ΑΛΚΑΖΑΡ:

Το αθλητικό έργο «σταθμός»...

*Βελτιώθηκαν και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις (πρώην ΤΕΙ)

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2024 12:30

Το 2023 ήταν χρονιά «σταθμός» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λάρισας και

συγκεκριμένα του Αλκαζάρ που «μεταμορφώθηκε» χάρη στην άριστη συνεργασία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΕΑΚ Λάρισας.
Το νέο και άκρως στιβικό στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, μαζί με το νέο προπονητήριο στίβου παραδόθηκαν προς χρήση, αλλά και για τη διεκδίκηση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που μετατρέπει το Αλκαζάρ σε σύγχρονο κέντρο στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων πανελλήνιου και διεθνούς κύρους. Έγινε: τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ. που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του κεντρικού σταδίου επιφάνειας 6.700 τ.μ. και την αίθουσα χειμερινού στίβου, τοποθέτηση νέων προβολέων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού του σταδίου κατά τις ώρες προπόνησης, καθώς και νέων φωτιστικών σωμάτων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού της αίθουσας χειμερινού στίβου. Προμήθεια και εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων ψύξης – θέρμανσης για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης εντός της αίθουσας χειμερινού στίβου.
Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού για το σύνολο των αγωνισμάτων του στίβου ο οποίος πληροί τόσο τα διεθνή στάνταρ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) όσο και τις προδιαγραφές – απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο Βοηθητικό Γήπεδο του Αλκαζάρ έγινε τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν), τεσσάρων διαδρομών και συνθετικού χλοοτάπητα για τις ανάγκες προθέρμανσης.
Δημιουργήθηκαν δύο σκάμματα με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος. Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο. Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της IAAF.
ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ
Ολοκληρώθηκε το νέο Αθλητικό Κέντρο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ), στην πόλη της Λάρισας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκεύασε γήπεδο ποδοσφαίρου 8χ8, ανακατασκεύασε τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης και ανακαίνισε τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και τα αποδυτήρια στο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων. Κατασκευάστηκε προπονητήριο στίβου με την τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Κλειστού Γυμναστηρίου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass