Οταν ο Σάσα Ιλιτς ήταν παίκτης της ΑΕΛ…

*ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 17 ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ *ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2023 11:34

Του Σωτ. Κέλλα

Επιστροφή σήμερα ενός φίλου από τα… παλιά όχι στο γνώριμό του Αλκαζάρ, αλλά στο… AEL Fc Arena. Ο λόγος για τον προπονητή του Ατρομήτου Σάσα Ίλιτς που αγωνίστηκε την περίοδο 2008-09 στην ΑΕΛ ως παίκτης (συμπαίκτης με τους Μετίν, Ζουράφσκι, Σολάνο, Κοτσόλη, Νταμπίζα, Βενετίδη, Πάρα, Ιγγλέσιας και άλλους) για 17 παιχνίδια, πετυχαίνοντας και ένα τέρμα.
Προπονητής τότε στην ΑΕΛ ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που οδήγησε την ομάδα στην 5η ευρωπαϊκή θέση.


Ο Ίλιτς αποκτήθηκε δανεικός από τη Σάλτσμπουργκ, ενώ υπήρξε η σημαία της Παρτιζάν. Στο Βελιγράδι λατρεύτηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές και δεν είναι τυχαίο ότι η φανέλα του είχε αποσυρθεί από το καλοκαίρι της αποχώρησής του (2005) μέχρι πέρυσι, όποτε οι ιθύνοντες της Παρτιζάν επανέφεραν το νούμερο 22 για χάρη του νέου μεγάλου αστέρα του σέρβικου ποδοσφαίρου, Άντεμ Λάζιτς, που μετεγράφη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπήρξε ο ηγέτης της ομάδας στην κατάκτηση πέντε Πρωταθλημάτων (1997, 1999, 2002, 2003, 2005) και δύο Κυπέλλων Σερβίας (1998, 2001), καταγράφοντας συνεχόμενες σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ, παρότι δεν ήταν φορ περιοχής. Ο Σάσα Ίλιτς ήταν εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Σερβίας, με τα χρώματα της οποίας μέτρησε 41 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ έλαβε μέρος και στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, σκοράροντας, μάλιστα, και στο 3-2 επί της Ακτής Ελεφαντοστού.
Η υποδοχή του όταν ήρθε στη Λάρισα ήταν θερμή και μεσολαβητής στην απόκτησή του ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς.
Είχε πει τότε (το δημοσιεύουμε από τις δηλώσεις του όπως γράφτηκαν στην «Ελευθερία»): «Είχαν προηγηθεί πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Ήταν γενικά δύσκολο να απεμπλακώ από τη Σάλτσμπουργκ, αλλά η ΑΕΛ έδωσε τα πάντα για να έρθω. Ήταν η καλύτερη επιλογή να έρθω εδώ, η Λάρισα είναι σημαντική δύναμη στην Ελλάδα.
Θα δώσω τα πάντα στους επόμενους μήνες που θα βρίσκομαι εδώ, αφού ξέρω πως οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ εκδηλωτικοί και απαιτητικοί».
Όσον αφορά το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σημείωσε τα εξής: «Είχα και άλλη μια πρόταση από ομάδα, όμως αυτή της Λάρισας ήταν η καλύτερη. Γενικά η Σάλτσμπουργκ δεν ήθελε να με δώσει δανεικό περισσότερο από έξι μήνες, όμως η ομάδα έκανε όλες τις ενέργειες ώστε τελικά να επιτευχθεί η μεταγραφή μου».
Προτού έρθει ο Ίλιτς, μίλησε με τον Βλάνταν Ίβιτς, όπως αποκάλυψε, για να πάρει τη γνώμη του.
«Μίλησα με τον Ίβιτς και μου είπε τα καλύτερα για την ΑΕΛ. Ήμασταν και συμπαίκτες στην Παρτιζάν επί σχεδόν μια δεκαετία. Ξέρω ότι έχω να αγωνιστώ σε επίσημο αγώνα εδώ και τρεις μήνες, όμως είμαι σε καλή κατάσταση, αφού όλο αυτό το διάστημα προπονούμουν κανονικά».
Ο 46χρονος, πλέον, προπονητής έχει αγωνιστεί ακόμα σε Γαλατά Σαράι και Θέλτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass