ΝΙΚΗσε δίκαια η ΑΕΛ με 1-0

*Και συνεχίζει την καταδίωξη του Λεβαδειακού* Μία φάση στο τέλος του πρώτου μέρους θυμίζει το «μάδημα της μαργαρίτας», αφού κανείς δεν ξέρει αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του Σουλούκου * Τι είπαν για την επίμαχη φάση Ελευθερόπουλος και Δερμιτζάκης

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2023 12:15

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Φωτ.: Κων. Τσάντζιος


ΝΙΚΗσε χθες η ΑΕΛ στο Ael Fc Arena τη Νίκη Βόλου με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κώστα Παπαγεωργίου στο 81’ που μπήκε ως αλλαγή στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 και συνεχίζει την καταδίωξη του Λεβαδειακού, όπου με το κλείσιμο του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες πιθανόν να έχουν δύο βαθμούς διαφορά. Η ΑΕΛ παίζει στην αυλαία του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα Πόντου και ο Λεβαδειακός έχει ρεπό… Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει το…2024.
Βέβαια η νέα διαμάχη μεταξύ Λάρισας και Βόλου (έχει προϊστορία 100 ετών και βάλε…) ξέσπασε στο 45’+2’ όταν ο Κάσσος έκανε κεφαλιά και ο Σουλούκος απέκρουσε, αλλά αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι θυμίζει το αποτέλεσμά της το… «μάδημα της μαργαρίτας», το πλαταγώνιο όπως έλεγαν στην αρχαιότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά… Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου Ελευθερόπουλος είπε ότι πέρασε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το τέλος του αγώνα δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΛ Δερμιτζάκης είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στους διαιτητές και είδε ότι ο βοηθός ήταν στην ίδια ευθεία (πάντως και αυτός έκανε δημόσια παράπονα την περασμένη αγωνιστική με τον Λεβαδειακό).
Για τη φάση έβγαλε ανακοίνωση και η Νίκη Βόλου που υποστηρίζει ότι... «Το γκολ του Κάσσου έπρεπε μάλλον να περάσει 3 μέτρα από τη γραμμή κι όχι ένα. Αλήθεια, οι βοηθοί σήμερα γιατί ήρθαν; Μάλλον μόνο για το μεροκάματο διότι δεν είδαμε να παίρνουν κάποια απόφαση ούτε κι όταν η μπάλα έβγαινε πλάγιο άουτ».
Να θυμίσουμε ότι η Νίκη Βόλου είχε βγάλει ανακοίνωση και για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν 1-0, η ΑΕΛ πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, ο κόσμος ζεσταίνεται (χθες βοήθησαν πολύ και οι καιρικές συνθήκες) και συνεχίζεται η κούρσα της ανόδου για δύο… Προσωπική μας άποψη είναι ότι η λαρισινή ομάδα κέρδισε αγωνιστικά βάσει κατοχής μπάλας και ευκαιριών στον αγώνα.
Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν για τους δύο διεκδικητές της ανόδου από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και άλλες παραμέτρους…
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε με το γνωστό 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά), Γιανναράκη, Στάμου (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Πλέγα, Αντράντα, Οτορμίν και στην επίθεση τους Μαυριά (δεξιά), Πεντρόσο, Κοσσονού (αριστερά).
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε και αυτός την ίδια τακτική 4-3-3 και ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αναστασίου (δεξιά), Γρομητσάρη, Στίκα και Κάννο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Κυριακίδη, Παναγιωτίδη και Γαβριηλίδη, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Κρητικός (αριστερά), Ριμπέιρο και Μιράντα (δεξιά).
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ ο Κοσσονού τροφοδοτεί από τα αριστερά τον Πεντρόσο, αλλά το σουτ που κάνει μπλοκάρει ο Γκαραβέλης.
Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κρητικού έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
Οι παίκτες της ΑΕΛ δεν μπορούσαν να μπούνε στη μεγάλη περιοχής της Βολιώτικης ομάδας γι’ αυτό απειλούσαν με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κάτι που έκαναν ο Μαυριάς στο 10’ (μπλόκαρε ο Γκαραβέλης) και ο Κοσσονού στο 21’ (κατέληξε άουτ).
Μόνη αντίδραση για τη Νίκη Βόλου ήταν ένα σώου του Κρητικού στο 23’ που λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε στην αγκαλιά του Σουλούκου.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ ήταν κυρίαρχη, αλλά δεν μπορούσε να πετύχει γκολ. Στο 24’ ο Οτορμίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε απελπιστικά άουτ, την ίδια κατάληξη από την ίδια θέση είχε και ένα σουτ του Πλέγα στο 33’, όπως και ένα σουτ του Μαυριά στο 38’.
Και στο 45’+2 είναι η αμφισβητούμενη φάση του αγώνα όταν σε σέντρα του Κρητικού από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάσσος κάνει κεφαλιά, ο Σουλούκος αποκρούει αρχικά και μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, αλλά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας. Χωρίς VAR κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά…
Στο 45’+4 χτύπημα φάουλ του Οτορμίν από καλή θέση αλλά ο Γκαραβέλης απομακρύνει σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν νωθρό μέχρι που μπήκαν στον αγώνα ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Νίνο και ζωήρεψε ο Όγκμποε.
Για να γίνει η πρώτη φάση έπρεπε να φθάσουμε στο 80’ όταν ένα μακρινό σουτ του Καλουτσικίδη κατέληξε άουτ.
Ίσως ήταν το… μήνυμα για το γκολ που ερχόταν στο 81’ όταν ο Μαυριάς έκανε εκπληκτική πάσα στον Κώστα Παπαγεωργίου που έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας τα τρίτο φετινό τέρμα.
Κάπου εκεί τελείωσαν όλα αφού στο 90’ ένα σουτ του Νίνο έγινε εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου, ενώ στο 90’+5 σε εκτέλεση φάουλ του Μιράντα κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Συμπερασματικά η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια αγωνιστικά, με την ομάδα της Νίκης Βόλου να διαμαρτύρεται ότι πέτυχε τέρμα που κακώς δεν μέτρησε.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μαυριάς με τον Σουλούκο που αν σωστά απέκρουσε στο 45’+2 είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στα μπακ δεν πήγαν καλά Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαϊδανός. Ο Καλουτσικίδης ήταν δραστήριος και μάλλον θα ξεκινήσει με τον Ατρόμητο στο κύπελλο Ελλάδας την ερχόμενη Τετάρτη. Στάμου και Γιανναράκης δεν έχουν μεταξύ τους και την καλύτερη «χημεία» αλλά πήγαν καλά.
Ο Αντράντα καλός όπως και ο μαχητικός Πλέγας. Ο Οτορμίν δυστυχώς δεν μπορεί να βρει «πατήματα» και ο Κώστας Παπαγεωργίους σαφώς καλύτερος (λογικά θα ξεκινήσει με τον Ατρόμητο). Ο Πεντρόσο δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο Κοσσονού έχει κόπωση.
Ο Νίνο με τον Όγκμποε ψάχνουν παιχνίδια. Τέλος έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται ο Μπρού.
Από τη Νίκη Βόλου άρεσαν οι: Γκαραβέλης, Τάσος Κρητικός, Μιράντα, Γρομητσάρης, αλλά και ο Κάσσος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας) είχε μια δύσκολη φάση και αν αποφάσισε σωστά πήγε πολύ καλά έως άριστα. Αν έκανε λάθος τότε… Πάντως χρειαζόταν VAR που δεν υπάρχει στην κατηγορία. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Στίκας, Κάσσος, Κρητικός, Σουλούκος.
Διαμαρτυρίες υπάρχουν από τη Νίκη Βόλου και για τους βοηθούς Νικόλαο Τοροσιάδη, Αργύριο Νταβέλα (Μακεδονίας και οι δύο).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ. (62’ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Γιανναράκης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού (62’ Ογκμπόε), Αντράντα, Οτορμίν (77’ Παπαγεωργίου Κ.), Πεντρόζο (77’ Νίνο), Μαυριάς (85’ Μπρου)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Γρομιτσάρης, Στίκας, Αναστασίου (62’ Νάα), Κυριακίδης, Γαβριηλίδης (82’ Πολίτης), Παναγιωτίδης (73’ Λίταινας), Κρητικός, Μιράντα, Ριμπέιρο (62’ Τζιώρας)
SUPER LEAGUE 2
Αποτελέσματα-βαθμολογίες
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα της 10ης και 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, μαζί με τις βαθμολογίες των δύο ομίλων και τα προγράμματα της επόμενης αγωνιστικής.
Α’ όμιλος
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΟΤ Ηρακλής-Κοζάνη    1-1
ΑΕΚ Β’-Αιολικός    2-1
ΠΑΟΚ Β’-Λεβαδειακός    1-3
ΑΕΛ-Νίκη Βόλου    1-0
Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας    2-1
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Καμπανιακός-Μακεδονικός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    26*
2. ΑΕΛ    21**
3. Μακεδονικός    16**
4. Νίκη Βόλου    15**
5. Κοζάνη    14*
6. Αναγέννηση Καρδίτσας    14**
7. ΠΑΟΚ Β’    13**
8. ΠΟΤ Ηρακλής    12**
9. Αιολικός    11**
10. ΑΕΚ Β’    10**
11. Απόλλων Πόντου    8**
12. Καμπανιακός    6**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους
***Έχουν παιχνίδι λιγότερο ΑΕΚ Β’, Κοζάνη
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αιολικός-ΠΟΤ Ηρακλής
Μακεδονικός-ΑΕΚ Β’
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’
Αναγ. Καρδίτσας-Καμπανιακός
ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου
Ρεπό: Κοζάνη, Λεβαδειακός
Β ΟΜΙΛΟΣ
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα    2-1
Ολυμπιακός Β’-Χανιά    3-0
Καλαμάτα-Παναχαϊκή    1-0
Ηλιούπολη-Αιγάλεω    2-0
Γιούχτας-Ιωνικός    2-2
Τηλυκράτης -Παναθηναϊκός Β’    2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Χανιά    22
2. Καλλιθέα    20
3. Καλαμάτα    19
4. Ηλιούπολη    17
5. Διαγόρας Ρόδου    16
6. Ιωνικός    15
7. Γιούχτας    13
8. Αιγάλεω    8
9. Τηλυκράτης Λευκάδας    10
10. Ολυμπιακός Πειραιώς Β’    7
11. Παναθηναϊκός Β’    6
12. Παναχαϊκή    4
*Στον Ολυμπιακός Β’ έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β’
Ηλιούπολη-Χανιά
Καλλιθέα-Καλαμάτα
Ιωνικός-Αιγάλεω
Παναθηναϊκός Β’-Διαγόρας Ρόδου
Τηλυκράτης Λευκάδας-Γιούχτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass