ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΔΗΣ:

Χρυσό μετάλλιο στο Ντουμπάι για τη Λάρισα που μας αξίζει...

*«ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΥ ΗΛΙΑ ΣΕΛΙΩΝΗ» * «ΤΩΡΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ»

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2024 12:24

Του Σωτ. Κέλλα

Οι ελίτ Έλληνες αθλητές στίβου ΑμεΑ λαμβάνουν μέρος στο 15th Fazza International Para

Athletics Championships, το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη στο Ντουμπάι λόγω κακοκαιρίας (είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα) και ανάμεσά τους ο Λαρισαίος Τάσος Κουρδής, που χθες στο άθλημα του μήκους Τ64 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 6,11 μ. στην 6η και τελευταία του προσπάθεια (τα άλματά του στη σειρά: άκυρο, άκυρο, 6.03 μ., 5.80 μ., άκυρο, 6,11 μ.).
Αμέσως μετά σε δηλώσεις του στην «Ε» είπε τα εξής: «Ο ανταγωνισμός στους συγκεκριμένους αγώνες είναι πολύ μεγάλος καθώς αγωνίζονται ορισμένοι από τους καλύτερους Παραολυμπιονίκες του πλανήτη. Με δεδομένο ότι διανύουμε Παραολυμπιακή χρονιά δεν κάνει εντύπωση ότι στους αγώνες λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 71 χώρες».
Και συνέχισε: «Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνω στη Λάρισα που μας αξίζει (είναι το όνομα της παράταξης, που διοικεί τον Δήμο Λαρισαίων, με την οποία έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος) και είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάσει τον πήχη τα επόμενα χρόνια . Επίσης θέλω να το αφιερώσω στον Ηλία Σελιώνη που με ξάφνιασε ο θάνατός του. Τον είχα προπονητή στις μικτές της ΕΠΣΛ. Τον θεωρούσα φίλο μου γιατί μας βοήθησε όλους όπου και όσο μπορούσε».
Σχετικά με τις συνθήκες του αγώνα μας είπε: « Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε πάρα πολύ αέρα και υγρασία, ενώ το γήπεδο ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα πολλά μέλη της ελληνικής αποστολής μαζί με εμένα να έχουν τραυματιστεί. Πολύ συναθλητές μου που έχουν και δεύτερο αγώνισμα, δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο δεύτερο άθλημά τους Τα άλματα τα οποία κάναμε και οι επτά αθλητές που αγωνιστήκαμε δεν μας αντιπροσωπεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό».
*Εσύ θα αγωνιστείς στο ύψος Τ64;
«Θα δω πώς θα είμαι σήμερα και θα πω στον γιατρό της αποστολής εάν μπορώ να αγωνιστώ».
*Ελπίδες για να αγωνιστείς στην Παραολυμπιάδα υπάρχουν;
«Πρώτα έχει παγκόσμιο στο Κόμπε της Ιαπωνίας τον Μάιο και μετά Παραολυμπιακούς, βήμα- βήμα».
Τέλος ο Τάσος Κουρδής μας έκανε ένα σχόλιο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη ζωή σ’ αυτά λέγοντας: «Το μόνο που θέλω να πω για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ότι δεν έχει τίποτα το φυσικό. Το μόνο που έχει σε αφθονία είναι χρήμα και πετρέλαια. Ακόμη αυτό που ήθελα να πω  είναι ότι η κλιματική αλλαγή δεν έχει επηρεάσει μόνο τη Λάρισα αλλά όλο τον κόσμο, το νιώσαμε δύο ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όταν φτάσαμε στο Ντουμπάι είχε πολλή βροχή και αέρα και το «112» του Ντουμπάι χτυπούσε έντονα για δύο μέρες ώστε να υπάρχουν μέτρα προφύλαξης. Και κάτι τελευταίο, στο θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι πάρα πολύ μπροστά από εμάς».
Η Ελλάδα παίρνει μέρος στους αγώνες με 17 άνδρες και 1 γυναίκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass