ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Ο παίκτης-αποκάλυψη της φετινής ΑΕΛ

ΜΕ ΑΙΜΑ… ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΜΕ ΕΞΙ ΓΚΟΛ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2024 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

Στο προχθεσινό παιχνίδι της ΑΕΛ με την Κοζάνη (2-0) μεγάλος πρωταγωνιστής της λαρισινής ομάδας ήταν ο 28χρονος Κώστας Παπαγεωργίου (γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1995), ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα και έδωσε μία ασίστ στον Ηλιάδη, που σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας.


Ο Εδεσσαίος ποδοσφαιριστής (αν και γεννήθηκε στη Σκύδρα) δείχνει ότι αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας. Πρώτος σκόρερ φέτος με έξι γκολ (την περσινή χρονιά είχε πέντε), έχει δώσει λύσεις καθοριστικές σε 16 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, εκ των οποίων μόλις σε εννέα στη βασική ενδεκάδα (στα επτά έγινε αλλαγή).
Πάντως, ο παίκτης έχει τυρναβίτικο αίμα, καθώς ο παππούς του ζούσε στη γειτονική πόλη, ενώ και ο πατέρας του σε μικρή ηλικία ζούσε στη Λάρισα. Γρήγορα έγινε πολίτης όλης της χώρας, περιοδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και τώρα είναι γεωπόνος στη Σκύδρα (η μητέρα του είναι υπάλληλος της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).
Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ενώ εκτελεί άψογα κάθε στημένη φάση και το καλό του χτύπημα αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα.
Ο ίδιος, αν και στην αρχή δεν φαινόταν να βρίσκεται στα βασικά πλάνα για ενδεκάδα (ο Οτορμίν είχε τη θέση του βασικού), κατάφερε και έγινε βασικός, παίζοντας πίσω από τον Πεντρόσο (κυρίως) ή τον Όγκμποε (όταν αγωνιζόταν).
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Έδεσσας, για να παίξει μετά στον Εδεσσαϊκό. Γρήγορα βρέθηκε στη Βέροια το 2012 (ομάδα νέων), με την οποία έγινε επαγγελματίας το 2015.
Μετά τη Βέροια επέστρεψε στον Εδεσσαϊκό, όπου αγωνιζόταν για τρία χρόνια, ενώ το 2019 πήγε στα Τρίκαλα για λογαριασμό της φερώνυμης ομάδας, με την οποία πανηγύρισε άνοδο κατηγορίας και συγκεκριμένα στη Super League 2.
Τον παίκτη έφερε στην ΑΕΛ το 2021 ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας και τον πρώτο χρόνο έπαιξε 29 παιχνίδια (15 ως βασικός), τον δεύτερο 26 (τα 24 βασικός, πέτυχε 5 γκολ, έδωσε έξι ασίστ) και φέτος μέχρι τώρα σε 16 παιχνίδια (9 βασικός, έξι γκολ, δύο ασίστ).
Αυτό που τον χαρακτηρίζει, όπως λένε οι συμπαίκτες του, είναι ο ήρεμος προσωπικός του βίος (συνδέεται με μακροχρόνια σχέση με την κοπέλα του) και οι δυνατές ποδοσφαιρικές φιλές του (Ριζογιάννης στα Τρίκαλα και Ηλιάδης, Θεοδωρόπουλος στην ΑΕΛ).
Αναλυτικά, ο πίνακας των σκόρερ έχει ως εξής: Κώστας Παπαγεωργίου 6, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 5, Κοσσονού, Ηλιάδης 3, Όγκμποε, Μαυριάς, Αντράντα 2, Πλέγας, Οτορμίν 1.

 

ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Κανένας παίκτης της ΑΕΛ δεν είδε την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κοζάνη. Ο Πεντρόσο και ο Λούκα Αντράντα, που συμπλήρωσαν κάρτες, δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’, που θα γίνει μάλλον 21/2 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ έχουν ως εξής:
Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 7 (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ Β’), Δημήτρης Στάμου, Κώστας Πλέγας, Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού 4, Λούκα Αντράντα (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ Β’), Γιώργος Μαϊδανός 3, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Πέτρος Καλουτσικίδης, Λεάντρο Οτορμίν, Χάρης Ηλιάδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέφανος Σουλούκος, Νίκος Βλιώρας, Μάριος Ογκμπόε 1.

 

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Ένα γκολ του Τζιώρα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης φαινόταν αρκετό στη Νίκη Βόλου, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+2’) ο Μαχαίρας ισοφάρισε με πέναλτι για την ΑΕΚ Β’, που έστω και in extremis απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, στην ακροτελεύτια συνάντηση της 20ής αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Super League 2.
Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Μακεδονικό και να ανέβει στην τρίτη θέση, ούσα έναν βαθμό πίσω του, αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα. Από την πλευρά της, η Ένωση έφτασε στους 20 βαθμούς και έπιασε την Καρδίτσα στην έβδομη θέση, έχοντας και δύο παιχνίδια λιγότερα.
Αναλυτικά η 20ή αγωνιστική έχει ως εξής:
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ Β’    0-3
Λεβαδειακός-ΠΟΤ Ηρακλής    2-0
ΑΕΛ-Κοζάνη    2-0
Απόλλων Πόντου-Καμπανιακός    2-0
Νίκη Βόλου-ΑΕΚ Β’    1-1
Ρεπό: Αιολικός, Μακεδονικός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    42*
2. ΑΕΛ    39
3. Μακεδονικός    26*
4. Νίκη Βόλου    25**
5. ΠΑΟΚ Β’    24
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
6. Κοζάνη    21
7. Αναγέννηση Καρδίτσας    20
8. ΑΕΚ Β’    20**
9. ΠΟΤ Ηρακλής    18**
10. Αιολικός    16**
11. Καμπανιακός    12**
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Απόλλων Πόντου    11**
Νίκη Βόλου και Απόλλων Πόντου έχουν ματς λιγότερο.
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**’Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
Θέσεις 1-5    Play off
Θέσεις 6-11    Play out
Θέση 12η    Απευθείας υποβιβασμός

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (21η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024
ΠΑΟΚ Β’-ΑΕΛ 21/2
ΑΕΚ Β’-Απόλλων Πόντου
Αιολικός-Λεβαδειακός
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024
ΠΟΤ Ηρακλής-Νίκη Βόλου
Κοζάνη-Καμπανιακός
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας, Μακεδονικός

 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΙΑΚΟΣ:
Εύχομαι η ΑΕΛ να πάρει την άνοδο…

Τρεις παίκτες, γνώριμοι στην ΑΕΛ, αγωνίστηκαν στην Κοζάνη. Πρόκειται για τους Λαρισαίους Σάββα Σιατραβάνη, Δημήτρη Σουλιώτη και τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Ευριπίδη Γιάκο. Ο τελευταίος μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε στην «Ε» την παρακάτω λακωνική δήλωση: «Παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ, που ήταν και καθοριστικά, και εκεί τελείωσε το ματς. Εμείς κοιτάμε τη συνέχεια, να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε... Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ΑΕΛ να πάρει την άνοδο, γιατί αξίζει να βρίσκεται μόνο στην πρώτη κατηγορία!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass