Σκορ «ταρίφα» για το ...2024

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ΑΕΛ έρχεται ισόπαλη με 1-1 αυτή τη φορά κόντρα στον Ηρακλή. Αρχικά ωραίος και μετά μοιραίος ο Στέφανος Σουλούκος

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2024 12:40

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Το 2024 ξεκίνησε για την ΑΕΛ με σκορ... ταρίφα και συγκεκριμένα το 1-1 αφού το πέτυχε

σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Χθες στη Χαλάστρα η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΟΤ Ηρακλή προηγήθηκε με γκολ του Κώστα Παπαγεωργίου (πέμπτο φετινό) στο 33’ και ισοφαρίστηκε με τέρμα του πρώην παίκτη της Κούστα στο 39’. Το πέτυχε μετά από λάθος του Σουλούκου που έγινε μοιραίος από... ωραίος αφού στο προηγούμενο λεπτό είχε αποκρούσει πέναλτι του Κουντουριώτη. Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του Πατράλη που η ΑΕΛ τον αποδέσμευσε και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε αναντικατάστατος.
Η ΑΕΛ συνεχίζει να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με δυο βαθμούς διαφορά από τον Λεβαδειακό πoυ όμως έχει δυο αγώνες λιγότερους, κάτι που του δίνει προβάδισμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Παράλληλα η ΑΕΛ έχασε για έναν αγώνα τον Πλέγα που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος η ΑΕΛ χρειάζεται ενίσχυση από παίκτες τουλάχιστον δυο ή τρεις, αφού υπάρχει έλλειψη λύσεων σε μια χρονιά που η ομάδα δεν έχει και πολλούς τραυματισμούς μέχρι τώρα που θα δυσχέραιναν το έργο του προπονητή. Μετά τον αγώνα αυτό η λαρισινή ομάδα θα μπορεί να ξεκουραστεί και να πάρει ανάσες ενόψει των αναμετρήσεων με Αιολικό (εντός έδρας) και Ατρόμητο Αθ. (εκτός έδρας για το κύπελλο).

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδη, Στάμου, Μαϊδανό (αριστερά) αμυντικά χαφ τους: Πλέγα, Αντράντα, πιο μπροστά τους: Μαυριά (δεξιά), Κ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού (αριστερά) και στην επίθεση τον Πεντρόσο.
Η λαρισινή ομάδα είχε μια ελαφριά υπεροχή και στην πρώτη καλή φάση πέτυχε γκολ με τον Κώστα Παπαγεωργίου ύστερα από σέντρα του Αντράντα. Όμως οι γηπεδούχοι αμέσως προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Αρχικά με χτύπημα πέναλτι στο 38’ του Κουντουριώτη που απέκρουσε ο Σολούκος, αλλά στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ υπέπεσε σε λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Κούστα και ισοφάρισε σε 1-1 στο 39’.
Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες προσπάθησαν να κάνουν φάσεις, χωρίς όμως κάποια από τις δυο να απειλήσει μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Τα μακρινά σουτ των παικτών και των δύο ομάδων κατέληγαν άουτ ή εύκολα στην αγκαλιά των τερματοφυλάκων, ενώ καμία αλλαγή δεν έκανε αισθητή την παρουσία της, με εξαίρεση του Όγκμποε.
Η ΑΕΛ δείχνει να έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην επίθεση όπου η απουσία ικανών παικτών φαίνεται εύκολα.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
27’: Κάθετη πάσα του Πλέγα στον Κώστα Παπαγεωργίου που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παλαβράκη.
33’: Από δεξιά ο Αντράντα κάνει σέντρα και ο Κώστας Παπαγεωργίου με κεφαλιά κάνει το 1-0.
37’: Κάθετη πάσα του Γκμπενιόν στον Κουντουριώτη που ανατρέπεται από τον Αντράντα και ο διαιτητής Μανούχος κοντά στη φάση καταλογίζει πέναλτι.
38’: Το πέναλτι εκτελεί ο παθών και ο Σουλούκος στη δεξιά γωνία του αποκρούει εντυπωσιακά.
39’: Σέντρα από δεξιά του Εμπό, ο Σουλούκος χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κούστα με κοντινό σουτ ιοσφαρίζει σε 1-1.
44’: Ο Εμπό σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει σε κόρνερ ο Σουλούκος.
53’: Μακρινό σουτ του Πατράλη αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
60’: Μακρινό σουτ του Κούστα μπλοκάρει ο Σουλούκος.
78’: Σέντρα από αριστερά του Κοσσονού, ο Νίνο πιάνει άτσαλο σουτ υπό την πίεση του Βιτλή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
79’: Σουτ του Όγκμποε από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
90+3: Μακρινό αλλά καλό σουτ του Θωμαΐδη καταλήγει μόλις άουτ από δεξί κάθετο δοκάρι.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τηn ΑΕΛ για μια ακόμα φορά κορυφαίος ο Κώστας Παπαγεωργίου και ακολούθησε ο Ηλιάδης με τον πολύ καλό Πλέγα, που δίνει ποιότητα στη μεσαία γραμμή.
Ο Σουλούκος ήρθε ...ισοπαλία με τον εαυτό του. Ο Μαϊδανός καλός στο πρώτο μέρος όχι στην επανάληψη, ενώ θετική η παρουσία του Θ. Παπαγεωργαίου. Δεν απέφυγε τα λάθη ο Στάμου.
Αντράντα και Πεντρόσο είναι πεσμένοι αγωνιστικά, ενώ ο Μαυριάς έχει και αυτός «χαμηλές πτήσεις». Ο Κοσσονού μαχητικός όπως πάντα.
Από τις αλλαγές πλην του Όγκμποε δεν βοήθησε κανένας.
Από τον Ηρακλή πολύ καλοί οι: Βιτλής, Εμπό, Πατράλης και Σιούτας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διαιτητής Βαγγέλης Μανούχος από τον Σύνδεσμο Αργολίδας έπαιξε έδρα, αλλά χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Στάμου, Πλέγα, Πεντρόσο, Πατράλη.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου) και Νίκος Σάββας (Σερρών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής (Περικλής Αμανατίδης): Παλαβράκης, Γκμπενιόν, Χρούσιελ, Βιτλής, Σιούτας, Εμπό, Πατράλης, Δοϊρανλής (82’ Τόρες), Σπυρίδης (65’ Χειρίτραντας), Κουντουριώτης (57’ Σίλβα), Κούστα.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου (73’ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού, Αντράντα (56’ Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου (89’ Γιανναράκης), Μαυρίας (73’ Νίνο), Πεντρόζο (56’ Όγκμποε).

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:
Ηρθαμε για να κερδίσουμε...

«Εδώ δεν ήρθαμε να πάρουμε έναν βαθμό, ήρθαμε για να κερδίσουμε...». Αυτά δήλωσε μεταξύ των άλλων ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης, που έκανε το παράπονο ότι ο Ηρακλής είχε μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Αναλυτικά τόνισε: «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, γιατί όλα τα παιδιά προσπάθησαν, αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητα, ο καθένας ξεχωριστά για να πετύχει τη νίκη για την ομάδα του. Έγινε μια καλή προσπάθεια από όλους σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, αλλά θεωρώ ότι αυτοί που παρακολούθησαν είτε από την τηλεόραση, είτε ζωντανά εδώ πέρα μείναν ευχαριστημένοι από το πάθος, τη δύναμη, τη διάθεση που είχαν οι ομάδες, τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, τα γκολ τα οποία μπήκαν. Σίγουρα εδώ δεν ήρθαμε να πάρουμε έναν βαθμό, ήρθαμε για να κερδίσουμε, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, γιατί ήταν ένα παιχνίδι όπως το λέω συχνά, ειδικών συνθηκών, γιατί ο Ηρακλής είχε ένα 24ωρο περισσότερο ξεκούραση από εμάς και το 24ωρο αυτό στο ποδόσφαιρο σε μικρό χρονικό διάστημα μετράει πάρα πολύ. Εκαναν κατάθεση ψυχής τα παιδιά και πραγματικά είχαν μια εικόνα πάρα πολύ καλή. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος, μέχρι το 90’ θα έλεγα τακτικά προσπαθούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Στις καθυστερήσεις ό,τι δεν μπορείς να κερδίσεις προσπαθείς να μη το χάσεις και τουλάχιστον πήραμε έναν βαθμό, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής θα μετρήσει».

*Θα πάει έτσι μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα:
«Αλήθεια είναι αυτό, υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που δείχνουν και αγωνιστικά και από πλευράς μετάλλου ότι θα είναι στα Play off. Οι διαφορές έτσι και αλλιώς δεν είναι μεγάλες. Δεν αφήνουν οι ίδιες οι ομάδες να είναι πάρα πολύ μεγάλες, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και βλέπετε καλή ώρα ένα παιχνίδι σαν το σημερινό και πιστεύω στα Play off θα γίνει μια μάχη, όπου όλοι θα ζητήσουν και θα πετύχουν το μάξιμουμ του στόχου τον όποιο έχουν βάλει. Εύχομαι μέσα από αυτή τη μάχη εμείς να δικαιωθούμε γιατί είμαστε μια ομάδα η οποία το αξίζει».

*Πόσο λείπουν ομάδες όπως η ΑΕΛ και ο Ηρακλής από τη Super league:
«Εντάξει είπα ότι έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί δεν είναι μόνο η αγωνιστικότητα, είναι και οι φανέλες. Όταν βλέπεις τη φανέλα της ΑΕΛ και του Ηρακλή να αγωνίζονται, σίγουρα σου έρχεται ένα δέος και πας σε αναμνήσεις του παρελθόντος. Είναι ομάδες οι οποίες λείπουν από τη Super League γιατί είναι ομάδες που έχουν δημιουργήσει τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και καλό είναι να είναι ζωντανές και συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να είναι αυτές οι ομάδες ζωντανές και φυσικά στον κόσμο, ο οποίος είναι αυτός που κάνει το καντηλάκι να καίει και όσο καίει το καντηλάκι να είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδες αυτές κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν».

*Ο Σουλούκος πιάνει το πέναλτι και ένα λεπτό μετά από δικό του λάθος η ΑΕΛ δέχεται το γκολ:
«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Σουλούκος είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Είναι ένας τερματοφύλακας που θα απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας και όχι μόνο, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά. Είμαι τυχερός, γιατί έχουμε πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες που συνδυάζουν εμπειρία, αλλά και νεαρούς σε ηλικία και φιλόδοξους και με κάνει να αισθάνομαι σίγουρος για κάποια πράγματα, αλλά στο ποδόσφαιρο ναι η μπάλα είναι στρόγγυλη, είναι παιχνίδι λαθών. Αυτός που είναι πιο τυχερός, το πιέζει και θα πάρει ένα ματς. Εκεί που αποκρούσαμε το πέναλτι στην επόμενη φάση έγινε το γκολ. Εντάξει δεν θα πω ήταν λάθος, ήταν βρεγμένο το γήπεδο, δεν είναι εύκολο να συγκρατήσεις την μπάλα. Εγώ περισσότερο θα πω γιατί δεν ήμασταν εμείς να πάρουμε το ριμπάουντ, παρά το λάθος του τερματοφύλακα».

 

Σήμερα το ντέρμπι...

Σήμερα θα γίνει το ντέρμπι του 1ου ομίλου μεταξύ του Λεβαδειακού και της Νίκης Βόλου όπου το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης θα κρίνει αν η ΑΕΛ παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Αναλυτικά η 16η αγωνιστική του Α’ ομίλου:
ΠΟΤ Ηρακλής-ΑΕΛ    1-1
Μακεδονικός-Κοζάνη    0-0
Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας    1-1
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου
16:00 ΑΕΚ Β’-ΠΑΟΚ Β’    Action 24
Ρεπό: Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΛ    29
2. Λεβαδειακός    27*
3. Μακεδονικός    22
4. Αναγέννηση Καρδίτσας    19
5. Νίκη Βόλου    18**
———————————————
6. Κοζάνη    17
7. ΠΟΤ Ηρακλής    17
8. ΠΑΟΚ Β’    16
9. ΑΕΚ Β’    16
10. Αιολικός    15
11. Καμπανιακός    12
———————————————
12. Απόλλων Πόντου    8*
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους
**’Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους
Θέσεις 1-5 Play off
Θέσεις 6-11 Play out
Θέση 12η Απευθείας ΥποβιβασμόςΗ ΕΠΟΜΕΝΗ 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κοζάνη-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας-Μακεδονικός
Απόλλων Πόντου-Λεβαδειακός
ΑΕΛ-Αιολικός
ΠΑΟΚ Β’-ΠΟΤ Ηρακλής
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, Καμπανιακός

 

Εχασε τον Πλέγα

Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΟΤ Ηρακλή την Κυριακή (07/01) στο γήπεδο Χαλάστρας και συγκεκριμένα ο Κώστας Πλέγας που έφθασε τις τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΛ στην Super league 2, ο Δημήτρης Στάμου και ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο. Στο όριο με πέντε είναι ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο και με δύο είναι ο Γιώργος Μαϊδανός και ο Λούκα Αντράντα και την επόμενη φορά που θα «κιτρινιστούν» θα χάσουν ένα παιχνίδι. Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 5 (Θα εκτίσει με Αιολικό), Δημήτρης Στάμου 4, Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού, Κώστας Πλέγας 3, Λούκα Αντράντα, Γιώργος Μαϊδανός 2, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Πέτρος Καλουτσικίδης, Λεάντρο Οτορμίν, Χάρης Ηλιάδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέφανος Σουλούκος, Νίκος Βλιώρας 1.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass