Ενας αγώνας δρόμου προσφοράς στα παιδιά με χρόνια νοσήματα

*Κ. Αγοραστός: Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν αυτά τα χρόνια

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 13:20

Του Σωτ. Κέλλα
Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Λάρισας σε συνεργασία

με το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας, το Διαχρονικό Μουσείο και άλλους τοπικούς φορείς συνδιοργάνωσαν αγώνες δρόμου με σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» , με δύο διαδρομές 5 χλμ. και 400 μ. και αφετηρία και τερματισμό το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Σκοπός του αγώνα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στις χρόνιες παθήσεις και ιδιαίτερα στις ψυχολογικές και επιτεύχθηκε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.
«Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τρέχουμε και παράλληλα προσφέρουμε στα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια και τρέχουν για καλό σκοπό δείχνοντας μια κοινωνία αλληλέγγυα που σέβεται και ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό της. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω τη χορηγό εταιρεία Exalco που αποτελεί μια αλληλένδετη προστιθέμενη αξία σε αγώνες με κοινωνικό σκοπό» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ η Θεοδώρα Κάλλα, πρόεδρος του τοπικού Ομίλου για την Unesco ν. Λάρισας επισήμανε ότι “σήμερα οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν σε έναν ξεχωριστό αγώνα. Στείλαμε ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί είμαστε εδώ στηρίζουμε, είμαστε μια ανοιχτή αγκαλιά για αυτά τα παιδιά, τους δίνουμε την ελπίδα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι ήρωες της καθημερινής ζωής, μας διδάσκουν τις αξίες της ζωής και εμείς γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι».
Από πλευράς του ο Γρηγόρης Βλαχάκης, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είπε πως μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας λέγοντας: “Για μας είναι πολύ σημαντικό που η πόλη και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τις προσπάθειες των επιστημόνων της ψυχικής υγείας”.
Τέλος ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές είπε ότι ο αγώνας αυτός είναι… «ζέσταμα» για τον ημιμαραθώνιο Τυρνάβου-Λάρισας «Στ. Καντώνιας» που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.
5 ΧΛΜ. ΑΝΔΡΩΝ
1) Αθανάσιος Ευαγγέλου
2) Απόστολος Κουτσουμπές
3) Γεώργιος Χατζηγιάννης (ΣΜΝ Λάρισας)
5 ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1) Ελένη Οικονόμου (Πελασγός)
2) Μαρία Κουματζέλη (Ανεξάρτητη)
3) Μαρία Παπαδημητρίου (ΣΜΝ Λάρισας)
ΑΝΔΡΕΣ-30
1) Φίλιππος Μέρμηγκας
2) Αλέξανδρος-Ιωάννης Δαλακούρας
3) Λάμπρος Τσιουμάρας
ΑΝΔΡΕΣ 31-40
1) Ιωάννης Ρουπέλας
2) Γιώργος Κόγιος (Δρομείς Υγείας ΔΕσκάτης)
3) Μιλτιάδης Μπισμπιγιάννης
ΑΝΔΡΕΣ 41-50
1) Ιωάννης Ταμπόσης (Δρομείς Τυρνάβου)
2) Μάριος Παπαγιάννης
3) Χρυσαβαλάντης Μπέσιος (ΣΜΝ Λάρισας)
ΑΝΔΡΕΣ 51-60
1) Χρήστος Χρήστου (Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας)
2) Αναστάσιος Φουτζόπουλος (Running Team Φάρσαλα)
3) Ιωάννης Τσιανογιάννης
ΑΝΔΡΕΣ 61-70
1) Κώστας Κυριαζής (Κένταυρος Βόλου)
2) Κλεάνθης Κουματζέλης (ΣΜΝ Λάρισας)
3) Λέανδρος Κακαδιάρης (Δρομείς Τυρνάβου)
ΑΝΔΡΕΣ +71
1) Στέργιος Λάππας
2) Ανάργυρος Ζαφειρίου(Κένταυρος Βόλου)
3) Σταύρος Βασιλειάδης
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΩΣ 30
1) Μαρία Δαλακούρα (JOIST)
2) Μαρία Γκουντοπούλου
3) Αθανασία Αντωνίου
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 31-40
1) Τριανταφυλλιά Τσαπανίκα
2) Φανή Παγουνοπούλου
3) Ευανθία Γαλάνη (Δρομείς ΓΣ Δεσκάτης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 41-50
1) Βασιλική Καραπέτσα
2) Ξένια Ζαβράκα
3) Μαριάνθη Μποίκου
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 51+
1) Αικατερίνη Σακελλαρίου
2) Μαρία Παπασταικούδη
3) Θεοδώρα Ζερδαλή (Σ.Δ. Φαλάνης)
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους οι: Κώστας Αγοραστός (περιφερειάρχης Θεσσαλίας), Αναστασίου Μιχάλης, Κοσμάς Γιαννακόπουλος (αντιδήμαρχοι) , Θόδωρος Καφφές (δημοτικός σύμβουλος), Γρηγόρης Βλαχάκης (διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας), Θοδώρα Κάλλα (πρόεδρος UNESCO ν. Λάρισας), Ηλίας Καφφές (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας), Αγγελική Ευαγγελίδη (διοικητής Τροχαίας Λάρισας), Γιάννης Κουρδής (τέως πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας), Γιώργος Κωνστάντος (Β αντιπρόεδρος UNESCO ν. Λάρισας), Αθανασία Αποστολοπούλου (έφορος δημοσίων σχέσεων UNESCO ν. Λάρισας), Θανάσης Κακαδιάρης (πρόεδρος ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας), Χριστίνα Βακάλη (γενική διευθύντρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας), Δημήτρης Αδάμος (εκπρόσωπος σχολικής επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων), Στέλιος Μπατζιόλας (πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ) και Ευρυδίκη Γούλα (νεοκλεγείσα δημοτική σύμβουλος).
Χορηγός του αγώνα ήταν η Exalco (με το τεράστιο έργο στον τομέα κοινωνικής ευθύνης) και υποστηρικτές οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Ζυμώσεις Πουρνάρα, Ντόντος τυροκομεία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass