Χωρίς μεταγραφές, αλλά με περισσότερες λύσεις…

ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗ (14.00) - ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΤΟΡΜΙΝ - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2024 11:10

Του Σωτ. Κέλλα

Χωρίς μεταγραφές, αλλά με περισσότερες λύσεις θα αγωνιστεί αύριο η ΑΕΛ στο γήπεδο της Χαλάστρας, στις 14.00 (Action 24), κόντρα στον ΠΟΤ Ηρακλή, όπου με μια νίκη θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έναν βαθμό διαφορά από τον Λεβαδειακό που έχει έναν αγώνα λιγότερο.


Η ΑΕΛ χωρίς περιθώρια ξεκούρασης (έπαιξε και προχθές δυνατό αγώνα με την ΑΕΚ Β’) θα προσπαθήσει να τα δώσει όλα, με τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Οτορμίν που υποφέρει από γαστρεντερίτιδα και νοσηλεύεται.
Επιστρέφουν Πλέγας και Γιανναράκης που είχαν προσβληθεί από ίωση και ο Κοσσονού που εξέτισε την ποινή του, κάτι που δίνει το δικαίωμα στον προπονητή να βρει τις καλύτερες λύσεις.
Χθες μίλησε στους παίκτες για τον προχθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ Β’, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την αντίδραση μετά το 0-1 σε έναν αγώνα που η ομάδα είχε προβλήματα στα πλάγια, που συνήθως είναι η αιχμή του δόρατος, αλλά και στον άξονα, καθώς έβγαζαν υπεραριθμία οι αντίπαλοι.
Ο αγώνας με την ΑΕΚ Β’ ανήκει στο παρελθόν και οι «βυσσινί» κοιτάνε τον επόμενο αγώνα με τον Ηρακλή, για τον οποίο ο Δερμιτζάκης έλεγε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση, ο 25χρονος διεθνής Μολδαβός που έχει συμφωνήσει κατ’ αρχάς με τη λαρισινή ομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ένταξή του στην ΑΕΛ την επόμενη βδομάδα, αφού υπάρχουν διαδικαστικά θέματα, ενώ για το όνομά του κανένας δεν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα. Το σίγουρο είναι πως αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει ανανεώσει τη σύμβασή του την περασμένη χρονιά.

 

ΧΩΡΙΣ ΠΕΝΤΡΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β’ στο AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2. Κίτρινη κάρτα είδε ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο και ο Νίκος Βλιώρας. Στο όριο με δύο και την επόμενη φορά που θα «κιτρινιστούν» θα χάσουν ένα παιχνίδι είναι ο Κώστας Πλέγας, ο Γιώργος Μαϊδανός και ο Λούκα Αντράντα. Η επόμενη τιμωρία που ακολουθεί θα επιβάλλεται στις έξι κίτρινες και όχι στις επτά, αλλά θα ισχύει για μία αγωνιστική και όχι για δύο, όπως μέχρι πρότινος. Τέλος, συμπλήρωση εκ νέου τριών (δηλαδή εννέα, δώδεκα κ.λπ. κίτρινες κάρτες) επισύρουν ποινή μίας αγωνιστικής.
Ο Πεντρόσο θα εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με τον Αιολικό.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ έχουν ως εξής: Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 4 (θα εκτίσει με Αιολικό), Δημήτρης Στάμου, Λαυρέντης Κοσσονού 3, Κώστας Πλέγας, Λούκα Αντράντα, Γιώργος Μαϊδανός 2, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Πέτρος Καλουτσικίδης, Λεάντρο Οτορμίν, Χάρης Ηλιάδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέφανος Σουλούκος, Νίκος Βλιώρας 1.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
35 φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ηρακλής και η ΑΕΛ, με γηπεδούχο την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η προϊστορία ευνοεί τον Ηρακλή στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «κυανόλευκοι» μετρούν 23 νίκες, οι «βυσσινί» 4, ενώ 8 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του Ηρακλή με 56-25. Τα πέντε «διπλά» της ΑΕΛ ήταν στις 4 Νοεμβρίου 1979 με 2-0, με τέρματα των Ανδρεούδη και Βαλαώρα, στις 7 Νοεμβρίου 1982 με γκολ του Μιχάλη Ζιώγα, στις 22 Μαρτίου 2009 πάλι με 2-0, με γκολ των Ζουράφσκι και Μετίν και 1-0 στις 5 Απριλίου 2015 με σκόρερ τον Δημήτρη Γιάντση. Τέλος, η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ηρακλή επί της ΑΕΛ έγινε στις 14 Απριλίου 1974 με σκορ 6-1.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο 35χρονος ρέφερι Βαγγέλης Μανούχος, ασφαλιστής στο επάγγελμα, από τον Σύνδεσμο Αργολίδας, που έλαβε από τον ΠΣΑΠΠ την τιμητική διάκριση του κορυφαίου Έλληνα διαιτητή για τη σεζόν 2022-2023, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΟΤ Ηρακλή, που ορίστηκε να γίνει αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, στο Γήπεδο Καμπανιακού Χαλάστρας. Βοηθοί του θα είναι ο Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου) και ο Νίκος Σάββας (Σερρών). Τέταρτος θα είναι ο Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Πέτρος Τρύφων από την Ε.Π.Σ. Δράμας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
14:00, ΠΟΤ Ηρακλής-ΑΕΛ (Action 24)
15:00, Μακεδονικός-Κοζάνη
15:00, Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024
15:00, Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου
16:00, ΑΕΚ Β’-ΠΑΟΚ Β’ Action 24
Ρεπό: Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΛ     28
2. Λεβαδειακός     27*
3. Μακεδονικός     21
4. Αναγέννηση Καρδίτσας     18
5. Νίκη Βόλου     18**
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
6. ΠΟΤ Ηρακλής     16
7. ΠΑΟΚ Β’     16
8. Κοζάνη     16
9. ΑΕΚ Β’     16
10. Αιολικός     14
11. Καμπανιακός     12
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Απόλλων Πόντου     8*
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**’Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
Θέσεις 1-5 Play off
Θέσεις 6-11 Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός

 

Κλήση στην Εθνική του Ν. Αβραμούλη

Στην Εθνική Ομάδα Προ-παίδων Κ-16 για προπονήσεις και να διεκδικήσει θέση αγωνιζόμενος με τα γαλανόλευκα κλήθηκε ο Νίκος Αβραμούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass