ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΪΜΟΥΛΙΩΤΗΣ:

Κάθε εγκατάσταση είναι πλέον ασφαλής και με πιστοποίηση

*ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ *ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΚΟΛΥΒΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΑΚ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2024 10:44

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

«Σεβόμαστε κάθε συμπολίτη που χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις και

δεν αφήνουμε αναπάντητο κανένα ερώτημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θέλουμε τον ενημερωμένο πολίτη για να αποφεύγονται παρερμηνείες». Αυτά μας είπε χθες σε συνομιλία που είχαμε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας Χρήστος Μαϊμουλιώτης με αφορμή επιστολή αναγνώστη χθες σχετικά με την ασφάλεια επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου.
Ο Χρήστος Μαϊμουλιώτης σε απαντητική επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή επιστολή συμπολίτη μας στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας, θα ήθελα να προβώ σε κάποιες διευκρινίσεις ως προς την ενημέρωση του αθλητικού κοινού της πόλης σχετικά με τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Αλκαζάρ.
Να υπενθυμίσω, αρχικά, πως με απόφαση του αν. υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Βρούτση, είχε ζητηθεί από όλες τις διοικήσεις των ΕΑΚ να διαθέτουν πιστοποιητικά στατικής επάρκειας και πυροπροστασίας οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργούν και να χρησιμοποιούνται από το κοινό με ασφάλεια. Όσες δεν πληρούσαν αυτές τις απαιτήσεις, με εντολή του έκλεισαν προσωρινά. Επομένως, αν συνέχιζε να υφίσταται θέμα ασφάλειας των αθλητών, δεν θα υπέγραφε η αρμόδια υπηρεσία την επαναλειτουργία του με περιορισμούς, όπως για παράδειγμα δεν συναίνεσαν για τη λειτουργία της αίθουσας ενδυνάμωσης που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 4 του Σταδίου.
Επειδή αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση (παρότι ενημερώθηκαν αναλυτικά στη συνάντησή μας) από τον σύλλογό σας προς τους κηδεμόνες, ενημερώνουμε πως η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας και τη μελέτη επισκευών, κατόπιν και δικής μας πρότασης, εισηγήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία την τμηματική λειτουργία του κολυμβητηρίου χωρίς την παρουσία κοινού στις κερκίδες και στα αποδυτήρια της μεγάλης πισίνας, εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται κάτω από αυτές. Οι κερκίδες, σημειωτέον, είναι ανεξάρτητες από το στέγαστρο, το οποίο όπως αναφέρεται στην έκθεση της εταιρείας είναι οριακά επαρκές, που σημαίνει πως χρειάζεται απλά συντήρηση.
Τέλος, να επισημάνω πως πρωταρχικό μέλημα του κ. Βρούτση και της διοίκησης του ΕΑΚΛ είναι η ασφάλεια αθλητών, κοινού και εργαζομένων. Εντός του μήνα αναμένεται η μελέτη επισκευών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών θα ανακοινωθεί προσεχώς».
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ζήτησε στοιχεία απ’ όλα τα ΕΑΚ της χώρας σχετικά με την κατανομή χωροχρόνου στα κολυμβητήρια των ΕΑΚ με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη. Σήμερα στη Βουλή αναμένεται η απάντησή του, δίνοντας τέλος σε μια υπόθεση που ταλάνιζε όλες τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων.
Το βασικό θέμα της ερώτησης είναι: «Αν τα 17 ΕΑΚ της χώρας τηρούν τα κριτήρια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τον χρόνο χρήσης των διαδρομών στα κολυμβητήρια από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, ο χρόνος χρήσης των διαδρομών των κολυμβητηρίων από τα σωματεία εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι αθλητές του κάθε σωματείου σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των καθημερινών προπονήσεων και την προαγωγή του αθλήματος.
Αναλυτικά η ερώτηση για τα κολυμβητήρια των ΕΑΚ έχει ως ακολούθως:
«Προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση
Θέμα: «Κατανομή χωροχρόνου στα ΕΑΚ»
Κύριε Υπουργέ,
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ αφενός για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία σας να εντάξετε στα κριτήρια κατανομής της χρηματοδότησης του αθλητισμού τη νησιωτικότητα και αφετέρου για την υλοποίηση της δέσμευσης που αναλάβατε για την αύξηση της χρηματοδότησης των 17 ΕΑΚ ανά την επικράτεια κατά 52,18%. Η «καρδιά του ελληνικού αθλητισμού» επιχορηγείται πλέον με 32 εκατ. ευρώ το 2024 έναντι 21 εκατ. ευρώ το 2023. Η επιπλέον αυτή χρηματοδότηση θα συνδράμει στη βελτίωση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, ώστε να καταστούν απολύτως ασφαλείς και να ωφελήσουν την αθλούμενη νεολαία μας.
Η ενασχόληση των νέων παιδιών με τον Αθλητισμό έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη σωματική τους υγεία τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Ενώ παράλληλα αποτελεί ένα δυνατό όπλο αποτροπής της μάστιγας των ναρκωτικών και των διαφόρων εξαρτήσεων και συμβάλλει στην απάλειψη των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας που δυστυχώς παρουσιάζουν σήμερα έξαρση ιδίως στις νεαρές ηλικίες.
Σημαντική συμβολή στα παραπάνω έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ο χρόνος χρήσης των διαδρομών των Κολυμβητηρίων από τα σωματεία εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι αθλητές του κάθε σωματείου, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των καθημερινών προπονήσεων και την προαγωγή του αθλήματος.
Παράλληλα, στο Ηράκλειο στις υφιστάμενες υποδομές σχεδιάζεται η κατασκευή νέας κολυμβητικής πισίνας που θα εξυπηρετεί τους αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τηρούνται όλα τα κριτήρια που έχει ορίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία από όλα τα ΕΑΚ ή υπάρχουν παρεμβάσεις;
2. Έχουν τη δυνατότητα οι διοικήσεις των ΕΑΚ να προχωρήσουν σε ανακατανομή του χρόνου παραβλέποντας τα κριτήρια της Κ.Ο.Ε.;
3. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης είναι η νέα πισίνα στο ΕΑΚ Ηρακλείου και πότε προβλέπεται η παράδοσή της προς χρήση στην αθλούμενη νεολαία του Ηρακλείου;».
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι προπονήσεις στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ μόλις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δόθηκε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του. Όλες οι ομάδες ακολουθούν το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass