Η ΑΕΛ απέκτησε τον Βίκτορ Στίνα

Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΛΔΑΒΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 12:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Την πρώτη της μεταγραφή για τη χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου πραγματοποίησε χθες η ΑΕΛ, η οποία απέκτησε τον Βίκτορ Στίνα, που υπέγραψε στους «βυσσινί» για 1,5 χρόνο.


Είναι μια σημαντική ενίσχυση για τη λαρισινή ομάδα, που έχει ως στόχο να επανέλθει στην Super League 1, έχοντας ως κύριο αντίπαλο στην προσπάθεια αυτή τον Λεβαδειακό.
Ο 25χρονος διεθνής Μολδαβός αγωνιζόταν στον Πανσερραϊκό, με τον οποίο πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στη Super League, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να γνωρίζει καλά τον παίκτη και να εισηγείται την απόκτησή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για 1,5 έτος με τον 25χρονο διεθνή Μολδαβό ποδοσφαιριστή Βίκτορ Στίνα που αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού χαφ με κύρια χαρακτηριστικά την οργάνωση του παιχνιδιού και τον πολυσύνθετο ρόλο, αφού μπορεί να παίξει εξίσου καλά στις θέσεις 10 και 8 αλλά και στα πλάγια. Πρόκειται για επιλογή του προπονητή μας, ο οποίος έχει συνεργαστεί μαζί του και πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, παίκτης που έρχεται από την ομάδα των Σερρών για να δώσει άμεσες λύσεις και ξεκινά να προπονείται αύριο με την ομάδα μας».
*Ο Βίκτορ Στίνα είναι γεννημένος στις 20 Μαρτίου 1998 στην Cimislia της Μολδαβίας και έχει ύψος 1.69. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις τις μεσοεπιθετικής γραμμής και έχει πραγματοποιήσει επαγγελματικό ντεμπούτο στα 17 του, με τη φανέλα της Ζίμπρου. Πήγε στον Πανσερραϊκό τον Ιανουάριο του 2022 και το δεύτερο μισό της σεζόν 2021-2022 είχε 13 συμμετοχές 2 γκολ και 2 ασίστ στη Super league 2, τη σεζόν 2022-2023 είχε 27 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη σεζόν 2023-2024 έχει μία συμμετοχή και συγκεκριμένα 6 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση 1-1 με την ΑΕΚ Β’ (26/08/2023) για την Super league 1. Έχει αγωνιστεί σε 137 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 27 γκολ και έχοντας μοιράσει 20 ασίστ με τις τρεις Μολδαβικές ομάδες, που αγωνίστηκε (Ζίμπρου, Μιλσάμι, Σφίντουλ), από το 2016, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τη ρουμάνικη Άστρα Τζιούρτζιου. Κατά τα παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σφίντουλ Γκεόργκε (58 αγώνες, 16 γκολ, 15 ασίστ) και στις Ζίμπρου Κισινάου (51 αγώνες, 6 γκολ, 1 ασίστ), Μιλσάμι (24 αγώνες, 3 γκολ, 4 ασίστ). Τέλος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Μολδαβίας, μετρώντας 12 συμμετοχές και 2 γκολ (τελευταία συμμετοχή στις 20/11/2023 στο Τσεχία-Μολβαδία 3-0, έπαιξε 12 λεπτά και είδε την κίτρινη κάρτα), ενώ είχε συμμετοχές και με τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων U19 (10 συμμετοχές-2 τέρματα) και U21 (17 συμμετοχές), της χώρας του.


ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΟΤΟΡΜΙΝ
Κατά τα άλλα, παρελθόν αποτελεί ο Leandro Otormin για την ομάδα, καθώς κοινή συναινέσει λύθηκε πρόωρα η συνεργασία των δύο πλευρών, κατόπιν αιτήματος του παίκτη για αποχώρησή του από την Ελλάδα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποδέσμευσε οριστικά τον Otormin, λαμβάνοντας ως επιστροφή μέρος των χρημάτων που πλήρωσε προκαταβολικά για τον ποδοσφαιριστή από το καλοκαίρι του 2023, για υποχρεώσεις που δεν εκπληρώθηκαν και μερική αθέτηση της συμφωνίας. Κατόπιν αυτών ο παίκτης επιστρέφει ελεύθερος στην πατρίδα του για τη συνέχεια της καριέρας του. Η ΠΑΕ ΑΕΛ του εύχεται υγεία κι επιτυχίες στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΡΟΣΟ
Ο Κώστας Πλέγας που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΟΤ Ηρακλή για την 16η αγωνιστική, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στον εντός έδρας αγώνα με την Κοζάνη, που θα γίνει στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Super league 2. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΛ, ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες απέναντι στον Καμπανιακό, θα εκτίσει τη μία αγωνιστική στον εντός έδρας αγώνα με τον Αιολικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass