Εντυπωσίασε ο Φατάι

ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΓΚΟΛ - ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΟΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΣΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ-ΝΙΓΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2024 11:08

Του Σωτ. Κέλλα
Με φόρα μπήκε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ο Νιγηριανός Φατάι, καθώς σε χθεσινό φιλικό αγώνα που έδωσε η ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο μια ομάδα του ΠΑΟΚ, στις εγκαταστάσεις Λόλα (Σουρωτή), καθαρά προπονητικού χαρακτήρα, πέτυχε δύο γκολ -το ένα με πέναλτι- και έδειξε τις ικανότητες σαν σέντερ φορ. Ο τεχνικός της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης σίγουρα θα χάρηκε βλέποντας έναν παίκτη ικανό να αντικαταστήσει τον Όγκμποε, ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν έδειξαν ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα στην ομάδα.


Η αλήθεια είναι ότι η αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της λαρισινής ομάδας (ήταν να αγωνιστεί σήμερα με τον ΠΑΟΚ Β’) έδωσε μια ευκαιρία ώστε η ομάδα να δεθεί περισσότερο ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό, στις 25 Φεβρουαρίου, που είναι από τις καθοριστικότερες για την άνοδο στην κατηγορία.
Πάντως, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΕΛ βρήκε αντίπαλο για φιλικό, ώστε να πάρουν παιχνίδια οι νεαποκτηθέντες, αφού αυτήν τη στιγμή προέχει το μοντάρισμα της ομάδας και η άνοδος κατηγορίας.
Στο μεταξύ, σήμερα το μυαλό όλων είναι στη Μυτιλήνη, όπου αγωνίζεται ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός και η ΑΕΛ θέλει η ομάδα του Αιολικού να κόψει βαθμούς από τους αντιπάλους της.
Μόλις τρεις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2.
Ο πρωτοπόρος, λοιπόν, Λεβαδειακός ταξιδεύει στη Μυτιλήνη για να αντιμετωπίσει τον Αιολικό, ευελπιστώντας να ανεβάσει στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικές επιτυχίες και δείχνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο. Ο Αιολικός, από την πλευρά του, δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια του (0-5-2) και «καίγεται» για βαθμούς, ώστε να πάρει απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις.
Κοζάνη και Καμπανιακός έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Μόλις μία νίκη στους εννέα τελευταίους αγώνες έχει η Κοζάνη (1-5-3) που βλέπει την πεντάδα να απομακρύνεται, τρεις διαδοχικές ήττες μετράει ο σύλλογος της Χαλάστρας που δίνει μάχη για την παραμονή. Ο ΠΟΤ Ηρακλής, τέλος, κοντράρεται με τη Νίκη Βόλου, με τις δύο ομάδες να είναι σε διαφορετική κατάσταση. Ο «Γηραιός» δεν έχει νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς (0-2-2) και φαίνεται να χάνει το τρένο της πεντάδας. Εκεί όπου είναι οι Θεσσαλοί, έχοντας μαζέψει επτά βαθμούς στην τελευταία τριάδα αγώνων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Μυτιλήνης, Αιολικός – Λεβαδειακός
ΑΥΡΙΟ
15:00, ΔΑΚ Κοζάνης, Κοζάνη – Καμπανιακός
14:00, Καμπανιακού, ΠΟΤ Ηρακλής – Νίκη Βόλου (Action24)
ΡΕΠΟ: Μακεδονικός, Αναγέννηση Καρδίτσας
Οι αγώνες ΠΑΟΚ Β’ – ΑΕΛ και ΑΕΚ Β’ – Απόλλων Πόντου αναβάλλονται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Β’ και ΠΑΟΚ Β’ σε αγώνες ελληνικών Εθνικών ομάδων (Άρθρο 22 παρ.4 β ΚΑΠ) και θα οριστούν με νεότερο έγγραφο της διοργανώτριας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2023/24
1. Λεβαδειακός    17 αγ.    42
2. ΑΕΛ    18    39
3. Μακεδονικός    17    26
4. Νίκη Βόλου    15    25
5. ΠΑΟΚ Β΄    18    24
6. Κοζάνη    18    21
7. Αναγέννηση Καρ.    18    20
8. ΑΕΚ Β’    16    20
9. ΠΟΤ Ηρακλής    16    18
10. Αιολικός    16    16
11. Καμπανιακός    16    12
12. Απόλλων Π.    15    11
* Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.
ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να ολοκληρώσει μια αξιοσημείωτη διαδρομή και να βάλει μια επιτυχημένη σφραγίδα στο Κύπελλο Αφρικής που φιλοξενεί, εάν μπορέσει να κερδίσει τη Νιγηρία αύριο (11/2) στον τελικό της διοργάνωσης.
Απέχει ένα παιχνίδι από το κορυφαίο έπαθλο της ηπείρου, παρόλο που βρέθηκε στα πρόθυρα αποκλεισμού σε πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο μήνα.
Πέρασε από τη φάση των Ομίλων, πραγματοποίησε συναρπαστικές νίκες με ανατροπή στους «16» και στους προημιτελικούς και τώρα ψάχνει να ολοκληρώσει μία από τις μεγάλες... επιστροφές στην ιστορία του τουρνουά.
Οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντουστού είναι οι πρώτοι οικοδεσπότες μετά την Αίγυπτο το 2006 που έφτασαν στον τελικό και κυνηγούν μια τρίτη επιτυχία στο Κύπελλο Εθνών μετά τη νίκη το 1992 και το 2015. Η Νιγηρία έχει κερδίσει τρεις τίτλους, ο τελευταίος από τους οποίους ήταν το 2013.
Αυτός που έχει περισσότερο το μυαλό του στον τελικό είναι ο Ιβοριανός Λαυρέντιος Κοσσονού που χθες μας έκανε και προβλέψεις, λέγοντας: «Θα κερδίσουμε τη Νιγηρία ό,τι κι αν συμβεί, θα κερδίσουμε το Κύπελλο. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο που η ομάδα έφθασε στον τελικό, γιατί κανείς δεν πίστευε ότι θα προκριθούμε. Σήμερα, όμως, είμαστε στον τελικό».
Οι δηλώσεις του Κοσσονού, που παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας, ταιριάζουν απόλυτα με αυτές του προπονητή της Ακτής Ελεφαντοστού, Έμερσε Φάε, που είπε τα εξής: «Δεν έχω λόγια, ακόμη δυσκολεύομαι να μιλήσω για όλα όσα έχουν γίνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass