόλλων Πόντου    11
13. Αλμωπός Αριδαίας    0 - 0 αγ.
* Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.
Θέσεις    1-5    Play off
Θέσεις    6-11    Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός
Η ΕΠΟΜΕΝΗ (26η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΟΤ Ηρακλής-Αιολικός
ΑΕΚ Β’-Μακεδονικός
ΠΑΟΚ Β’-Νίκη Βόλου
Καμπανιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ
Ρεπό: Κοζάνη, Λεβαδειακός

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass