Ράλλυ Ακρόπολις: 70 χρόνια (1953-2023) πετυχημένης παρουσίας...

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 11:15

Οι φίλοι του αγωνιστικού αυτοκινήτου - μοτοσικλέτας Γόννων παρακολούθησαν το φετινό Ράλλυ Ακρόπολης και αναφέρουν τις εντυπώσεις τους, από τη σημαντική αυτή διοργάνωση, τονίζοντας τα εξής:


-Στη σκιά της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε το γεωγραφικό μας διαμέρισμα, πραγματοποιήθηκε το φετινό αποτύπωμα. Επηρεασμένοι και ‘μεις απ’ τα πλημμυρικά φαινόμενα, είχαμε μια μικρή παρουσία στον εθνικό μας αγώνα και σας παρουσιάζουμε σε λίγες γραμμές τα κύριά του χαρακτηριστικά, όπως εμείς τα αντιληφθήκαμε:
- Το φετινό Ακρόπολις ήταν ένας θρίαμβος για την Toyota, αφού 2 οδηγοί της κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις. Αξιόπιστοι, αν μη τι άλλο, οι Γιαπωνέζοι...
- Μορφή του αγώνα ο πρωτοπόρος νεαρός Φιλανδός και τελικός νικητής, Κάλλε Ροβάνπιερα, και κυρίως οι δηλώσεις συμπάθειας προς την πληγέντα λαό της Θεσσαλίας.
- Οι βροχές που έπληξαν περιοχές της Φθιώτιδας ακύρωσαν το καθιερωμένο shakedown (δοκιμαστικός αγώνας προσαρμογής) και μίκρυναν κάποιες ειδικές (Γραμμένη).
- Τα φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία είχαν την αντίκτυπό τους στην παρουσία πολλών φίλων του ράλλυ που δεν κατάφεραν να φτάσουν στις ειδικές.
- Θαυμάσια η οργάνωση και η τάξη στο σερβις παρκ, στον καθιερωμένο χώρο της πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας.
- Εξαιρετική και η ραδιοφωνική κάλυψη του αγώνα απ’ το ράδιο Λαμία FM.
- Υποδειγματική ήταν και η παρουσία των θεατών του ράλλυ (προέχει η ασφάλεια όλων), εκτός απ’ την ειδική Λουτράκι 2, που ακυρώθηκε λόγω αμέλειας θεατών.
- Μετά την προπέρσινη υπερειδική στο Σύνταγμα, την περσινή στο ΟΑΚΑ, φέτος στον χώρο του Ν. Φαλήρου, στην πλατεία νερού έγινε η υπερειδική, ως πρόγευση του αγώνα.
- Η αγωνιστική εξέλιξη του ράλλυ που έκρυβε πολλές εκπλήξεις, αφού Νεβίλ και μετά Οζιέ προηγούνταν, για να δώσουν τη θέση τους στον νεαρό Ροβάνπιερα, τον τελικό νικητή.
- Πρώτος Έλληνας ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο ομογενής Καβαλιώτης του Βελγίου με Ford Puma.
- Ειδική μνεία κάνουμε για τον 40χρονο, 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Σ. Οζιέ, που αν και δεν τερμάτισε στις πρώτες θέσεις, ενθουσίασε με τα περάσματά του τους φίλους του Ακρόπολις.
Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι η πετυχημένη διεξαγωγή του ράλλυ έθεσε τις βάσεις, ώστε και του χρόνου να το φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass