Β. Σπανούλης: Ενα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΝΕΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 9:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Οκτ 2023 12:45

Τόσο ομιλητικός όσο... δεν μας έχει συνηθίσει παρουσιάστηκε ο Βασίλης Σπανούλης, κατά την παρουσίασή του ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Από στρατιώτης... στρατηγός της Εθνικής ομάδας» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Β. Λιόλιος για τον διάδοχο του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε διετές συμβόλαιο, δηλαδή έως και το Ευρωμπάσκετ του 2025. Δίπλα στους Σπανούλη και Λιόλιο στο πάνελ βρέθηκαν, στα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων Δήμος Ντικούδης και ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών Νίκος Ζήσης.
Ο Βασίλης Σπανούλης στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών δήλωσε τα εξής: «Για μένα είναι ονειρική στιγμή, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όταν σε καλεί η πατρίδα σου, πρέπει να ανταποκριθείς και να δώσεις όλο σου το είναι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προκατόχους μου, με τελευταίο τον Δημήτρη Ιτούδη. Σε όσους μόχθησαν για να πετύχει νίκες η Εθνική ομάδα. Όσοι είναι εδώ και όσοι δεν είναι, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της Εθνικής ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Δήμο και τον Νίκο που με εμπιστεύτηκαν.
Η λέξη τιμή είναι λίγη για να περιγράψω αυτά που νιώθω. Η Εθνική ομάδα δεν είναι σύλλογος. Είναι η επίσημη αγαπημένη, που ενέπνεε κόσμο και αυτός είναι ο στόχος μας με τη διοίκηση και όλο το σταφ. Να ξανακάνουμε την ομάδα να νιώσει τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Πάνω από όλα είναι περηφάνια, είναι ανατριχίλα και είναι τιμή. Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να περνάμε στις επόμενες γενιές. Η κληρονομιά μας πρέπει να είναι πως πρέπει να είμαστε μαχητές, γενναίοι και να παλεύουμε για τα όνειρά μας. Ο Έλληνας είναι μαχητής, είναι γενναίος, έχει να τα βάζει με δυνατούς και να κερδίζει. Θέλουμε να κάνουμε ένα σύνολο που θα παλεύει ο ένας για τον άλλο και όχι για τον εαυτό του. Όλοι μας κάναμε πολλές φορές κάτι παραπάνω, για μας, για την ομάδα, για την πατρίδα και αυτούς που παίζουν μπάσκετ. Είναι χρέος μας αυτήν την κληρονομιά να την περάσουμε και στους επόμενους. Είναι χρέος μας να φέρουμε τους επόμενους παίκτες στην Εθνική ομάδα. Μια επιτυχία, μια ενότητα και ένα οικογενειακό κλίμα είναι το πιο σημαντικό για να παίξει κάποιος μπάσκετ και να του δημιουργήσουμε πρότυπα. Δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να είναι αυτή η ομάδα μια ΟΜΑΔΑ, από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών ο Βασίλης Σπανούλης είπε:
-Για το αν σκέφτεται να κάνει ανανέωση στην Εθνική Ομάδα: «Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι δεν έχουμε παίκτες ή σουτέρ. Κι εμείς δεν είχαμε σουτέρ, αλλά βάζαμε τα δύσκολα γιατί τα πιστεύαμε. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν πάρει τίτλους και πρέπει να τα βοηθήσουμε να έχουν ένα σωστό κλίμα για να προσφέρουν στην Εθνική ομάδα. Για μένα δεν υπάρχει ηλικία, όποιος κρίνουμε ότι μπορεί να βοηθήσει θα τον καλέσουμε».
-Για τη δυσκολία της αποστολής του και το επιτελείο του: «Κάποια πράγματα έγιναν σωστά, κάποια έγιναν λάθος. Αυτά που δεν έγιναν σωστά στο παρελθόν, πρέπει να είναι αυτά που θα μας κάνουν καλύτερους στο μέλλον. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Σε μας τους Έλληνες αρέσει ο δύσκολος δρόμος. Πρόθεσή μας είναι να γίνουμε καλύτεροι. Για το επιτελείο έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, το επόμενο διάστημα θα τα μάθετε όλα».
-Για το πότε θα αρχίσει επαφές με τους παίκτες: «Έχω μιλήσει τουλάχιστον με 10-12 άτομα ήδη. Πάντα ήμουν δίπλα στην Εθνική, πάντα έστελνα μηνύματα…».
-Για το πώς θα διαχειριστεί το κεφάλαιο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχω μιλήσει με τον Γιάννη, αγαπά παθολογικά την Εθνική ομάδα. Θέλει να τη βοηθήσει πάρα πολύ το καλοκαίρι. Είχε έναν τραυματισμό, αναρρώνει τώρα και τον περιμένει μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ, αλλά ένας ταπεινός σούπερ σταρ. Θέλει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική Ομάδα».
-Για το αν τον ανησυχεί αυτό που λέγεται ότι δεν υπάρχει πολύ «υλικό»: «Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα είναι η γκρίνια. Γκρίνια σημαίνει ανασφάλεια, ότι δεν έχω την όρεξη να δουλέψω με ένα παιδί, ότι δεν θέλω να δουλέψω στο γήπεδο παραπάνω ώρες…  Παλιά έλεγαν «δεν μπορεί να πετύχει η Εθνική ομάδα, δεν έχει σουτέρ» και για μια τετραετία βρέθηκε η χρυσή μαγιά. Βάλαμε, όμως, το εγώ κάτω από την ομάδα. Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα την ομάδα και μετά να πάμε στα υπόλοιπα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass