Αρχίζει το ματς…

*ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ *Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2023 12:45

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας άρχισε. Αύριο Σάββατο, στις 16:30, ένας ολόκληρος νομός μπαίνει στους ρυθμούς της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής. Μια γιορτή, ωστόσο, που ξεκινάει στη σκιά των μεγάλων προβλημάτων που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε τη Λάρισα και τον νομό γενικότερα.
Νέοι και παλιοί, φαβορί και αουτσάιντερ ρίχνονται στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής -ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε ομάδα-, αφού φρόντισαν πρώτα να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το... οπλοστάσιό τους και υπόσχονται πλούσιο θέαμα, αλλά και πολλές συγκινήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής, το ζητούμενο είναι να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αντάξιο της δυναμικής των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου που έχει αποκτήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι: Διοργανώτρια αρχή, διαιτησία, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι.
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και κατά γενική ομολογία θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά των τελευταίων ετών. Όπως όλα δείχνουν αναμένεται μία συναρπαστική μάχη με αμφίρροπη εξέλιξη μέχρι το τέλος.
Ξεκινώντας από τις συμμετοχές, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα συνυπάρξουν πολλά από τα πιο ιστορικά ερασιτεχνικά σωματεία του νομού: Οι Απόλλων Λάρισας και Ηρακλής Λάρισας που προήλθαν από τη Super League 2, οι Π.Ο. Ελασσόνας και Δωτιέας Αγιάς που υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική, οι Αχιλλέας Φαρσάλων, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Φαλανιακός, Κίσσαβος Συκουρίου, Σμόλικας Φαλάνης, Πελασγιώτιδα που συνεχίζουν από πέρυσι, η Ανθούπολη που δείχνει να είναι η ανερχόμενη δύναμη στον χώρο (κερδίζοντας πέρυσι το πρωτάθλημα στον 2ο Όμιλο της Β’ κατηγορίας και μαζί την άνοδο, καταγράφοντας ένα ιστορικών διαστάσεων ρεκόρ), οι Όλυμπος Γόννων και Α.Ο. Μαυροβουνίου που έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στην κατηγορία και κινούνται τα τελευταία χρόνια στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ο Δαμασιακός που παρουσιάζει δείγματα πολύ καλής γραφής, αλλά και οι νεοφώτιστοι (άλλοι επέστρεψαν μετά από μικρό χρονικό διάστημα και άλλοι ύστερα από αρκετά χρόνια) Δόξα Αργυροπουλίου, Ιπποκράτης και Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων. Μοναδική αρνητική εξαίρεση η αποχώρηση του Παναγροτικού Νίκαιας, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα δεν επέτρεψαν στην ομάδα να συνεχίσει την παρουσία της στην κατηγορία.
Ένα γεμάτο πρωτάθλημα με 34 αγωνιστικές, ένας πραγματικός μαραθώνιος που απαιτεί συνεχή προσπάθεια, αποθέματα δύναμης, μεγάλες αντοχές και αποτελεσματικότητα. Αν αναλογιστούμε ότι τουλάχιστον έξι αγωνιστικές θα διεξαχθούν εμβόλιμα (ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί εάν υπάρξουν περαιτέρω αναβολές), τότε ο βαθμός δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.
ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Τι θα γίνει φέτος; Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής που θα διεκδικήσει στη συνέχεια την άνοδο του στη Γ’ εθνική κατηγορία; Από τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας (παρά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την καταστροφική πλημμύρα), αλλά κυρίως από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, τρεις ομάδες δείχνουν να κερδίσουν τον τίτλο του φαβορί. Η Ανθούπολη που «έχτισε» ένα ισχυρό σύνολο με… το βλέμμα στο μέλλον, ο Π.Ο. Ελασσόνας που διαθέτει την εμπειρία και ο οποίος αν και έχασε κάποιες μονάδες κράτησε έναν δυνατό κορμό από την περσινή σεζόν και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που ενισχύθηκε σημαντικά και διαθέτει ένα άκρως ικανό αγωνιστικό σύνολο. Φυσικά, δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στην πορεία.
Σε ό,τι αφορά τη μάχη της σωτηρίας, το γεγονός ότι θα υποβιβαστούν πέντε συνολικά ομάδες (ο Παναγροτικός συν άλλες τέσσερις, ενώ σε περίπτωση υποβιβασμού της Α.Ε. Κιλελέρ, τότε θα υποβιβαστεί ακόμα μία ομάδα) περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Εν αναμονή, λοιπόν, της αυριανής πρεμιέρας, με την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά και να απολαύσουμε ένα συναρπαστικό, ποιοτικό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass