Με υπογραφή... Κοσσονού

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ ΜΕ 1-0 *ΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΤΟΝ ΩΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2023 12:00

Πέντε μέρες πριν συμπληρώσει το εικοστό έτος της ηλικίας του (γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2003) ο Ιβοριανός Αχμέντ Κοσσονού με ένα δικό του γκολ στο 87’ οδήγησε την ΑΕΛ σε νίκη με 1-0 επί του ΠΟΤ Ηρακλή στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League 2 και επέστρεψε στις επιτυχίες.
Το γεγονός της αναμέτρησης ήταν η παραίτηση του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη (παρότι έκανε νικηφόρα πρεμιέρα…) μετά τη λήξη του αγώνα, αφού ακούστηκαν εναντίον του βαριά συνθήματα από την κερκίδα των οργανωμένων. «Είναι π… του Δερμιτζάκη η μάνα», «Είσαι του Σαββίδη π… Δερμιτζάκη», ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε «Το ένα λάθος μετά το άλλο η ΑΕΛ έχει ιστορία δεν πάει άλλο».


Το οξύμωρο ήταν ότι τα βαριά συνθήματα ακούστηκαν δυο λεπτά πριν πετύχει ο Κοσσονού το γκολ που λύτρωσε τους παίκτες, ενώ στη συνέχεια πήγε και ο Δερμιτζάκης προς τους οργανωμένους για να πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας.
Στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 12 ετών, τη μητέρα του σε ηλικία 35 και δεν ανέχεται να τη βρίζουν αφού μεγάλωσε και αυτός, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήρθε να διχάσει την πόλη.
Η ουσία είναι ότι στην ΑΕΛ δε χάρηκαν τη νίκη αφού αμέσως μετά ήρθε η παραίτηση Δερμιτζάκη, κάτι που αν τελικά πραγματοποιηθεί και μετά το βραδινό ραντεβού του προπονητή με τη διοίκηση τότε θα πρέπει η ΑΕΛ να ψάχνει νέο τεχνικό λίγο πριν το παιχνίδι με τον Αιολικό.
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό η ενδεκάδα είχε …άρωμα Γκουτσίδη, ενώ η κίνηση έκπληξη ήταν να παίξει ο Κοσσονού κυρίως στη μεσαία γραμμή και όχι στα πλάγια. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο που είχε δύο γνώριμους φορ στο λαρισινό κοινό, τον Κριστιάν Κούστα και τον Λαρισαίο Μιχάλη Τσουμάνη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στην παρθενική εμφάνισή του στον πάγκο της ΑΕΛ ο Δερμιτζάκης ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα οι: Καλουτσικίδης (δεξιά), Ηλιάδης, Στάμου (σέντερ μπακ), Μαϊδανός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κ. Παπαγεωργίου, Πλέγας και Αντράντα, ενώ στην επίθεση οι Μαυριάς (δεξιά) ,Όγκμποε, Πεντρόσο (αριστερά).
Ο τεχνικός του Ηρακλή ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε και αυτός με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη, στην άμυνα τους: Χειρίτραντας (δεξιά), Χρουσιέλ, Γκμπενιόν (αριστερά), Βιτλή (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι Δοϊρανλής, Εμπό, Λύγκας, και στην επίθεση οι: Σίλβα, Κούστα, Κουντουριώτης.
Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε στο 6’ από τον Δοϊρανλή έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η απάντηση της λαρισινής ομάδας ήταν στο 22’ όταν το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πλέγα απέκρουσε ο Βελλίδης.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό και ο Μαυριάς στο 35’ είχε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη  λαρισινή ομάδα ήταν στο 45’ όταν από δεξιά ο Πλέγας έκανε σέντρα και ο Πεντρόσο πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει με τα πόδια πάνω στη γραμμή του τέρματος ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής (47’) έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-1 όταν ο Κουντουριώτης κέρδισε διαδοχικές κόντρες, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κούστα μόνος προ του Σουλούκου μέσα στη μικρή περιοχή σημαδεύει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ηρακλής απειλεί με μακρινό σουτ του Σίλβα που μπλοκάρει πάλι ο Σουλούκος.
Αυτές οι δύο φάσεις αφύπνισαν τη λαρισινή ομάδα που απείλησε στο 58’ με μακρινό σουτ του Ηλιάδη που κατέληξε άουτ, ενώ στο 67’ από την ίδια απόσταση επιχείρησε σουτ ο Μαυριάς που μπλόκαρε ο Βελλίδης.
Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε και το σουτ στο 72’ του Αντράντα.
Τελικά στο 87’ έγινε το 1-0 όταν ο Μπρου έδωσε στον Κοσσονού, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ωραίο σουτ νίκησε τον Βελλίδη.
Στο τέλος η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Μπρου στο 90’ από καλή θέση δε νίκησε τον Βελλίδη, ενώ στο 90’+5 το σουτ του αμαρκάριστου Όγκμποε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.
Τελικά το 1-0 έμεινε και η ΑΕΛ παρέμεινε αήττητη στο Ael Fc Arena τη φετινή χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ήταν ο Κοσσονού και ο Σουλούκος για την απόκρουση στο 47’. Καλουτσικίδης και Μαϊδανός σωστά αντικαταστάθηκαν από τους Παπαδόπουλο και Θ. Παπαγεωργίου. Ο Ηλιάδης έκανε ένα λάθος, ενώ σταθερός ο Στάμου στο καλύτερο ίσως παιχνίδι του με την ΑΕΛ.
Ο Πλέγας πολύ καλός όχι όμως ο Κ. Παπαγεωργίου που δικαιούται ένα άσχημο παιχνίδι. Ο Αντράντα μέτριος. Ο Μαυριάς με τον Πεντρόσο πήγαν καλά, ενώ ο Όγκμποε ψάχνει το γκολ.
Από τον Ηρακλή κορυφαίοι οι: Σίλβα, Βελλίδης, Βιτλής, Δοϊρανλής.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79’ Θ Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (66’ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Κ. Παπαγεωργίου (66’ Κοσσονού), Πλέγας, Αντράντα, Μαυριάς (90+1’ Γιανναράκης), Πεντρόσο (79’ Μπρου), Ογκμπόε.
ΠΟΤ Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βιτλής, Χρουσιέλ, Χειρίτραντας, Γκμπενιόν, Δοϊρανδλής, Εμπό (46’ Τόρες), Λύγκας (80’ Γκάγιτς), Σίλβα, Κουντουριώτης (79’ Τσουμάνης), Κούστα (58’ Στοϊσεβιτς).

Σήμερα η οριστική απάντηση Δερμιτζάκη
*ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Σήμερα θα δώσει οριστική απάντηση για το θέμα της παραίτησής του ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι «αποχωρώ και εγώ από την ομάδα και ας ψάξουν Πρόεδρο». Συμπληρώνοντας και πως «αυτοί οι 30 να παρακαλάνε ο Παύλος Δερμιτζάκης να μείνει στην ΑΕΛ».

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass