Πώς επηρεάζει τον υποβιβασμό η μη συμμετοχή Ακαδ. Τυρνάβου και Υπέρειας

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΜΕ 24 ΟΜΑΔΕΣ Η ΦΕΤΙΝΗ Γ’ ΕΠΣΛ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 11:16

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της ΕΠΣΛ άρχισε, με την αυλαία να ανοίγει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου σε Α’ κατηγορία και Κύπελλο, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα εκκινήσει η Β’ κατηγορία.
Τρεις ομάδες υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν σχεδόν την τελευταία στιγμή από τα δύο προαναφερόμενα πρωταθλήματα, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα τον υποβιβασμό. Πρόκειται για τον Παναγροτικό Νίκαιας στην Α’ κατηγορία και τις Υπέρεια και Ακαδημία Τυρνάβου στη Β’ κατηγορία αντίστοιχα.


Ειδικότερα, στη Β’ κατηγορία μετά την εξέλιξη αυτήν αποφασίστηκε όπως μειωθεί κατά δύο ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Αυτό σημαίνει ότι από τις επτά που αρχικά είχε υπολογιστεί, θα υποβιβαστούν πέντε συνολικά ομάδες και από τους δύο Ομίλους. Αυτές θα είναι οι δύο τελευταίες της βαθμολογίας κάθε Ομίλου, ενώ οι τρίτες από το τέλος θα παίξουν αγώνα μπαράζ για τον υποβιβασμό ακόμα μίας ομάδας. Σε περίπτωση που υποβιβαστεί στην Α’ κατηγορία η εκπρόσωπος του νομού στη Γ’ Εθνική Α.Ε. Κιλελέρ, τότε από τη Β’ θα υποβιβαστούν έξι ομάδες.
Σε ό,τι αφορά την άνοδο δεν αλλάζει κάτι και θα προβιβαστούν στην Α’ κατηγορία συνολικά τρεις ομάδες, ήτοι οι πρωταθλήτριες των δύο Ομίλων, ενώ οι δεύτερες της βαθμολογίας θα δώσουν αγώνα μπαράζ.
Εάν ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, τότε από τη Β’ στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν συνολικά τέσσερις ομάδες, οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι στη Β’ κατηγορία θα αγωνιστούν φέτος 27 συνολικά ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο Ομίλους.
Στη μεγάλη τοπική κατηγορία η μη συμμετοχή του Παναγροτικού δεν επιφέρει ιδιαίτερες αλλαγές. Ο πρωταθλητής θα συνεχίσει την προσπάθειά του για άνοδο στη Γ’ Εθνική στους αγώνες μπαράζ της ΕΠΟ, ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία θα πάρουν πέντε συνολικά ομάδες συν μία επιπλέον στην περίπτωση που υποβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική στην Α’ τοπική η Α.Ε. Κιλελέρ. Οι πέντε που θα υποβιβαστούν θα είναι ο Παναγροτικός συν τέσσερις ακόμα.
Επειδή η ομάδα της Νίκαιας κατέβαλε την εγγύηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση. Εάν δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες, τότε θα αποβληθεί από το Πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις συνέπειες που θα υποστεί. Κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει στην περίπτωση της Υπέρειας και της Ακαδημίας Τυρνάβου, καθώς έκαναν ανάκληση της συμμετοχής τους και γι’ αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση.
Το ερωτηματικό γι’ αυτές τις δύο ομάδες είναι εάν την επόμενη χρονιά έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ.
Η Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Γ’ κατηγορία, δήλωσαν συμμετοχή 24 συνολικά ομάδες ,οι οποίες θα χωριστούν σε δύο Ομίλους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Οι ομάδες αυτές είναι οι Διογένης, Λάρισα 88, Α.Σ. Αβέρωφ, Μαρίνος, Νεάπολη, Δασοχώρι, Ραχούλα, Μύτικας, Κρανιά, Καλλιθέα, Λιβάδι, Αμελώνας, Πλατανούλια, Ελάτεια, Στόμιο, Αμπελάκια, Καλοχώρι, Γλαύκη, Χαλκιάδες, Ομορφοχώρι, Μυραϊκός, Αρμένιο, Αμυγδαλή και Αμπελιά. Από αυτές τις ομάδες, πέντε επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από διακοπή της αγωνιστικής τους δραστηριότητας. Πρόκειται για τις Κρανιά, Πλατανούλια, Ραχούλα, Λιβάδι και Καλλιθέα.
Το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου (εάν δεν προκύψουν κάτι απρόβλεπτο, οπότε θα πάει μία εβδομάδα πίσω, δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ
Ορίστηκαν τα παιχνίδια της πρεμιέρα του Κυπέλλου ΕΠΣΛ που θα διεξαχθούν στις 7 και τις 14 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά Όμιλο έχει ως εξής:
1ος ΌΜΙΛΟΣ
7/10, 16:30, Μύτικας-Βερδικούσια
7/10, 16:30, Ευαγγελισμός-Τύρναβος 2005
14/10, 16:00, γήπ. βοηθ. Γιάννουλης, Βαλανίδα-Βλαχογιάννι
14/10, 16:00, Καρυά-ΑΠΟΕΛ/Δρυμός
2ος ΌΜΙΛΟΣ
14/10, 16:00, Αμυγδαλή-Φιλοκτήτης
14/10, 16:00, γήπ. Παραποτάμου, Αμπελάκια-Μακρυχώρι
14/10, 16:00, Καλοχώρι-Αναγ. Ολύμπου
14/10, 16:00, Στόμιο-Αετόλοφος
3ος ΌΜΙΛΟΣ
7/10, 16:30, γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’), Προμηθέας-Γαλήνη
14/10, 16:00, γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», Τοξότης-Λαρισαϊκός
14/10, 16:00, Γλαύκη-Αμπελόκηποι
14/10, 16:00, γήπ. Θεσσαλικού, Χαραυγή-Μελισσοχώρι
4ος ΌΜΙΛΟΣ
7/10, 16:30, ΠΑΟΛ Αβέρωφ-Τερψιθέα
7/10, 16:30, Βασιλί-Α.Ο. Ελευθερών
14/10, 16:00, γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», Α.Σ. Αβέρωφ-Ναρθάκι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass