Ρεκόρ τηλεθέασης το 2023 στον γυναικείο αθλητισμό

*ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 8:50

Αριθμός-ρεκόρ 46,7 εκατομμυρίων τηλεθεατών στη Βρετανία συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν γυναικείο αθλητισμό στην τηλεόραση το 2023, επισκιάζοντας το ρεκόρ του 2019 κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Women’s Sport Trust.


Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA, τον οποίο η Αγγλία έχασε 1-0 από την Ισπανία στο Stadium Australia, ήταν το γυναικείο αθλητικό γεγονός με τις περισσότερες προβολές του 2023 στην τηλεόραση με 38,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μέσος χρόνος παρακολούθησης αυξήθηκε κατά 16% σε 10 ώρες και επτά λεπτά ανά άτομο, σε σύγκριση με οκτώ ώρες και 44 λεπτά το 2022.
«Η βιομηχανία πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη δέσμευση, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να διευρύνουμε το κοινό για τα γυναικεία αθλήματα και να προσεγγίσουμε τους θαυμαστές εκεί που βρίσκονται», δήλωσε ο CEO του Women’s Sport Trust, Τάμι Πάρλορ.
«Ο γυναικείος αθλητισμός προσελκύει περισσότερους νέους, γυναίκες, κάτι που είναι σπουδαία νέα για τη βιομηχανία, καθώς δείχνει ότι αρχίζουμε να προσελκύουμε μια ξεχωριστή βάση θαυμαστών».
Για τη συνδρομητική τηλεόραση, η τρίτη ημέρα του Κυπέλλου Solheim, το οποίο διατήρησε η Ευρώπη μετά την ισοπαλία 14-14 εναντίον της ομάδας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ήταν το γυναικείο αθλητικό γεγονός με τις περισσότερες προβολές με 3,1 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.
Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών δημιούργησε 25,7 εκατομμύρια ροές στην ψηφιακή πλατφόρμα BBC iPlayer, αύξηση 75% από τη διοργάνωση του 2019.
Ενώ η κατανάλωση εγχώριων αθλημάτων στην τηλεόραση μειώθηκε κατά 5%, το Women’s Sport Trust είπε ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων TikTok έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των προβολών βίντεο της γυναικείας Super League κατά 268% σε σχέση με το ποσοστό του 2022 σε 150 εκατομμύρια προβολές.
Πρόσθεσε ότι το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα με τις περισσότερες προβολές με το 74% των ωρών παρακολούθησης, ακολουθούμενο από το κρίκετ (15%), το ράγκμπι (5%) και το γκολφ (3%).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass