ΠΣΑΤ-70ή ΓΙΟΡΤΗ

Κορυφαίοι ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

3η ΣΕΡΙ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2023 7:01

Ο Μίλτος Τεντόγλου κι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ως ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια, αντίστοιχα, στη «Γιορτή των Κορυφαίων», του Συνδέσμου των αθλητικών δημοσιογράφων.

Κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η Εθνική Πόλο των ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής της Θοδωρής Βλάχος αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής για το 2023.
Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας, η τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία, ενώ, όπως και πέρυσι, η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2023 είναι η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ γυναικών κωφών.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
-Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχτηκε ξανά, όπως και το 2022, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος 2023 και «ασημένιος» το 2022, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι και κορυφαίος άλτης του κόσμου είχε μπει στις καρδιές των Ελλήνων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
-Κορυφαία αθλήτρια για το 2023 αναδείχθηκε, όπως και το 2022, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στα 35 χλμ. βάδην ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της Ελληνίδας βαδίστριας μέσα στο 2023.
-Κορυφαία ομάδα για το 2023 αναδείχτηκε η Εθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών, όπως και πέρυσι (2022), αλλά και πρόπερσι (2021). Φέτος, τα τρομερά «μωρά» του Θοδωρή Βλάχου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Έφτασαν μία ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, αλλά ηττήθηκαν με 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον τελικό.
-Στον Θοδωρή Βλάχο κατέληξε ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς. Όπως και το 2021..., έτσι και το 2023, οι αθλητικοί δημοσιογράφοι ψήφισαν κορυφαίο προπονητή της χρονιάς τον Θοδωρή Βλάχο. Ο 54χρονος ομοσπονδιακός προπονητής οδήγησε την Εθνική Πόλο στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ συγκίνησε με το ήθος που υπέδειξε μετά τον χαμένο τελικό (14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία). Λίγο μετά το φινάλε του τελικού, ο Θοδωρής Βλάχος εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος και απογοητευμένος, ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο για την απόφασή του να πάρει τάιμ άουτ 37’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 10-10 και την Ελλάδα να έχει παίκτη παραπάνω.
-Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας: Για δεύτερη φορά ο τίτλος του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία κατέληξε στον Αθανάσιο Γκαβέλα.
-Ο τίτλος της Κορυφαίας Αθλήτριας με Αναπηρία κατέληξε στη Θεοδώρα Πασχαλίδου: Η Ελληνίδα τζουντόκα το 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρα-αθλημάτων, στα -70 κ. J1, στο Ρότερνταμ.
-Η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2023 είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΦΩΝ: «Back to Back» τίτλους ως η κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία κέρδισε η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ γυναικών κωφών.

 

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Στη «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ, τιμήθηκε και ο Νίκος Γκάλης για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία, δόθηκε έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς στον Αντώνη Αντωνιάδη (σ.σ. η απονομή έγινε από τον συμπαίκτη του Μίμη Δομάζο), ο οποίος αναδείχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είχε σημαντική συμβολή στους «πράσινους» μέχρι τον τελικό του 1971 ενάντια στον Άγιαξ, ενώ αξέχαστη θα μείνει και η πρώτη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την ίδια σεζόν, πετυχαίνοντας δέκα γκολ.
Ο Αντώνης Αντωνιάδης όπως νικούσε στους αγωνιστικούς χώρους...μ έτσι νικά και στη ζωή. Δύο φορές διαγνώστηκε με καρκίνο... και τον νίκησε και τις δύο!
*Ο μικρός φίλαθλος του «Δικεφάλου του Βορρά» Γιάννης Παπαστεφανάκης ανακηρύχτηκε «Πρεσβευτής Φιλίας» του ΠΣΑΤ για το 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass