ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΗΣ:

Καλύτερα κατεδάφιση του Κλειστού Αλκαζάρ!

*ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ *ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 12:28

Του Σωτ. Κέλλα

«Το Κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ παρουσιάζει γενικευμένες αστοχίες γιατί η οροφή του είναι με μεταλλική κατασκευή. Τέτοιες κατασκευές έχουν καταργηθεί εδώ και είκοσι χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, πιο κοστοβόρα διαδικασία θα ήταν να γίνει η επισκευή (παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει να είναι σε καλή κατάσταση) απ’ ό,τι η κατασκευή ενός νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στον χώρο του Αλκαζάρ. Ίσως είναι μια ευκαιρία να κατασκευαστεί ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο που θα το απολαμβάνει η αθλούμενη νεολαία της Λάρισας και όχι μόνο. Συνδεδεμένο με τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνει ακόμα καλύτερο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αλκαζάρ». Αυτά τόνισε μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συζήτησης και για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις τονίστηκε αρχικά ότι οι έλεγχοι έγιναν βάσει ενός έργου που δημοπρατήθηκε από τη ΓΓΑ πριν δύο χρόνια με στόχο να είναι ασφαλείς όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και αποτελεί μια δυσάρεστη προσωρινή εξέλιξη.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κρίση μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία και οι εγκαταστάσεις να αναμορφωθούν και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια «ζωής».
Επισήμανε επίσης ότι άμεσος στόχος είναι να έρθουν κλιμάκια από τη ΓΓΑ και να κάνουν πιο ειδικευμένους ελέγχους στο πρότυπα της ΓΓΑ.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι η μικρή πισίνα έχει πιθανότητες να λειτουργήσει, αφού η οροφή του κολυμβητηρίου είναι στατικά επαρκής έστω και οριακά, ενώ τα αποδυτήρια δεν βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες όπως για τους υπόλοιπους κολυμβητές που χρησιμοποιούν τη μεγάλη πισίνα.
Χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει αφού εξαρτάται από τις υπηρεσίες αποκλειστικά από τη ΓΓΑ όπως και όλες οι εργολαβίες που ελπίζει να είναι γρήγορα παραδοτέες.
Σχετικά με το Αλκαζάρ, ο Γιάννης Κουρδής τόνισε: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι κατάλληλος, αλλά το πρόβλημα της στατικής επάρκειας είναι στις κερκίδες. Για να χρησιμοποιηθεί ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να υπάρξουν αποδυτήρια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοντέινερ ή χώροι του προπονητηρίου Αλκαζάρ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γίνουν αγώνες, χωρίς θεατές βέβαια».
«Τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμα τα συστήματα πυρασφάλειας στο Κλειστά του Αγίου Θωμά και της Νεάπολης» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κουρδής, κάτι που σημαίνει ότι τότε επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα συγκεκριμένα γήπεδα.
Τέλος, θα γίνει διερεύνηση για το αν μπορεί να λειτουργήσει το προπονητήριο στίβου κάτω από τις κερκίδες του Αλκαζάρ γιατί πάνω απ’ αυτό υπάρχει ταράτσα και όχι κερκίδες.
Πάντως, η χθεσινή αναστολή της λειτουργίας του Κλειστού του Αλκαζάρ (είχε γίνει από 31 Αυγούστου), του κλειστού κολυμβητηρίου και του γηπέδου Αλκαζάρ (το ταρτάν για τους αθλητές στίβου συνεχίζει να λειτουργεί) ήταν κάτι που στεναχώρησε την αθλούμενη νεολαία, που ελπίζει να επιστρέψουν ασφαλείς μόλις γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass