ΑΕΛ-ΠΛΕΪ ΟΦ: Τι ισχύει για τις Β’ ομάδες και τι στην ισοβαθμία

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 12:16

Με το σημερινό σημείωμα θέλουμε να απαντήσουμε σε τρία ερωτήματα. Αν θα παίξουν οι ομάδες στα πλέι οφ, τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τις δύο ισοπαλίες στα παιχνίδια με τον Λεβαδειακό, αλλά και τι συμβαίνει με τις κίτρινες κάρτες.

1) Αν θα παίξουν οι ομάδες Β’ στα πλέι οφ
Παίζουν και οι ομάδες Β’, διότι έτσι ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου, η προκήρυξη του πρωταθλήματος, από τη Γ.Σ. της Super League 2 με 14 υπέρ, 5 λευκά και 1 κατά και την ενέκρινε αρχές Σεπτεμβρίου η ΕΠΟ
Στην προκήρυξη γράφεται επακριβώς το εξής: «Στα playoffs για τον πρωταθλητή θα μετέχουν οι ομάδες από το 1 έως το 5, ο 12ος και ο 13ος θα πέφτουν απευθείας και από τα playouts που θα μετέχουν οι ομάδες από το 6 έως το 11 θα υποβιβάζονται άλλες τρεις ομάδες. Τα playoffs και τα playouts θα διεξάγονται σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών».
Δηλαδή πουθενά δεν υπάρχει η σημείωση: εξαιρούνται αν στις θέσεις 1 έως 5 έχουν καταληφθεί από ομάδες Β!
-άρα κακώς πληροφορούμαστε από τους πάντες, υπεύθυνους και ειδικούς, ότι αναμένουμε απόφαση ή διευκρινιστική εγκύκλιο της ΕΠΟ! Τα πάντα είναι ψηφισμένα από την προκήρυξη!
2) Σενάρια ισοβαθμίας
Αναγκαστικά παίρνουμε την εξής υπόθεση: ότι το πρωτάθλημα τελειώνει με την ΑΕΛ με -3 βαθμούς από τον Λεβαδειακό και ξεκινάμε τα σενάρια:
ότι στα 6 ματς των πλέι οφ ο Λεβαδειακός κάνει μία ήττα και εμείς καμία οπότε θα καλύψουμε τη διαφορά των -3 βαθμών και θα είμαστε ισόβαθμοι και τότε θα μένουν τα δύο μεταξύ μας ματς
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ: πρώτη διευκρίνιση -για να σταματήσει η σύγχυση:
Στις ομάδες που θα ισοβαθμήσουν, καλή ώρα ΑΕΛ και Λεβαδειακός, στα δύο πρώτα κριτήρια εξετάζονται όλα τα ματς που έδωσαν μεταξύ τους αυτές οι ομάδες -και στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ δηλαδή σε 4 ματς.
Α ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ποιος έχει τους περισσότερους βαθμούς σε αυτά τα 4 ματς
Ήδη έχουμε και στα δύο ματς του πρωταθλήματος ισοπαλία και αν και στα δύο ματς των πλέι οφ έρθουν οι εξής δυνατοί συνδυασμοί
Πρώτο σενάριο ανόδου της ΑΕΛ: είναι να κάνει στα δύο μεταξύ μας ματς, αυτή μία νίκη και μία ισοπαλία ή φυσικά δύο νίκες!
Μετά μας μένουν οι εξής δύο μοναδικοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων
— Α ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: από μία νίκη στα πλέι οφ, άρα θα έχουν από 4 βαθμούς,
— Β ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: από μία νέα ισοπαλία στα πλέι οφ, θα έχουν από 2 βαθμούς, άρα και στους δύο αυτούς συνδυασμούς, θα πάμε στο επόμενο κριτήριο
Β ΚΡΙΤΗΡΙΟ: εδώ εξετάζεται ποιος έχει -σε αυτά τα 4 ματς- την καλύτερη διαφορά υπέρ του, στα τέρματα,
— ήδη με τις δυο ισοπαλίες είμαστε στα τέρματα, 1 η ΑΕΛ – 1 ο Λεβαδειακός
— Α ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: από μία νίκη στα πλέι οφ, άρα έχει τεράστια σημασία η νίκη της ΑΕΛ να έχει ένα τέρμα παραπάνω, από τη νίκη της Λιβαδειάς π.χ. 2-0 η ΑΕΛ, ενώ 1-0 η Λιβαδειά ή 3-1 η ΑΕΛ και 1-0 ή 2-1 η Λιβαδειά κ.λπ., ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ
— Β ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: από μία νέα ισοπαλία στα πλέι οφ, σύνολο 4 ισοπαλίες άρα θα έχουμε αναγκαστικά ισοπαλία και στα τέρματα!
–Άρα θα πάμε στο τρίτο κριτήριο - όπου εκεί θα δούμε ότι πρωταθλητής βγαίνει ο Λεβαδειακός!
Γ κριτήριο: εδώ εξετάζεται ποιος τερμάτισε πρώτος στο κανονικό πρωτάθλημα, που δυστυχώς είναι ο Λεβαδειακός
Άρα συγκεντρωτικά: θέλουμε ή δύο νίκες με Λιβαδειά (και ας μη χάσει κανένα άλλο ματς, ούτε αυτοί, ούτε εμείς) ή αν η Λιβαδειά στα 8 ματς των πλέι οφ βγάλει ή μία ισοπαλία ή μία ήττα, τότε στην ΑΕΛ αρκεί στα δύο ματς με Λιβαδειά, μία νίκη και μία ισοπαλία!
3) Τι γίνεται με τις κίτρινες κάρτες -Μεταφέρονται ή όχι στα πλέι-οφ;
Α) οι κάρτες δεν μεταφέρονται, αλλά μεταφέρονται οι ποινές
π.χ. όσοι έχουν συμπληρώσει 3 ή 6 ή 9 ή 12 κάρτες, άρα τους έχει επιβληθεί 1 αγωνιστική, την εκτίουν στα πλέι οφ —- ενώ οι παίκτες π.χ. με 1 ή 2 ή 4 η 5 κάρτες, σβήνονται και δεν μεταφέρονται


Αρης Βαλασσόπουλος
μαθηματικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass