Ε-Χ-ασε έδαφος η ΑΕΛ

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ Β’ (1-1) - ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΙΩΡΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2024 11:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Ε-Χ-ασε έδαφος η ΑΕΛ και την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη θέση του Βορείου Ομίλου, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη ΑΕΚ (1-1), με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να βρίσκεται πίσω από τους «βυσσινί» στον… πόντο, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο.

Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω με κεφαλιά του Χριστόπουλου στο 51’, για να ισοφαρίσει η λαρισινή ομάδα με κεφαλιά του Όγκμποε στο 68’, σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Η ΑΕΛ από την αρχή έδειξε να έχει προβλήματα και αυτά οφείλονται (κατά ...Δερμιτζάκη) στις αναγκαστικές απουσίες των Οτορμίν, Πλέγα, ενώ με ελλιπή προετοιμασία αγωνίστηκαν οι Πεντρόσο, Όγκμποε. Οι αγωνιστικές απουσίες, σε κάποια διαστήματα της αναμέτρησης, φάνηκαν τόσο που ο προπονητής της λαρισινής ομάδας αναγκάστηκε να φορέσει τη… γούρικη φόρμα βγάζοντας το μπουφάν που είχε.
Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου φάσεις, είναι χαρακτηριστικό ότι εκτελέστηκαν μόλις δύο κόρνερ, ένα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ένα στο 86’. Και τα δύο από την ΑΕΛ.
Η αθηναϊκή ομάδα, χάρη στη μεγάλη προσπάθεια του Χάρη Ηλιάδη, έκανε μόλις μία φάση, στην οποία πέτυχε και το μοναδικό της τέρμα. Όσο για το υπέρμετρο πάθος της ΑΕΚ Β’, αυτό οφείλεται -όπως ειπώθηκε από τον τεχνικό Νίκο Κούστα- στο γεγονός ότι δεν θέλει να υποβιβαστεί στην παρακάτω κατηγορία.
Αυτό που λείπει από τη λαρισινή ομάδα είναι ένα ακόμα επιθετικός, ενώ δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούσε να παίξει ο Όγκμποε όλο το παιχνίδι.
Γενική ήταν η χειρότερη εμφάνιση επί ημερών Δερμιτζάκη των «βυσσινί». Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά δείχνει καλή ομάδα…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με τρεις αναγκαστικές απουσίες ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΛ, αφού έλειπαν οι: Πλέγας, Οτορμίν λόγω ιώσεων και ο Κοσσονού λόγω τιμωρίας. Ο Δερμιτζάκης ξεκίνησε τον αγώνα με το γνωστό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Παπαγεωργίου (δεξιά), Στάμου, Ηλιάδη, Μαϊδανό (αριστερά), αμυντικά χαφ τους: Θωμαΐδη, Αντράντα, στη μεσαία γραμμή τους: Μαυριά, Κ. Παπαγεωργίου και Νίνο (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Πεντρόσο.
Από την αρχή, τα ηνία του αγώνα πήρε η ΑΕΛ και στο 19’ έφτασε κοντά στο γκολ από φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίνη και στη συνέχεια τον ώμο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
Για πρώτη φορά η ΑΕΚ απείλησε στο 26’ με τον Λαμαράνα. Γενικά το πρώτο μέρος ήταν για… σιέστα που το μόνο που μπορούσε να τη διακόψει ήταν οι φίλοι της λαρισινής ομάδας με τα εκδηλωτικά τους συνθήματα (δεν σταμάτησαν να φωνάζουν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα).
Στο δεύτερο ημίχρονο το Ael Fc Arena, παρά τον γλυκό καιρό, «πάγωσε» με το γκολ του Χριστόπουλου στο 51’.
Ο Δερμιτζάκης αρχίζει τη μάχη των αλλαγών και ο Όγκμποε, ο γνωστός «σουπερ-Μάριο», τον δικαιώνει στο 68’ που κάνει το 1-1.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο…
Αν μπορούσε να παίξει ο Όγκμποε από την αρχή, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά… Επίσης είδαμε μετά από πολύ καιρό τον Μιλτιάδη και την πρώτη συμμετοχή του Βλιώρα, αφού οι εναλλακτικές λύσεις του προπονητή ήταν μετρημένες στα «δάχτυλα» του ενός χεριού.
Το τελικό 1-1 δεν αποτελεί καταστροφή αφού τα τρία παιχνίδια με τον Λεβαδειακό (ένα την κανονική περίοδο και δύο στα πλέι όφ) θα κρίνουν την άνοδο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Ο Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου «γκρίνιαξε» για το γεγονός ότι μετά το χθεσινό αγώνα έχει την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση σε 68 ώρες με τον ΠΟΤ Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Χαλάστρας.

 

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ
11’: Σουτ του Νίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Γκίνης.
19’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Παπαγεωργίου, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και στη συνέχεια τον ώμο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και καταλήγει κόρνερ.
26’: Εκτέλεση φαουλ από τον Λαμαράνα, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σουλούκου.
41’: Μακρινό σουτ του Στάμου, η μπάλα καταλήγει άουτ.
45+1: Εκτέλεση κόρνερ με τον Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά η κεφαλιά του Ηλιάδη καταλήγει άουτ.
51’: Σέντρα του Ραντόνια από αριστερά και ο Χριστόπουλος με κεφαλιά κάνει το 0-1.
59’: Μακρινό σουτ του Πεντρόσο, καταλήγει άουτ.
67’: Ο Κανελλόπουλος κάνει σουτ από μακριά και στέλνει την μπάλα άουτ.
68’: Από αριστερά κάνει σέντρα και ο Όγκμποε με ωραία κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.
84’: Σουτ του Σταμούλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Σουλούκος.
87’: Σέντρα από δεξιά του Καλουτσικίδη, κεφαλιά του Όγκμποε και η μπάλα καταλήγει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Όγκμποε για τον οποίο ο προπονητής προέβλεψε ότι θα μείνει στην ομάδα και πως όταν φύγει θα παίξει σε μεγάλη ομάδα.
Ακολούθησαν ο Ηλιάδης στην άμυνα και ο Κώστας Παπαγεωργίου στη μεσαία γραμμή.
Ο Σουλούκος δεν έκανε λάθος, ενώ και ο Στάμου είχε υψηλή πτήση. Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαϊδανός έχουν παίξει καλύτερα, όπως και ο Θωμαΐδης. Ο Πεντρόσο πήγε καλύτερα από Μαυριά και Νίνο.
Ο Βλιώρας πήρε το «βάπτισμα του πυρός», δεν δίστασε να τον βάλει ο Δερμιτζάκης. Ο Μιλτιάδης έδειξε τρακαρισμένος, ενώ Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος δεν άλλαξαν τα δεδομένα.
Από την ΑΕΚ κορυφαίοι οι: Γιεμπόα, Λαμαράνα και Μαχαίρας. Ο Τζουντάμ Γκαρσία που αγωνίστηκε ως αλλαγή είναι αδελφός του γνωστού παίκτη της ΑΕΚ…Α’, Λεβάι Γκαρσία.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διαιτητής Κακουλίδης (Θράκης) έκοβε αδικαιολόγητα τον ρυθμό του αγώνα, ενώ τα σφυρίγματά του άφηναν απορίες. Για το πέναλτι στο 35’ που ζήτησε η ΑΕΛ σε ανατροπή του Κώστα Παπαγεωργίου το μόνο που θα αναφέρουμε είναι ότι δόθηκαν άλλα πιο ...αυστηρά, όπως αυτό σε βάρος της ΑΕΛ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Σωστοί στις υποδείξεις αν και φοβισμένοι οι βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Κορωνάς (Πειραιά).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Πεντρόσο, Βλιώρας, Σταμούλης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου (61′ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός (74′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Θωμαΐδης (74′ Μιλτιάδης), Νίνο (61′ Ογκμπόε), Αντράντα, Πεντρόσο, Κ. Παπαγεωργίου, Μαυριάς (82′ Βλιώρας).
ΑΕΚ Β’ (Νίκος Κούστας): Γκίνης, Ραντόνια, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Φοφανά, Λαμαράνα, Κάτσικας, Χριστόπουλος (88′ Γκαρσία), Μαχαίρας (79 λ. τρ. Κοσίδης), Θεοδωρίδης (74′ Σταμούλης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass