Α’ ΕΠΣΛ: Στις 7/10 η πρεμιέρα, την Τρίτη 26/9 η κλήρωση

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 12:10

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των ομάδων της κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΛ. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των σωματείων (μόνο τρεις από τις 14 ομάδες που εκπροσωπήθηκαν είχαν αντίθετη άποψη) τάχτηκε υπέρ της διεξαγωγής δύο γύρων με εμβόλιμες αγωνιστικές. Εάν δεν υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις θα χρειαστούν έξι εμβόλιμες αγωνιστικές (τρεις σε κάθε γύρο).


Το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει στις 16 Απριλίου 2024 (ενδέχεται να δοθεί παράταση) προκειμένου να γνωστοποιηθεί ο πρωταθλητής στην ΕΠΟ για τα μπαράζ που θα ακολουθήσουν για άνοδο στη Γ’ Εθνική.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Μεγάλη ήταν η αγωνία και η ανησυχία των παραγόντων των ομάδων που υπέστησαν τεράστιες ζημιές (γήπεδο-αποδυτήρια) από τις πλημμύρες ήτοι Σμόλικας, Φαλανιακός και Ιπποκράτης (ο Αχιλλέας Φαρσάλων δεν εκπροσωπήθηκε). Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε ότι εκτός από τη μέχρι τώρα στήριξη από ΕΠΟ και Περιφέρεια, στα σωματεία που έπαθαν γηπεδικές ζημιές θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια και από την ΕΠΣΛ ύψους 1.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες (αγορά ιματισμού, αθλητικού υλικού, μπάλες κ.λπ.) για να μπορέσουν να αγωνιστούν (το ίδιο θα γίνει και για τις πληγείσες ομάδες της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ).
Παράλληλα μετά από πρόταση του προέδρου της Ανθούπολης κ. Πρίφτη, η οποία έγινε αποδεκτή, το χρηματικό ποσό από τις δύο δωρεάν διαιτησίες (μία σε κάθε γύρο) θα μοιραστεί στα τέσσερα πληγέντα σωματεία Σμόλικα, Φαλανιακό, Ιπποκράτη και Αχιλλέα Φαρσάλων. Επίσης οι τέσσερις συγκεκριμένες ομάδες για τις ανάγκες των πρώτων εντός έδρας αγώνων θα φιλοξενηθούν σε άλλα γήπεδα (προσωρινή έδρα), τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση Μπουχλαριώτη στην ΕΠΟ γίνεται προσπάθεια να ενεργοποιηθεί ο ειδικός μηχανισμός της UEFA για ζημιές από φυσικές καταστροφές προκειμένου να υπάρξει επιπλέον βοήθεια στα πληγέντα σωματεία.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Τέλος η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 19:30 στο Village (προς Νίκαια). Την ίδια ημέρα θα γίνει και η κλήρωση της Β’ τοπικής κατηγορίας. Στη χθεσινή σύσκεψη δεν εκπροσωπήθηκαν τα σωματεία Μαυροβούνι, Αχιλλέας Φαρσάλων, Δωτιέας Αγιάς και Παναγροτικός Νίκαιας.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass