ΑΕΛ...ούγεννα στην κορυφή

Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟ 2-0 ΜΕ ΤΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΝΤΡΟΣΟ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2023 11:02

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Καλά Χριστούγεννα ή για την ακρίβεια Καλά ΑΕΛ...ούγεννα θα περάσουν οι φίλοι της ΑΕΛ, αφού θα τα περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου επί του Καμπανιακού με 2-0, χάρη στα γκολ του Κώστα Παπαγεωργίου (65’) και Πεντρόσο (79’).


Η λαρισινή ομάδα πέτυχε μια ακόμα νίκη, παραμένοντας αήττητη επί των ημερών Δερμιτζάκη (έντεκα επίσημα παιχνίδια) παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ειδικά στο δεύτερο μέρος παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και τον άσχημο αγωνιστικό χώρο. Και ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους Λαρισαίους φιλάθλους που πήγαν στη Χαλάστρα την έδρα των αντιπάλων και ανάμεσά τους ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος (πλέον αυτό δεν αποτελεί είδηση... γιατί κάνει αυτό που έκανε τόσα χρόνια).
Η επιτυχία των «βυσσινί» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, όπως και η επιβράβευση με εορταστική άδεια τεσσάρων ημερών από τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη (23-26 Δεκεμβρίου).
Η ΑΕΛ φέτος με τη λήξη του πρώτου γύρου κρατάει την τύχη της ανόδου στα...πόδια των ποδοσφαιριστών, που καλούνται κυρίως στα ντέρμπι με τον Λεβαδειακό να τα δώσουν όλα ώστε να έρθει η πολυπόθητη άνοδος, κάνοντας πραγματικότητα το χθεσινό σύνθημα των ηρωικών φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Καμπανιακού που φώναζαν «Ξαναρχόμαστε».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής ξεκίνησε με το γνωστό 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδη, Στάμου (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Πλέγα, Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα και στην επίθεση τους: Κοσσονού, Πεντρόσο, Μαυριά.
Ο Καμπανιακός απείλησε στην αρχή με σουτ του Μάνιου στο 3’ αλλά με διπλή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα ο Σουλούκος.
Στη συνέχεια φάνηκε το πάθος των παικτών για νίκη της ΑΕΛ και μόλις στο 5’ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν σε σέντρα από αριστερά του Μαϊδανού, ο Πεντρόσο έπιασε κεφαλιά που έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι «βυσσινί» δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να απειλούν, αλλά ο Κασαπίδης είχε καλά αντανακλαστικά στα σουτ των Μαυριά (10’ ), Κοσσονού (25’), Αντράντα (36’), αλλά και τον Λαγωνίδη που απέκρουσε πάνω στην εστία κεφαλιά του Στάμου (28’).
Στο δεύτερο μέρος μετά το σουτ του Πλέγα (κόντρα σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ) στο 63’ ήρθε το γκολ όταν ο Καλουτσικίδης συνδυάζεται υπέροχα με τον Πεντρόσο, κάνει σέντρα από δεξιά στον Κ. Παπαγεωργίου που ελίσσεται και κάνει το 0-1 με σουτ στη δεξιά γωνία του Κασαπίδη.
Λίγο αργότερα στο 79’ η ΑΕΛ κάνει το 0-2 όταν από μπαλιά του Όγκμποε στον Κώστα Παπαγεωργίου αυτός σουτάρει, αποκρούει ο Κασαπίδης και ο Πεντρόσο από κοντά με κεφαλιά διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Καμπανιακός (Γιώργος Αμανατίδης): Κασαπίδης, Προσκυνητόπουλος, Μπούσης, Λαγωνίδης, Ταΐρης (46’ Έππας), Σαρβανίδης, Ν. Καθάριος, Ζαννάκης, Γαρύφαλος, Μάνιος, Γιουκούδης.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου (57’ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού (80’ Παπαδόπουλος), Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα (68’ Θωμαΐδης), Μαυριάς (57’ Ογκμπόε), Πεντρόσο (80’ Νίνο).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Καμπανιακός-ΑΕΛ 0-2
ΣΗΜΕΡΑ
13:00, Αιολικός-Κοζάνη
14:00, ΑΕΚ B’-Αναγέννηση Καρδίτσας
ΑΥΡΙΟ
14:00, ΠΟΤ Ηρακλής-Μακεδονικός
15:00, Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β’
Ρεπό: Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΛ    27
2. Λεβαδειακός    26*
3. Μακεδονικός    20
4. Νίκη Βόλου    18*
5. Αναγέννηση Καρδίτσας    14
———————————————
6. ΑΕΚ Β’    14
7. Κοζάνη    14
8. ΠΟΤ Ηρακλής    13
9. ΠΑΟΚ Β’    13
10. Αιολικός    12
11. Καμπανιακός    9
———————————————
12. Απόλλων Πόντου    8
* Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους
Θέσεις 1-5    Play off
Θέσεις 6-11    Play out
Θέση 12η    Απευθείας Υποβιβασμός
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κοζάνη-Λεβαδειακός
Μακεδονικός-Αιολικός
ΑΕΛ-ΑΕΚ Β’
Καμπανιακός-ΠΑΟΚ Β’
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής
Ρεπό: Απόλλων Πόντου, Νίκη Βόλου

Robas.jpg
 
Ο Ρόβας αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από την ΑΕΛ!
ΠΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από την Καλαμάτα, ο 29χρονος Χρήστος Ρόβας αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από την ΑΕΛ. Ο παίκτης αγωνίζεται στην Καλαμάτα, ενώ πέρυσι έπαιζε στον Αλμωπό Αριδαίας και διακρίνεται για τη δυνατότητα στον σκοράρισμα.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός του Δημήτρη Πανίδη που παίζει στον ΠΑΟΚ Β’, ένας ακόμα παίκτης από τη συγκεκριμένη ομάδα είναι στόχος των «βυσσινί» και αυτός είναι ο 22χρονος Κυριάκος Γιαξής που ήταν πρωταγωνιστής με την ομάδα Κ19 το 2021. Έχει φέτος 10 συμμετοχές και έχει γεννηθεί στις Σέρρες, ενώ σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αποχωρήσεις...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass