ΑΕΛάρα βάλε ένα γκολ...

*Δεν τα κατάφερε χθες με τον Μακεδονικό (0-0) η λαρισινή ομάδα, παρά την υπεροχή της, έχασε δύο βαθμούς, αλλά και τέσσερις παίκτες *Μαϊδανός και Πεντρόσο συμπλήρωσαν κάρτες, ενώ τραυματίστηκαν Αντράντα και Στάμου

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2024 13:00

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

«ΑΕΛάρα βάλε ένα γκολ...» είναι ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των οπαδών

και χθες στη Νέα Ευκαρπία το τραγούδησαν αρκετές φορές, βλέποντας την ομάδα να έχει 11-3 τελικές, 11-2 κόρνερ και 55%-45% κατοχή και να μην μπορεί να πετύχει τέρμα, με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη με τον Μακεδονικό με 0-0.
Σαν να μην έφθανε ότι η ΑΕΛ ισοβαθμεί με τον Λεβαδειακό, που έχει δύο αγώνες λιγότερους, έχασε και τέσσερις παίκτες. Ο Αντράντα έπαθε θλάση στον δικέφαλο κι ο Στάμου στον τετρακέφαλο (και οι δύο έγιναν αλλαγή), ενώ Μαϊδανός και Πεντρόσο συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της ομάδας.
Και όσο για μεταγραφές, τα νεότερα από... Τετάρτη. Θα γίνει αγώνας δρόμου για να παίξει κάποιος στον αγώνα της Κυριακής με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η ΑΕΛ χθες έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό, χρειάζεται να πετυχαίνει και γκολ. Κάτι που δεν το κατάφερε χθες, γιατί ο Μακεδονικός είχε τον τερματοφύλακά του Περντρέου σε καταπληκτική μέρα.
Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους παίκτες για το γεγονός ότι δεν κερδίζουν (μόνο μία νίκη το 2024), ενώ ακούστηκαν και παράπονα για την αργοπορία των μεταγραφών.
Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στον αγώνα βρέθηκε και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας Αλέξης Κούγιας, που αποδοκιμάστηκε από τους παρευρισκόμενους Λαρισαίους φιλάθλους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Στάμου και Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Αντράντα, Στίνα και Πλέγα, και στην επίθεση τους Μαυριά (δεξιά), Όγκμποε και Κοσσονού (αριστερά).
Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τελική με κεφαλιά του Λεωνιδόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που κατέληξε άουτ στο 3ο λεπτό, αλλά από κει και πέρα υπήρχε μόνο η ΑΕΛ.
Στο 12’ στο σουτ του Πλέγα έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ, αλλά στο 22’ χάνει την πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Ο Μαυριάς από δεξιά κάνει σέντρα, ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Περντρέου, η μπάλα παίρνει ύψος και χτυπάει στο πίσω μέρος από το οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει κόρνερ.
Τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν η σέντρα-σουτ του Στίνα που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λούκας στο 40’.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έχασε λόγω τραυματισμού τον Στάμου (τη θέση του στο 37’ πήρε ο Γιανναράκης) και τον Αντράντα (που έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα με τον Θωμαΐδη).
Και στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε επιθετικά η ΑΕΛ, αλλά το σουτ του Στίνα στο 51’ απομάκρυνε ο Λούκας, ενώ στο 52’, ύστερα από σέντρα του Θωμαΐδη, ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Δεύτερη μεγάλη απόκρουση του Περντρέου στο 54’ που απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Καλουτσικίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Από το 55-70 το παιχνίδι είχε μια ισορροπία, όμως στο 74’ από εκτέλεση κόρνερ του Στίνα από τα δεξιά ο Πλέγας έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 82’ πάλι ο Πλέγας κάνει μακρινό σουτ που στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 90’+3’ ο Όγκμποε μέσα από την περιοχή σουτάρει και η μπάλα βρίσκει το πόδι του Λούκας και καταλήγει κόρνερ.
Ο Μακεδονικός πέτυχε ένα γκολ στο 90’+3’ με τον Ζαφειράκη, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, αλλά δυστυχώς γι’ αυτή δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.
Ο προπονητής του Μακεδονικού Στέλιος Μαλεζάς ήταν υπερβολικός όταν είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ήταν ο Ηλιάδης (συμπλήρωσε 100 παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΛ), που δεν άφησε τους αντιπάλους να κάνουν ούτε μια κλασική ευκαιρία. Ακολούθησαν ο Στίνα με τον Πλέγα. Από κει και πέρα ο Στάμου και ο Γιανναράκης ήταν καλοί, ο Μαϊδανός βοήθησε σημαντικά από αριστερά, αλλά όχι τόσο ο Καλουτσικίδης από τα δεξιά.
Ο Αντράντα με τον Θωμαΐδη δεν φάνηκαν, ενώ τον Μαυριά τον έχουμε δει να παίζει καλύτερα, όπως και τον Κοσσονού, που δείχνει κουρασμένος.
Ο Όγκμποε μαχητής, αλλά του λείπει το γκολ.
Ο Σουλούκος δεν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ ο Πεντρόσο δεν βοήθησε όσο άλλες φορές. Από τον Μακεδονικός κορυφαίοι οι Περντρέου, Λούκας και Σαραγιώτης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Στέφανο Κουμπαράκη (Κυκλάδων) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Πεντρόσο, Μαϊδανό και Πλέγα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί, Λάμπρος Διαμαντής και Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου και οι δύο).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Μαλεζάς): Περντρέου, Χασάνογλου (87’ Μπουκουβάλας), Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Λυμπεράκης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Χάσεκ (77’ Τσουκάνης), Τσιλιγγίρης (65’ Ζαφειράκης), Μπουλάτοβιτς (77’ Ραμίρεζ), Σιμόνι (87’ Μελετίδης).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου (37’ λ.τρ. Γιανναράκης), Αντράντα (46’ Θωμαΐδης), Στίνα, Πλέγας, Μαυριάς (61’ Πεντρόσο), Κοσσονού (86’ Νίνο), Όγκμποε.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: Μη αποτελεσματικότητα...

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε τα εξής: «Σε δεκαοκτώ ημέρες βγάλαμε πέντε παιχνίδια, τα οποία τα τρία ήταν εκτός έδρας και ταξίδια. Άρα, υπήρχε μια μεγάλη καταπόνηση και δεν είναι μόνο η καταπόνηση, αλλά και η προετοιμασία για ένα παιχνίδι δεν είναι αυτή η οποία πρέπει. Θα έλεγα, όμως, ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, ετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι, που ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, με μια συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση στο παιχνίδι και θα έλεγα ότι γενικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το παιχνίδι, από τον βαθμό, αλλά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τον βαθμό. Γιατί θεωρώ ότι κάναμε τα πάντα, πλην το γκολ. Γιατί δεν κινδυνέψαμε, εκτός από μία μετάβαση στο πρώτο ημίχρονο, από τον αντίπαλο. Δεν αφήσαμε να κινδυνέψουμε, γιατί τα μαρκαρίσματα και η συγκέντρωσή μας ήταν πάρα πολύ καλή, σε υψηλό επίπεδο και ό,τι έχει να κάνει με τις επιθέσεις μας, θα έλεγα πλαγιοκοπήσαμε πάρα πολύ. Φέραμε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, φορτώσαμε την περιοχή με παίκτες, είχαμε ευκαιρίες, αλλά λίγο η μη αποτελεσματικότητα η δικιά μας, λίγο η καλή αμυντική τακτική του αντιπάλου, αλλά και ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού, που σήμερα οι δύο αποκρούσεις του Όγκμποε και του Καλουτσικίδη είναι αποκρούσεις τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου».

 

 Ισοπαλία στη Μυτιλήνη

Από έναν βαθμό πήραν Αιολικός και ΠΑΟΚ Β’, αφού η μεταξύ τους αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα της Μυτιλήνης βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά είχε επίσης και δύο δοκάρια (Ενομό 26’ και Ζάκαριτς 52’).
Σινγκ (13’) και Κριμιτζάς (57’) τα γκολ του Αιολικού, Τσοπούρογλου (11’) και Κανίς (43’) με πέναλτι, οι σκόρερ του ΠΑΟΚ Β’.
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Super League 2 και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Αιολικός-ΠΑΟΚ Β’    2-2
Μακεδονικός-ΑΕΛ    0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Κοζάνη    1-1
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Λεβαδειακός-Καμπανιακός
Νίκη Βόλου-Απόλλων Πόντου ΑΝΑΒΟΛΗ
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, ΠΟΤ Ηρακλής
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    33*
2. ΑΕΛ    33
3. Μακεδονικός    26
4. Νίκη Βόλου    21**
5. Αναγέννηση Καρδίτσας    20
———————————————
6. ΑΕΚ Β’    19**
7. ΠΟΤ Ηρακλής    18*
8. ΠΑΟΚ Β’    18
9. Κοζάνη    18
10. Αιολικός    16
11. Καμπανιακός    12**
———————————————
12. Απόλλων Πόντου    8**
Νίκη Βόλου και Απόλλων Πόντου έχουν ματς λιγότερο.
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**’Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
Θέσεις 1-5    Play off
Θέσεις 6-11    Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (19η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κοζάνη-Απόλλων Πόντου
ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας
Καμπανιακός-Νίκη Βόλου
ΠΑΟΚ Β’-Μακεδονικός
ΑΕΚ Β’-Λεβαδειακός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass