Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΛ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 65 ΑΠΟ ΤΑ 68 ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2024 11:15

Το απόλυτο άγγιξε η συμμετοχή στη χθεσινή Τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΛ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος». Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν τα 65 από τα 68 σωματεία που είχαν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με το μητρώο της ΓΓΑ. Τόσο ο οικονομικός απολογισμός όσο και ο διοικητικός απολογισμός του 2023, αλλά και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2024 εγκρίθηκαν ομόφωνα, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των ομάδων του νομού στους χειρισμούς της διοίκησης της Ένωσης. Από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης και τα μέλη κ. Στεργιούλας, Γρηγοριάδης, Καρακάσης, Μερτζανίδης, Τσακίρης, Έξαρχος, Μπίζιος και Γκρίμπας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στον διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Για να προφυλάξουμε την εύρυθμη οργάνωση των πρωταθλημάτων, θεσπίσαμε παράβολο συμμετοχής με οψιόν επιστροφής στο τέλος του α’ γύρου. Έτσι, αφενός η ομάδα που πραγματικά επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν δεν έχει κανένα κόστος και αφετέρου καταφέραμε και αποτρέψαμε τη δήλωση συμμετοχής σε ομάδες «εικονικές».
-Πιστοί στην «πολιτική» μας κρατήσαμε τα χαμηλότερα εξοδολόγια διαιτησίας, αλλά και την επιστροφή των οδοιπορικών σε όλες τις ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.
-Επαναφέραμε μια δωρεάν διαιτησία σε κάθε ομάδα.
-Στηρίξαμε από το Ταμείο μας 11 σωματεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες, με αγορά αθλητικού υλικού.
-Στηρίξαμε οικονομικά με 500 ευρώ όλα τα σωματεία που επαναδραστηριοποιήθηκαν (Λιβάδι, Καλλιθέα, Ραχούλα, Πλατανούλια, Κρανέα), ενώ επιπλέον τους χαρίσαμε και τα 500 ευρώ εγγραφής ως νέο σωματείο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
-Διοργανώσαμε τη μεγαλύτερη Σχολή Προπονητών UEFA A’.
-Προγραμματίσαμε για 2η φορά σχολή UEFA D’, δίνοντας έμφαση στην οργάνωση των ακαδημιών.
-Αιτηθήκαμε και πήραμε -με κόντρα τον σύνδεσμο προπονητών- την απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα για πρόσληψη προπονητών στη Β’ και τη Γ’ κατηγορία.

Γ.Γ.Α.
-Έχουμε συνεχόμενες επαφές με τη ΓΓΑ για τα μητρώα.
-Στείλαμε, με πρωτοβουλία μας, επιστολή στη ΓΓΑ να στηριχθούν οι Ενώσεις της Θεσσαλίας μετά την πλημμύρα.
-Ζητήσαμε και παράταση για την εναρμόνιση των καταστατικών.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
-Προσπαθήσαμε για πρώτη φορά να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα για τα πρωταθλήματα, ώστε να μην υπάρχει η δυσαρέσκεια όταν ανακοινώνουμε λίγες αγωνιστικές κάθε φορά. Με το ρίσκο να αντιμετωπίσουμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να αναγκαστούμε να το επαναπρογραμματίσουμε.
-Κάναμε μια σειρά τελικών αγώνων στις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις με αξιολογημένους διαιτητές για τα τμήματα υποδομών, δίνοντας παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
-Προγραμματίσαμε το νέο πρωτάθλημα των υποδομών, σύμφωνα με τις ανάγκες των σωματείων και με ηλικιακές κατηγορίες που αιτήθηκαν οι ίδιες οι ομάδες.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ
-Συνεχίζουμε με το δωρεάν Ταμείο Αρωγής, με σκοπό να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα, ενώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συνεργασία με το «ΙΑΣΩ» για τα χειρουργεία. Καμία άλλη Ένωση δεν προσφέρει τέτοιες υγειονομικού χαρακτήρα δωρεάν παροχές.

ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
-Ενισχύσαμε τις μικτές μας ομάδες με την πρόσληψη και δεύτερου προπονητή-πτυχιούχου UEFA Α’ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα σε προπόνηση και αγώνες.
-Δημιουργήσαμε μικτή κορασίδων για πρώτη φορά, δίνοντας ανάλογη έμφαση στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
-Αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε τους αγώνες των μικτών σε περιφερειακά γήπεδα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους εκτός του αστικού ιστού της Λάρισας να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των μικτών.
-Συνάψαμε συνεργασία με εταιρεία φτιάχνοντας ολοκαίνουργιες στολές για τα αντρικά και τα γυναικεία τμήματα των μικτών».

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σε ό,τι αφορά τα νούμερα του οικονομικού απολογισμού για το 2023, το σύνολο των εσόδων ανέρχεται στο ποσό των 149.838,71 ευρώ, με υπόλοιπο από την προηγούμενη χρονιά το ποσό των 58.820,07 ευρώ, ήτοι σύνολο 208.658,78 ευρώ (το αντίστοιχο ποσό του 2022 ήταν 169.983,48 που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση στα έσοδα).
Σχετικά με τα έξοδα του 2023 το ποσό ανέρχεται στις 135.208,18, που σημαίνει ότι στο ταμείο της Ένωσης 73.450,6 ευρώ (το αντίστοιχο ποσό του 2022 ήταν 58.820,07).
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό για το 2024, το ποσό των εσόδων και εξόδων ανέρχεται στις 196.100 ευρώ.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Στο περιθώριο της χθεσινής Γ.Σ. της ΕΠΣΛ πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για τα σωματεία. Τα τυχερά σωματεία ανά κατηγορία είναι τα εξής:
«DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ: Πελασγιώτιδα, Ηρακλής Λάρισας.
Β’ Κατηγορία: Χείμαρρος Μαρμαρίνης, Δόξα Βλαχογιαννίου.
Γ’ Κατηγορία: Δόξα Ομορφοχωρίου, Θύελλα Ελάτειας.
Οι πρώτες ομάδες κέρδισαν συμβολικά από 150 ευρώ και οι δεύτερες από 5 μπάλες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass