Εθνική για… EURO 2024

*ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (2-2)

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 10:05

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε η Εθνική μας τους αγώνες της στον 2ο προκριματικό Όμιλο του EURO 2024, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για την Ελλάδα σκόραραν οι Μπακασέτας (56’) και Ιωαννίδης (61’), ενώ τα τέρματα των «τρικολόρ» πέτυχαν οι Κόλο Μουανί (44’) και Φοφανά (74’). Έτσι, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση με 13 βαθμούς και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα play off του Μαρτίου. Η Γαλλία και η Ολλανδία πέρασαν απευθείας στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.


Οι «τρικολόρ» είχαν ένα δοκάρι με τον Γκριζμάν το 33’ και άνοιξαν το σκορ με τον Κόλο Μουανί στο 44’. Ο επιθετικός της Παρί, μετά από συνδυασμό με τον Ζιρού, «κεραυνοβόλησε» από πολύ δύσκολη γωνία τον Βλαχοδήμο και έγραψε το 0-1 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου.
Στο 56’ από λάθος του Λούκα Ερναντέζ οι παίκτες μας «πάτησαν» με αξιώσεις την περιοχή και μετά από διαδοχικά σουτ η μπάλα έφτασε στον Τάσο Μπακασέτα. Με ασύλληπτο απευθείας σουτ, ο αρχηγός της Εθνικής σημείωσε ένα υπέροχο γκολ και έφερε το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά αργότερα (61’), ο Γιαννούλης πραγματοποίησε επέλαση από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πέτυχε το 2-1 σε μια εκπληκτική ελληνική ανατροπή.
Στο 74’ σε «φωτοβολίδα» του Φοφανά η μπάλα έφυγε με απίστευτη ταχύτητα και «καρφώθηκε» στα δίχτυα του Βλαχοδήμου και στο 90’ σε προσπάθεια του Κομάν η μπάλα βρήκε στον Ζέκα και στη συνέχεια χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια, αλλά δεν πέρασε τη γραμμή! Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κράτησε την ισοπαλία, καθώς απέκρουσε το σουτ του Μπαπέ τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα δοκάρι και έξω!
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία).
Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Ρέτσος - Ντεμπελέ, Φοφανά.
ΕΛΛΑΔΑ (Ζεράρ Νους*): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85’ Σάλιακας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (86’ Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77’ Ζέκα), Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης).
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Σαμπά, Κουντέ (64’ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85’ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64’ Κομάν), Κολό Μουανί (64’ Μπαπέ), Ζιρού (70’ Τιράμ).
* Λόγω τιμωρίας του Γκας Πογέτ, στον πάγκο της ελληνικής ομάδας βρέθηκε ο βοηθός του Ζεράρ Νους.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ελλάδα - Γαλλία 2-2
Γιβραλτάρ - Ολλανδία 0-6
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γαλλία 22
Ολλανδία 18
Ελλάδα 13
Ιρλανδία 6
Γιβραλτάρ 0

Tο Καζακστaν αντiπαλος της Ελλaδας
Η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην «OPAP Arena» στις 21 Μαρτίου 2024 κι εφόσον προκριθεί, θα παίξει στον τελικό των play off στις 26 Μαρτίου με τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Γεωργίας και Λουξεμβούργου, με έπαθλο μία θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass