Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2023 12:25

Επιχειρεί «restart» με Τ. Μπεριτζά ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες του μετά το μεγάλο πλήγμα που υπέστη από τις καταστροφικές πλημμύρες, ο Αχιλλέας Φαρσάλων κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ (με 3-0 επί του Φαλανιακού) και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

mperitzastasos23-750x461.jpg


Η ομάδα έμεινε για περίπου έναν μήνα χωρίς προπονήσεις, χωρίς γήπεδο και αποδυτήρια (χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο Αμπελιάς), ωστόσο παλεύει με νύχια και με δόντια για να επανέλθει στην κανονικότητα.
Στην προσπάθεια αυτή η διοίκηση του συλλόγου επιχειρεί «restart» με τον Τάσο Μπεριτζά πλέον στον πάγκο του. Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε χθες με τους «κιτρινόμαυρους», αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Μπουκουβάλα και από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.
«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε καλό υλικό. Ο Αχιλλέας θα βρει ξανά τα πατήματά του. Καταφέραμε να σπάσουμε το ρόδι και να πάρουμε την πρώτη νίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Κρατάμε τους 3 βαθμούς. Περισσότερο η νίκη αυτή ήταν για την ψυχολογία των παικτών μας. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έδειξε ότι έκανε ένα βήμα μπροστά, αλλά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα» επισήμανε από την πλευρά της διοίκησης ο Χρήστος Τσαπραΐλης.

 

benetis.jpg

Δείχνουν τον δρόμο...

Δύο ομάδες που έχουν πολλά κοινά στοιχεία όχι μόνο επειδή προέρχονται από τη Super League 2, αλλά και γιατί αποφάσισαν να στηριχτούν εξ ολοκλήρου στα παιδιά των ακαδημιών τους, δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον. Οι νεαροί άσοι του Απόλλωνα Λάρισας και του Ηρακλή Λάρισας κερδίζουν όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία στο φετινό Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, προσδιορίζοντας το πραγματικό στίγμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της φιλοσοφίας που πρέπει να υπηρετεί.
Το έργο για τους προπονητές Τάσο Βενέτη και Θάνο Τριανταφυλλόπουλο (και τους συνεργάτες τους) είναι πολύ δύσκολο, αλλά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν και δίνουν υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια.

 

zivgas.jpg

«Ηταν μία τεράστια νίκη, αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Παρά το «στραβοπάτημα» της πρεμιέρας, η Ανθούπολη κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΛ μετά τη νίκη της με 2-0 στο ντέρμπι με τον Π.Ο.Ε.
Επιπλέον, είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία με μηδέν παθητικό (δεν έχει δεχτεί ακόμη γκολ).
«Ήταν μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Τα παιδιά είχαν θέληση, αυταπάρνηση και πειθαρχία. Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια κερδίσαμε. Ελέγχαμε το παιχνίδι και δείξαμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες και ότι διαθέτουμε αξιόμαχο και αξιόλογο σύνολο» επισήμανε ο τεχνικός της Ανθούπολης Μιχάλης Ζιώγας, σχολιάζοντας την τελευταία επιτυχία της ομάδας του και πρόσθεσε τα εξής:
«Δεν πρέπει, όμως, να εφησυχάσουμε. Ήταν μία νίκη και τίποτε άλλο. Πανηγυρίζεις μέχρι τη Δευτέρα και την Τρίτη επιστρέφεις στη σκληρή δουλειά. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε ότι επειδή κερδίσαμε ένα ντέρμπι πλησιάσαμε τον στόχο μας. Το Πρωτάθλημα τώρα ξεκίνησε.
Η Ανθούπολη είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα και εκπροσωπεί μία τεράστια συνοικία της Λάρισας. Βάλαμε πέρυσι τις βάσεις, αλλά φέτος το Πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικό. Συμμετέχουν ιστορικοί και μεγάλοι σύλλογοι, ομάδες που προέρχονται από τη Super League 2 και τη Γ’ Εθνική και θα είναι το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών. Γι’ αυτό θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

 

xronis.jpg

Το απόλυτο της... προσωρινής έδρας

Παρά τα τεράστια προβλήματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πλημμύρα, ο Σμόλικας Φαλάνης, αν και αναγκασμένος να αγωνίζεται στη Γιάννουλη μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στη φυσική του έδρα, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο μέχρι τώρα. Οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο της... προσωρινής έδρας στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.
«Σε ένα γήπεδο που δεν είναι γνώριμο για την ομάδα και το οποίο αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ως έδρα τα παιδιά προσαρμόστηκαν γρήγορα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο της ομάδας» επισήμανε ο τεχνικός των «πρασίνων» Νίκος Χρόνης και πρόσθεσε ότι:
«Το οικογενειακό κλίμα, η συμμετοχή και η συνέπεια στις προπονήσεις ήταν τα στοιχειά που μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να παρουσιάσουμε αυτήν την εικόνα. Βλέπουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε εάν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό».

 ziogas.jpg

Κερδίζει έδαφος ο Θάνος Ζιώγας
*Αναρριχηθηκε στη 2η θεση του πινακα των σκορερ

Ο Κώστας Τσιάκος, αν και δεν βρήκε δίχτυα αυτήν τη φορά, διατηρήθηκε μόνος πρώτος στον πίκανα των σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ με πέντε γκολ. Στη δεύτερη θέση με τρία γκολ αναρριχήθηκε ο 17χρονος επιθετικός του Ηρακλή Λάρισας Θάνος Ζιώγας, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα στη νίκη της ομάδας του με 4-1 επί της Δόξας Αργυροπουλίου και «συγκατοικεί» μαζί με τους Σεμερτζίδη (Οικονόμος), Κουλουκτσή (Συκούριο) και Ιωαννίδη (Φαλανιακός).
Αναλυτικά οι σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές:
5 γκολ: Τσιάκος (Π.Ο.Ε.).
3 γκολ: Σεμερτζίδης (Οικονόμος), Κουλουκτσής (Συκούριο), Ζιώγας (Ηρακλής Λάρ.), Ιωαννίδης (Φαλανιακός).
2 γκολ: Καραμούλας (Π.Ο.Ε.), Κατσαμπέλας, Κωστούλας, Βλαχάκης, Αναγνώστης (Ανθούπολη), Μάντζαρης (Γόννοι), Πλιάγκας, Κώτσιας (Συκούριο), Πράπας (Μαυροβούνι), Γκαλμπογκίνης (Σμόλικας), Πασιάς (Απόλλων Λάρ.), Γαργάλας (Ηρακλής Λάρ.), Παιδής (Αγ. Ανάργυροι)
1 γκολ: Καραγκούνης (Π.Ο.Ε.), Ματούλας, Γανός, Αυλογιάρης, Τσούτσας, Ηλ. Γκαντούνας, Δριστέλας (Οικονόμος), Πανταζής Ηλ., Λάιος, Μούτσα, (Ανθούπολη), Εμμανουήλ (Μαυροβούνι), Παυλίδης, Καμέας, Ζαχαρούλης, Δραγατσίκης (Ηρακλής Λάρ.), Μπουκουβάλας, Χατζηλιώντας, Τσιούτσιας, Τσαπατόρης, Κούρτι (Απόλλων Λάρ.), Γελαλής, Αθανασιάδης, Σερίφης (Γόννοι), Χάμος, Αγγέλης (Συκούριο), Μπακαρτζής, Τζεμολάρι, Περήφανος, Ροκάς (Άγ. Ανάργυροι), Γκανάβας, Μανακούσιος Δ. (Πελασγιώτιδα), Λαβαντσιώτης, Φουκαλάς (Δωτιέας Αγιάς), Κακαβίτσης, Νερπιέτρι, Γκιόνα, Πατσής (Σμόλικας), Κίτσας, Κίτσιος Δ. (Αργυροπούλι), Παπαθανασίου, Τσατσελάρι (Δαμασιακός), Σταμπουλής, Πανταζής, Παπακωνσταντίνου, Ποτόσογλου (Αχιλλέας Φ.), Ζυγούρης, Μήτρος Β., Μήτρος Χρ. (Ιπποκράτης).

 

Τα υπέρ...
-Κέρδισε το πρώτο ντέρμπι κορυφής η Ανθούπολη και ανέβηκε στο «ρετιρέ». Οι «βυσσινί» ξεπέρασαν την ατυχία της πρεμιέρας και βαδίζουν με σταθερά βήματα.
-Δεύτερη νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας με εμφατικό σκορ, ο οποίος εκτός έδρας διατηρεί το απόλυτο, με τα νεαρά παιδιά να βρίσκουν σιγά-σιγά την αυτοπεποίθησή τους.
-Στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας αναρριχήθηκε ο νεανικός Ηρακλής Λάρισας και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
-Πρώτη νίκη για τον πλημμυροπαθή Αχιλλέα Φαρσάλων και ένεση ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια στη διοργάνωση.
-Ο Σμόλικας Φαλάνης δεν πτοείται και με δύο νίκες (και μία άνευ αγώνα) σε τρία παιχνίδια στην προσωρινή του έδρα πραγματοποιεί ικανοποιητικό ξεκίνημα.
-Θετικό πρόσημο για το Μαυροβούνι που έβαλε δύσκολα στον Οικονόμο, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια.

 

...και τα κατά
-Χωρίς νίκη για δεύτερη φορά στην έδρα του παραμένει ο Δωτιέας Αγιάς που έχει «κολλήσει» στις ισοπαλίες.
-Πικρή γεύση άφησε στον Οικονόμο η εντός έδρας ισοπαλία με το Μαυροβούνι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή.
-Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο ντέρμπι κορυφής ο Π.Ο. Ελασσόνας. Όμως, η έλλειψη βοήθειας από τον πάγκο (έγιναν μόνο δύο αναγκαστικές αλλαγές) είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο.
-Αν και οι Αγ. Ανάργυροι ξεκίνησαν με εξαιρετικό τρόπο, η επιστροφή στην έδρα τους δεν ήταν αυτή που ήθελαν. Προηγήθηκαν, αλλά στο τέλος παραχώρησαν ισοπαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass