ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ:

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, οι πιο ευρωπαϊκοί αγώνες στην ιστορία

Δημοσίευση: 25 Νοε 2023 9:59

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες των Παρισίων θα είναι μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τα σύμβολα και τις αξίες να λειτουργήσουν ως φορέας των ολυμπιακών αξιών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.


Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, το «Paris 2024» θα είναι οι πρώτοι αγώνες στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία και θα ακολουθήσoυν οι Ολυμπιακοί «Milano Cortina 2026» και οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες.
«Οι προτεραιότητες του «Paris 2024» για την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη, την καινοτομία και τo περιβάλλον είναι πολύ συνεπείς με τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αθλητισμού», προσέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
Τέλος, όπως είπε ο κ. Σχοινάς, θα διοργανωθεί το ετήσιο αθλητικό φόρουμ της ΕΕ 100 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων και συγκεκριμένα 16 - 17 Απριλίου.

 

«ΚΛΕΙΝΕΙ» Ο ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ
Ο Σηκουάνας -όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στη Γαλλία- θα παραμείνει κλειστός για «περίπου επτά ημέρες» πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου 2024, που θα γίνει, για πρώτη φορά έξω από στάδιο.
Αυτό το κλείσιμο αποφασίστηκε «για λόγους ασφαλείας». Σχεδόν 300 πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρα διέρχονται καθημερινά από την πρωτεύουσα, χωρίς να υπολογίζονται οι θαλάσσιες μεταφορές, με σημαντική κίνηση σιτηρών.
Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν να συζητούν «με τους διάφορους κλάδους προκειμένου να βρουν λύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους», αναφέρθηκε σχετικά.
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Παρισιού, αλλά η περίμετρος του κλεισίματος του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Το κλείσιμο θα πρέπει ειδικότερα να χρησιμοποιηθεί για τις τελευταίες πρόβες της τελετής αλλά και για την εγκατάσταση των κερκίδων που θα φιλοξενήσουν τους 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, σύμφωνα με αυτή την πηγή.
Προς το παρόν, ο αριθμός των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την τελετή στις ψηλές όχθες του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Αν και ο αριθμός των 400.000 κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, θα μπορούσε ωστόσο να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, σύμφωνα με διάφορες πηγές.
Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουεντά-Καστερά διαβεβαίωσε στις 26 Οκτωβρίου το BFM TV ότι οι «απαντήσεις» στο θέμα των θεατών που θα βρεθούν στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα θα πρέπει να δοθούν «τον Νοέμβριο».
Το κομμάτι του Σηκουάνα που διασχίζει το Ολυμπιακό χωριό στο Σεντ Ντενί θα κλείσει επίσης, αλλά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass