ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΜΠΟΛΔΑΚΗΣ:

Η έκπληξη του Μακεδονικού...

*Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΣΚΑΟΥΤΙΓΚ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2023 12:20

Το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ΑΕΛ-Μακεδονικού (1-1) έχει τελειώσει και πριν καλά-καλά πάνε οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα Τύπου, τους περίμενε ο προπονητής της ομάδας του Μακεδονικού Στέλιος Μαλεζάς και ο σκόρερ Κωνσταντίνος Τσαμούρης (απόλυτος σεβασμός του χρόνου των εκπροσώπων των ΜΜΕ, κάτι που λείπει πολλές φορές, αφού στη Λάρισα υπήρξε και ωριαία καθυστέρηση κάποιες εποχές).


Ένα νέο παιδί ξαφνικά ρωτάει να αρχίσουμε, ευγενής, προσιτός, ρωτάει αν θέλει κάποιος στοιχεία και για την ανάλυση του αγώνα… Σηκώνεται, κάθεται δίπλα στους συνεντευξιαζόμενους και εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του με τέλεια άρθρωση και ομιλία…
Ο λόγος για τον Νίκο Γιαμπολδάκη, που τελικά, όπως πληροφορηθήκαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο… Μόλις 25 χρονών, πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και την ανάλυση ποδοσφαίρου.
Το νεαρό της ηλικίας του άρεσε, αλλά το βιογραφικό του εντυπωσιάζει ακόμα πιο πολύ…
Θρασύτατος, αφού σε ηλικία 17 χρονών ως φοιτητής Νομικής δεν διστάζει να τα βάλει με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κοινοποιώντας την επιστολή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέροντας, με αγανάκτηση, χαρακτηριστικά, με αφορμή την έλλειψη δρομολογίων: «Κάτοικος Άνω Πόλης, που για να μεταφερθεί από και προς το Πανεπιστήμιο χρειάζεται καθημερινά 1,20€, αφού δεν βολεύει καμία γραμμή, αλλά θα προτιμούσε να τα δώσει σε μια ζητιάνα να πάρει γάλα στο παιδί της, παρά σε σένα για να θρέψεις το δικό σου».
Το ταξίδι του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε όταν το 2015... αυτοπροτάθηκε στο liverpoolfans.gr για να καταγράψει μια άποψη που δεν είχε διαβάσει πουθενά και ήθελε πολύ να την πει. Αν δεν υπήρχε η Λίβερπουλ, θα την έφτιαχνε ο ίδιος για να την υποστηρίζει. Η αγάπη του για το επάγγελμα, το ποδόσφαιρο και την τακτική, του επιτρέπει να μη βαριέται ποτέ τη δουλειά. Πιστεύει πολύ σοβαρά πως πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που παίζεται στην τηλεόραση, είναι κάτι που παίζεται στους υπολογιστές αναλυτών και προπονητών. Έχει εργαστεί στο epsm24.gr, στο SDNA.gr, στο makedonikos.gr και είναι περήφανο μέλος στο ερασιτεχνικό -από επιλογή- και ανεξάρτητο liverpoolfans.gr.
Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1998, εργάστηκε στον Λεβαδειακό σε ηλικία μόλις 20 ετών με παρότρυνση του Λαρισαίου (Αγιώτη για την ακρίβεια) πρώην τεχνικού της ΑΕΛ Σωτήρη Αντωνίου (αναδείχθηκαν τότε ο Φώτης Γιαννιώτης), ενώ όταν ρωτήσαμε ποιο είναι το ακριβές αντικείμενό του στον Μακεδονικό, μας απάντησε: «Ανάλυση αγώνα, σκάουτιγκ, Γραφείο Τύπου και υπεύθυνος των social media».
Κάνει πολλά και τελικά αποδεικνύεται πως η νέα γενιά είναι πιο μορφωμένη, ικανή να κάνει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό, ξεπερνώντας τον όρο εξειδίκευση που υπήρχε προ εικοσαετίας. Άλλωστε, όπως γράφει και ο ίδιος… «Πώς θα σου φαινόταν αν ένας ιερέας τελούσε μόνον τον Όρθρο ή αν ένα φωτοτυπάδικο είχε ένα φωτοτυπικό ή αν ένα βιβλιοπωλείο πωλούσε 5 τετράδια ή αν ζητούσες καφέ σε καφετέρια και σου απαντούσαν πως δεν κάνουν;».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass