Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ («ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ») ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ: Ετσι αλλάζουμε τον αθλητισμό...

ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ - Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 11:00

Συνέντευξη στον Σωτήρη Κέλλα

Ο Λαρισαίος παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Στέλιος Δημότσιος, που είναι ο μοναδικός Λαρισαίος με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιάδες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008), θα είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και όπως λέει χαριτολογώντας... «Κάθε 4 χρόνια μετείχα σε Ολυμπιάδα, τώρα σε εκλογές...».


Ο ίδιος μάς αποκαλύπτει και τον βασικό λόγο της συμμετοχής του στα κοινά: «Ανδρώθηκα μέσα στον στίβο και τον ελληνικό αθλητισμό. Πήρα πολλά και έχω χρέος να ανταποδώσω και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κατάλληλες συνθήκες που δημιουργεί ο επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που στη δικιά μας παράταξη είναι ο Κώστας Αγοραστός. Ως αιρετή Περιφέρεια στην τετραετία που πέρασε στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον αθλητισμό στη Θεσσαλία, διοργανώνοντας αγώνες και εκδηλώσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεωδών του αθλητισμού και την περισσότερη επαφή των πολιτών με τα σπορ που αγαπούν».
* Βάλατε τη σφραγίδα σας μαζί με τον Περιφερειάρχη σε ένα διαγενεακό έργο στη Λάρισα και αυτό ήταν η αναμόρφωση του Αλκαζάρ μετά από δεκαετίες...
- «Είμαι συνηθισμένος στους αγώνες, τόσο ως αθλητής των 400 μέτρων όσο και με τον τωρινό μου ρόλο ως περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντεταλμένος σε θέματα υποδομών και έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που απορρέει από αυτήν τη θέση. Μαζί με τον Περιφερειάρχη αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο που αφήνει πίσω του μέλλον. Και αυτό ήταν η αναμόρφωση του Αλκαζάρ, που είχε γίνει, ειδικά το βοηθητικό, εστία περιβαλλοντολογικής ρύπανσης. Όταν δείξαμε τα πρώτα σχέδια μαζί με τον Κώστα Αγοραστό στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αυτός δεν πίστευε ότι μπορούμε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα...».
* Και πώς καταφέρατε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει μια αθλητική υποδομή στην πόλη της Λάρισας διεθνών προδιαγραφών;
- «Του ζητήσαμε γρήγορα απάντηση και με δεδομένη ότι η μελέτη ήταν έτοιμη, την είχε στα γραφείο του σε δεκαπέντε μέρες. Αντιλαμβανόμενος τη σβελτάδα μας, αποφάσισε τότε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου με το συνολικό ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ που περιλάμβανε το προπονητήριο του στίβου που θα άρχιζε άμεσα και το ταρτάν του Αλκαζάρ. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας πήραν αμέσως «φωτιά». Το έργο προγραμματίστηκε να γίνει σε δύο φάσεις, ώστε να μπορούν οι αθλητές να κάνουν προπόνηση. Με αυτό το έργο ξέραμε ότι θα αλλάζαμε τον ρου της αθλητικής ιστορίας της Λάρισας. Στο Αλκαζάρ έχει τοποθετηθεί ό,τι πιο σύγχρονο, ακόμη και το χρώμα του ταρτάν ήταν επιλεγμένο με τον κατάλληλο τρόπο. Παραδώσαμε στα νέα παιδιά, στους Συλλόγους και στην κοινωνία της Λάρισας ένα σύγχρονο γήπεδο ανοιχτού στίβου και ένα προπονητήριο υψηλών προδιαγραφών, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Είμαστε πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας έργα υποδομών που δίνουν τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων και προσφέρουν σύγχρονες, ασφαλείς συνθήκες άθλησης σε χιλιάδες παιδιά. Και είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τελειώνει και ο εργολάβος πληρώνεται μετά το τέλος του, γιατί και αυτός κατάλαβε τη σημαντικότητα της κατασκευής. Ακόμη και στην πρόσφατη κακοκαιρία οι αθλητές έκαναν προπόνηση κανονικά στο ταρτάν».
* Συνδύασες την αγάπη προς τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου σε τμήματα υποδομών. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε στις αθλητικές υποδομές της Λάρισας;
- «Εμείς που είμαστε στην Περιφέρεια, όπως λέει ο Περιφερειάρχης, είμαστε μια ομάδα που λειτουργούμε με όριο το αδύνατο. Δεν σταματάμε εδώ, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Και αυτό γίνεται με κάτι πιο μεγάλο, πιο εντυπωσιακό. Σήμερα αποκαλύπτω στην εφημερίδα σας ότι έχουν γίνει οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου στίβου που θα κάνει τη Λάρισα πανελλαδική πρωτεύουσα του αθλήματος, ακόμη και των Βαλκανίων. Και το συγκεκριμένο κλειστό θα μπορεί να εξυπηρετεί στη σάλα του και άλλα αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ. Νομίζω αυτό το νέο έργο αποτελέσει αθλητικό-σταθμό στην ιστορία της πόλης».
* * *
Ο κ. Στέλιος Δημότσιος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 13/11/1974. Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 10 ετών στον Γ.Σ. Λάρισας και υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1992 έως και το 2010. Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός κα σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες: Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 στα 400 μ. και με την ομάδα 4×400 μ.
Διακρίσεις:1η θέση Μεσογειακοί Αγώνες 2001, 4Χ400 μ., 1η θέση Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2002, 2005, 4Χ400 μ., 2η θέση Ευρωπαϊκό Κύπελλο 1996, 2002, 400 μ., 2η και 3η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων 2001, 200 μ.,4Χ400 μ., 6η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2003, 4Χ400 μ., 6η θέση Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2002, 4Χ400 μ., 11 χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου, 200 μ., 400 μ., 4Χ400 μ., 6 πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία ανδρών, 300 μ., 4Χ400 μ., Πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες εφήβων, νέων, ανδρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass